Smink & Makeup

Sminkoktatás a suliban

2012. január 22. spacegirl

Olvasom, hogy egy angliai katolikus középiskolát kritika ért, mert 14-15 éves lányoknak tartottak fejtágítót a sminkelésről. Az oktatás célja az volt, hogy megtanítsák nekik, hogyan keltsenek jó benyomást és hogy erősödjön az önbizalmuk. A szülők egy része szerint sem az időpont, sem a hely nem megfelelő ilyen okításra, egyrészt korai, másrészt pedig ez a család dolga.

Jogos lehet persze, hogy egy 14-15 éves még ne viseljen sminket, és az iskola főleg ne sugallja neki, hogy sminkelnie kellene magát, és ettől keltene jó benyomást. Ugyanakkor a gyakorlatban azért mégiscsak úgy fest a dolog, hogy nagyon kevés olyan tinilány van, aki ne kísérletezne a sminkeléssel, és sokaknak a családjában nincs igazi követendő példa ezen a területen.

A magam részéről azt gondolom, hogy ez nem haszontalan tudás a lányoknak, hiszen úgyis festik magukat. Nem árt irányt mutatni nekik, hogy milyen alkalomra milyen smink illik és hogyan kell azt ízlésesen elkészíteni. Mint minden "felvilágosításnak", ennek is az a lényege, hogy felkészítsen és irányt mutasson.

Ti mit gondoltok, van helye a tiniknél az iskolai sminkoktatásnak?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása