Smink & Makeup

Tartós rúzs teszt: Make-up Studio Durable Lip Fluid

2011. november 23. spacegirl

Nem vagyok nagy megszállottja a rúzsoknak, szívesebben választok szájfényt, abból is inkább valamilyen világos, visszafogott színt. Néha azonban kilépek a komforzónából és bevállalok valami durvábbat. A legutóbbi ilyen a Make-up Studio Durable Lip Fluidja volt, amit a Beauty Forumon, a Cinecitta Kft. standján szereztem be.

A Make-up Studióról elsősorban azt érdemes tudni, hogy egy a nyolcvanas években alapított holland profi sminkmárkáról van szó. Sajnos úgy tűnik, hogy olyannyira a profikat és a termékek ismerőit célozzák, hogy nem látták fontosnak, hogy a webshopjukban részletes leírást adjanak a termékekről. Így a Durable Lip Fluidról is csupán annyi derül ki, hogy egy víz-, dörzsölés és csókálló rúzsról van szó, amit egy áttetsző szájfénnyel csomagoltak össze.

make-up_studio_lip_fluid_zarva.jpg

A rúzs csomagolása nem különösebben igényes, olcsó hatású műanyag, egyik végén a rúzst, a másik végén a szájfényt találjuk. A "kupak" így középen van, és a rúzs oldalán applikátort, a szájfény oldalán pedig ecsetet találunk.

make-up_studio_lip_fluid_nyitva.jpg

A csomagolás előnye, hogy tökéletesen látszik a szín. Ha már a színnél tartunk, elég sokáig kerestem, míg végül a vonalkód mellett felfedeztem az árnyalatot, ami a nem túl fantáziadús PH1215/2 nevet viseli (ebből a 2 előtti rész a termék kódja). A színe nagyon szép egyébként, de nem mindennapos viselet, hanem egy kifejezetten szájhangsúlyos alkalmi smink alapdarabja.

Az elsősorban szakmai közönséget célzó termékeknél viszonylag gyakori az ilyen egyszerűbb csomagolás, ez azonban ne riasszon el senkit, mert ami belül van, az nagyon is jó kis termék!

A rúzs folyékony állagú, de a szájfényeknél sűrűbb és "szárazabb".

make-up_studio_lip_fluid.jpg

A textúrája kellemes, teljesen rendben van, ugyanakkor azt tapasztaltam, hogy a hozzá csomagolt - általában szájfényeknél használt - applikátorral kevébé lehet szépen meghúzni a száj vonalát (lásd a következő képen).

make-up_studio_lip_fluid_szaj.jpg

Azaz nem árt hozzá egy rúzsecset, ha igazán szép eredményt szeretnénk vele elérni. A rúzsnak enyhe illata van, a szájfénynek szinte semmi. A rúzs felkenve nagyon gyorsan megszárad, amivel nem árt vigyázni, mert tartja az ígéretet: elképesztően nehéz letörölni még sminklemosóval is! Azaz ha elrontottuk, akkor azonnal javítani kell, különben később már nem lesz egyszerű dolgunk vele. Az eredmény egy teljesen matt, remekül pigmentált, egyenletesen fedő szín. Ha csillogásra vágyunk, akkor pedig már vehetjük is elő a másik oldalon lévő szájfényt.

Ami az eredményeket illeti, teljesen el vagyok ájulva! 7, azaz hét órán keresztül bírta a gyűrődést, beleértve az evést és az ivást is. Az evés, illetve a meleg ital kicsit koptatja, de hideg italnál nem kell különösebben rettegnünk tőle, hogy befogja a pohár szélét, mert alig hagy nyomot. A szájfény hamar, 1-2 óra alatt lekopik, de a rúzs nagyon jól bírja és még az említett hét óra után sem lett vállalhatatlan, csupán némi frissítésre szorult. A kopása viszonylag egyenletes, így a foltos száj réme sem fenyeget különösebben. Nem hidratál,viszont messze nem is szárít annyira, mint amire számítottam.

Sajnos nem emlékszem, hogy mennyibe került, mert egy másik szájfénnyel együtt vettem, de olyan 6.000 Ft-ra tippelek, ami szerintem nagyon jó ár érte! Aki tényleg tartós rúzst keres, annak nyugodt szívvel ajánlom!

  • Termék: 4,5/5
  • Pigmentáltság: 5/5
  • Textúra: 4/5
  • Tartósság: 5*/5
  • Felvitel: 4/5
  • Csomagolás: 3/5

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása