Smink & Makeup

Korrektor 1x1

2011. december 18. spacegirl

A szem alatti karikák eltüntetésére, a súlyos esetektől eltekintve, a krémes korrektorok helyett alkalmasabbak a könnyebb textúrájú változatok, melyek visszaverik a fényt. Nem véletlen, hogy sokan istenítik az YSL Touche Eclatját, köztük mi is. A szem alá a bőr színénél egy-két árnyalattal világosabb, sárgás színű korrektort használj.

A bőrhibák, pattanások, hegek, napfoltok eltüntetésére krémes korrektort válassz, melynek színe megegyezik a bőrszíneddel. Én a MAC Studio Sculptot használom erre a célra, nagyon kevés elég belőle még a legpirosabb randaságok eltüntetésére is. A korrektort mindig fixáld púderrel, különben seperc alatt lekopik!

Mi a különbség a "concealer" és a "corrector" között?

Concealernek szokták nevezni azokat a termékeket, amiket mi korrektornak hívunk: a bőrszínhez hasonló, illetve a sárgás, fényvisszaverő árnyalatokat, textúrától függetlenül.

Correctornak általában azokat a termékeket nevezik, amelyek színeket korrigálnak, pl. zöld korrektor a pirosságra (pattanás, rozácea stb.), barack vagy rózsaszín korrektor a lilás vagy zöldes szem alatti karikákra. Szokták correctornak nevezni a nagyon erős fedést adó korrektorokat is.

A korrektor felviteléhez nyugodtan használd az ujjadat, a Touche Eclat például úgy oszlatható el legkönnyebben, ha az ujjbegyünkkel tapogatjuk a bőrbe. Ha erős fedésre van szükség, akkor viszont használj inkább szintetikus szőrből készült korrektor ecsetet. A széleket az ujjaddal is eldolgozhatod. De tedd meg mindenképpen, kevés dolog néz ki bénábban, mint a látványosan korrektorozott bőrhibák. Ha mindez a bőrtől elütő színű korrektorral párosul, az már tényleg mindennek a teteje.

Ha például akné vagy rozácea miatti pirosságot szeretnél eltüntetni, akkor használj zöld korrektort. Arra vigyázz, hogy csínján bánj ezekkel a színes korrektorokkal, mert könnyen shrekkel csinálhatsz magadból, amikor zölddel próbálsz pattanásokat eltüntetni. Átmeneti, hirtelen kipirosodásokra ne használj zöld korrektort! Ha kékes vagy lilás szem alatti karikák ellen küzdesz, akkor barackszínű korrektorral érdemes próbálkoznod.

Ha folyékony vagy krémes alapozót használsz, akkor a bőr tökéletlenségeit alapozás után fedd el a korrektorral. Ha púderes alapozót használsz, akkor viszont alapozás előtt végezd el ezt a feladatot. A szem alatti korrektorozást alapozás után ajánlott végezni, hogy tudjanak érvényesülni a fényvisszaverő pigmentek. A szem alá felvitt korrektort csak egy leheletnyi púderrel fixáld.

Ha olyan területre viszel fel korrektort, ahol (apró) ráncok vannak, akkor érdemes előtte primert használnod, amely ezeket feltölti és nem engedi, hogy a korrektor üljön bele.

Végül két alternatív felhasználási módot említünk. Ha nincs szemhéjpúder alapozód, akkor végső esetben használhatsz korrektort is helyette. Illetve vékony rétegben használhatod arra is, hogy semlegesítsd a szád színét, mielőtt felviszed a rúzst.

via Makeup.com

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása