Smink & Makeup

Női borotva - férfi borotva

2011. november 19. spacegirl

Szörnyű probléma emészti a társadalmat: sok nő férfi borotvát használ!

Nemrég jelent meg egy kutatás a Venus-tól (ami ugyebár Gillette női termékvonala), ami szerint a nők 30%-a olyan borotvát használ, ami a szexi borosták és a szörnyű bajszok és szakállak legyalulására szolgál. Sőt a kutatás szerint sok nő még csak azt is gondolja, hogy a férfi pengék élesebbek.

Pedig - mint a fenti kampányképről is kiderül - a Gillette ugyanazokat a pengéket használja a Gillette Fusion és a Venus Embrace borotvákban.

A másik dolog, hogy sok nőnek a kerekített, nőies színvilágú műanyag női borotvákénál jobban bejön a férfi borotvák megjelenése, áramvonalas formája és ezüstös csillogása.

Szóval a különbség valójában nem a pengékben, hanem a dizájnban van. Ennek pedig oka van. A Gillette rávilágított, hogy a női borotvák azért olyanok, amilyenek, mert pont 18-szor akkora felületet kell velük borotválni, illetve azért, hogy kevésbé szántsák fel a bőrt bizonyos részeken. Szóval a lényeg, hogy a nők használjanak csak női borotvát, mert az lett nekik tervezve.

Ami a saját tapasztalatot illeti, ha veszek borotvát, akkor sokszor "férfi pengét" választok. Egyrészt mert olcsóbb, másrészt mert érzésem szerint tovább éles marad. Sőt őszintén szólva beletarozom azok táborába, akik meg vannak róla győződve, hogy azok pengék eleve élesebbek. Legutóbb valamilyen indíttatásból női pengéket vásároltam, de azóta már megbántam.

Ti hogy álltok ezzel? A női vagy a férfi borotva a nyerő?

via Jezebel

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása