Smink & Makeup

BB krémek: Missha Perfect Cover és Signature

2011. december 23. spacegirl

Az idei év egyik slágerterméke kétségtelenül a BB krém volt. Aki szokott szépségápolási témájú blogokat olvasni, biztosan hallott már róluk. A magam részéről eddig két BB krémet próbáltam ki, mindkettőt a Misshától, amely egy kóreai gyártó. Az első a Perfect Cover volt, amit még július végén szereztem be, a második pedig a Signature, amihez múlt héten jutottam hozzá. Az ezekkel kapcsolatos tapasztalataimról számolok be nektek ebben a posztban.

Missha Perfect Cover BB krém - egy tekintélyes mennyiség már hiányzik belőle

Missha Signature - ő az új szerzemény és kedvenc

Mi az a BB krém?

A BB krém nevében a BB = Blemish Balm, ami arra utal, hogy egy olyan krémről van szó, amely nem csupán elfedi a bőrhibákat, de segít azok tényleges megszüntetésében is.

A bbkrem.hu leírása szerint:

"Bőrnyugtató balzsamként indult, amelyet bőrgyógyászok és sebészek használtak a lézeres bőrkezelések hegeinek gyors kezelésére. Az érzékeny bőrt védték és regenerálták a segítségével.

A koreai hírességek hamarosan felfedezték és hatásukra egy óriási divathullám indult el Koreában, köszönhetően a kiváló eredményeknek. Ez hamarosan átterjedt a környező országokba, majd az USA-ba. Rohamos európai elterjedése is hamarosan várható, mivel jelenleg egyetlen hasonló tudású termék sem létezik még. A nagyobb európai kozmetikai cégek is elkezdték a saját változatukat fejleszteni, de még hosszú utat kell megtenni, hogy utolérjék a rendkívül fejlett koreai kozmetikai ipart a BB Krémek terén.

A BB Krém hidratál, természetes hatású takarást ad miközben megfiatalítja a bőrt, és egyben napvédelmet is biztosít. Vannak bőrfehérítő és ránctalanító és egyéb plusz tulajdonságokkal rendelkező változatok is.

Az alapozókkal ellentétben engedi a bőrt lélegezni, és annyira természetes hatású, hogy szinte lehetetlen észrevenni, mégis hibátlan megjelenést eredményez."

A BB krémeket alapozó helyett szoktam használni, úgy, hogy a megtisztított és hidratált bőrre viszem fel. Ha természetesebb hatást szeretnék, akkor csak magában használom, ha tartósabbá szeretném tenni, akkor púderrel fixálom. (Aki nem szereti a félmatt finish-t, annak a púder "kötelező".) Fixálás nélkül néhány óra alatt eltűnnek, fixálással viszont tartósak maradnak, és elég 4-6 óránként újrapúderezni.

A Missha Signature és Perfect Cover BB krém megjelenése hasonló, mindkettő pumpás tubust kapott, ami praktikus és higiénikus megoldás, kényelmesen és gazdaságosan lehet vele adagolni a krémet. A Signature, ami a kettő közül a drágább krém, elegánsabb csomagolásban érkezik, és tubusát egy átlátszó műanyag tok is védi.

Ami belül van, az már sokkal több ponton tér el, amit a bbkrem.hu krémválasztó táblázata remekül összefoglal:

  Missha Signature Missha Perfect Cover
Bőrtípus száraz, normál, kevert, érzékeny, érett kevert, zsíros
Bőrtónus hideg - 21, meleg - 23 hideg
Bőrszín 21 - nagyon világos, 23 - napbarnított 21 - nagyon világos, 23 - napbarnított
Finish félmatt félmatt
Fedés közepes teljes
SPF 25 42
Fehérítés igen igen
Ránctalanítás igen igen
Bőrtáplálás igen nem
Vízpótlás kicsit kicsit
Faggyútermelés szabályozás igen igen
Szalicil nem igen
Kiszerelés 45 g
50 ml
Ár 8.490 Ft
6.270 Ft


A táblázatból is látszik, hogy mennyire sok funkciót látnak el ezek a termékek: fehérítés, ránctalanítás, vízpótlás, faggyútermelés szabályozás stb. Amit érdemes külön kiemelni, hogy magas fényvédő van bennük, ami miatt bármelyik évszakban védelmet nyújtanak a nap sugaraival szemben. A másik, amit érdemes megemlíteni, hogy a Perfect Cover inkább zsírosabb, a Signature pedig inkább érzékeny bőrre ajánlott. A harmadik, amit kiemelek, az viszont egy negatívum: mindössze két színben kaphatók. Ez egyébként nagy hátránya BB krémeknek, bár kétségtelen, hogy a felvitel után valamilyen szinten igazodnak a bőr színéhez. Mivel nekem nagyon világos a bőröm, ilyen téli időben pont megfelel a 21-es árnyalat, de biztos vagyok benne, hogy a barnább bőrüeknek kevés az az egyféle sötétebb árnyalat. Ami a tónust illeti, a Signature-ét kevésbé látom hidegnek, jobban illeszkedik a bőröm színéhez, mint a Perfect Coveré.

Ami a két krém textúráját illeti, a Perfect Cover egy sűrűbb, nehezebb krém, míg a Signature sokkal könnyebb, kb. olyan állaga van, mint egy folyékony alapozónak. Ennek megfelelően alakul a fedésük is, a Perfect Cover egy rétegben is erősebb fedést nyújt. A magam részéről egyiket sem szoktam építeni, mert nem szeretem az erős fedést és a maszk-hatással való kacérkodást. A Perfect Covert egyébként néha még egy rétegben is kicsit "soknak" érzem. A Signature-t a könnyebb textúra miatt eloszlatni is könnyebb a bőrön. Szerencsére egyiknél sem tapasztaltam, hogy beleülnének az apró ráncokba vagy pórusokba.

Kb. kétszer-háromszor annyit szoktam használni belőlük, mint a lenti képen látható "bogyók". Azaz nem kell sok belőle, a Perfect Covert elég gyakran használtam az elmúlt hónapokban és még mindig bőven van benne.

Missha Perfect Cover és Signature - képen alig látszik a különbség

A felvitelhez vagy a kezemet vagy ecsetet használok, többnyire a MAC 187-es dupla szálút. A héten szereztem be - Kathuska ajánlására - a BőszEcsettől a 11608-as számú, lila nyelű kabuki ecsetet, ami igazán pihe-puha és mesés erre a célra.

Előtte-utána: Missha Signature 3W Clinic púderrel fixálva (kattintásra megnő)

Ami a bőrgyógyító hatást illeti, arról kevésbé tudok beszámolni, mert a bőröm állapota elsősorban attól függ, hogy mit eszem és mennyi folyadékot iszom. Ha sok szemetet eszem vagy beüt néhány görbe este, akkor a BB krémnek sincs sok esélye.

Amióta megvannak a BB krémek, csak nagyon ritkán használok alapozót. Bár nem olcsó termékek, összességében szerintem megéri kipróbálni őket, mert könnyen lehet, hogy hosszú távú kapcsolat lesz a dologból. A BB krém shopból szerezhetők be és néhány nap alatt megérkeznek.

Ti próbáltatok már BB krémeket? Mi volt a tapasztalatotok?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása