Smink & Makeup

Mire van szükség a füstös smink elkészítéséhez?

2011. december 19. Katushka

A BőszEcsettel karöltve összeállítottunk Nektek egy olyan tematikus ecsetkészletet, amiben megtalálható az összes ecset, amire szükségetek lehet egy egyszerű füstös smink elkészítéséhez. Nincs benne felesleges ecset, csakis a legszükségesebbek.

BőszEcset 78383; 6235; 6527;6251

De ismerhettek! :) Van olyan akinek nem elég, hogy itt van, tessék, ezeket vedd meg, és boldogulj, ahogy tudsz. Ezért bemutatom lépésről lépésre, hogy is használjátok ezeket az ecseteket. 

A nulladik lépés egy szemsmink esetében az alapozás. Ehhez szintén egy BőszEcsetet használtam (BőszEcset 6119E), de ez nem része a szettnek, ez egy másik csomag része lesz! :) Ez egy teljes mértékben szintetikus ecset, ami kiváló a krémes anyagok felvitelére. A bázisom most a MAC Painterly Paint Pot-ja volt.

 

És akkor jöjjön a step by step.

Miután lealapoztam a szemhéjamat, a belső szemzug 1/3-ban felvittem egy kevés világos árnyalatot - fényes testszínű MAC Ricepaper-t-, a lapos ecsetem (BőszEcset 6235) egyik oldalával. Azért is hangsúlyozom ki, hogy az egyik oldalával, mert később az ecset másik oldalával a fekete színt fogjuk felvinni. 

Ha ezzel megvagyunk, jöhet a fekete szemfesték (Sleek Nude palett - Noir), amit a belső szemzugot leszámítva, mindenhova felviszek a mozgó részre. Ehhez ugyanazt a lapos ecsetet használom, mint a világos árnyalat esetében (BőszEcset 6235). Egy nagyon picit túlmehetünk a mélyítő vonalon, de csak egy nagyon kicsit. Nem baj, ha nem tökéletes a felvitel, mert később ezt szépen el tudjuk satírozni.

Ha ezzel is megvagyunk, akkor jöhet a vesszőparipám :) a satírozás!!! Ehhez a legjobb a BőszEcset 78383 pufi kúpos satír ecsete. Ezzel szépen eldolgozzuk a felső vonalat, illetve a világos szemfestékkel is egybemoshatjuk, így lesz igazán szép, átmenetes. Fontos, hogy ne ezzel az ecsettel vigyük fel a fekete szemfestéket, mert csak így tudunk vele szépen satírozni. Ha ezzel vinnénk fel a festéket inkább csak maszatolnánk vele, mert túl sok lenne az ecseten a festék, és csomós lehet a végeredmény. Ezt a satírozást addig csináljuk, amíg el nem érjük azt az eredményt, amit szeretnénk.

  

Ha szépen elsatíroztuk a széleket, akkor ugyanezzel az ecsettel vegyünk fel egy nagyon picit a világos árnyalatból, és a mélyítővonalnál és a belső szemzug vonalát picit még elmoshatjuk. Itt már nem gond, ha ezzel az ecsettel vesszük fel a színt.

Természetesen elmaradhatatlan egy ilyen smink esetében a tusvonal, és az alsó szemhéj kihúzása. A tusvonalat a csomagban található ferde lapos ecsettel (BőszEcset 6529) nagyon könnyen felvihetjük. Nem kell se túl vastag, se túl vékony vonalat húzni. Ez csak azért kell, hogy még jobban hangsúlyozzuk a szemünket. Ehhez használhatunk krémes tust, vagy fekete szemhéjpúdert. Az ecset mind a kettő felvitelére tökéletesen alkalmas. A lényeg, hogy itt érdemes matt tust használni.

Az alsó szemhéjat fekete szemceruzával kihúzzuk, és ezt a vonalat elsatírozzuk a BőszEcset 6251-es ecsetével, ami egy hegyes ceruzaecset. Itt figyeljünk, hogy a külső szemzugban kössük össze a vonalat a felső szemhéj satírjával.

És a neheze már meg is van :) Innentől már csak sűrű szempillaspirálozás kell, és a pirosító és szájfény/rúzs felvitele.

Ugye hogy nem is olyan nagy extra az egész. Minden trükk az eszközökben rejlik. Ha azok jók, akkor nem lesz nehéz dolgunk!

Ez a kis szett szerintem mindenkinek érdemes, hogy készleten legyen, mert ennél több nem is kell a füstös sminkhez.

Ha külön-külön szeretnéd megvenni ezeket az ecseteket akkor 6 700 forintba kerülne, de ha ezt a szettet egyben szeretnéd megvenni, és miért ne :) akkor csak 6 000 forintba kerül. Ezt megvehetitek a BőszEcset boltjában is, de akár a webshop-on keresztül is megrendelhetitek. Egy fontos infó viszont van. A bolt bezár december 23-án és legközelebb csak január elején nyitnak ki, szóval, ha a karácsonyi vagy szilveszteri sminkedet ilyennek tervezted, akkor ne nagyon vesztegesd az időt! :) és persze ajándéknak sem utolsó!! Ki ne örülne ennek?! :)

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása