Smink & Makeup

Teszt: Eucerin 5% urea kézkrém

2012. február 09. spacegirl

Amióta beköszöntött az ősz, folyamatosan krémeznem kell a kezemet, mert ha nem teszem, akkor sajnos pár nap alatt sebesre szárad. Amióta megérkezett az igazi hideg, még rosszabb a helyzet. A kesztyűt is folyton le kell venni, hiszem a hidegben ömlik a könnyem és folyik az orrom. Szóval muszáj krémezni, méghozzá naponta akár több alkalommal is.

Mostanában az Eucerin 5% urea kézkrémet használom erre a célra. Ez kifejezetten a száraz, kirepedezett bőr mindennapos ápolására ajánlott. Ebben is 5% urea van, mint a korábban már kipróbált és bemutatott testápolóban. Nincs benne illatanyag (és színezőanyag sem), ami nem csupán az esetleges irritáció elkerülése miatt előnyös, hanem azért is, mert úgy krémezhetem be vele a kezemet nap közben a munkahelyen, hogy nem tölti be valamilyen cukorka illattal a szobát. Ha nem felejtem el, akkor minden kézmosás után használom. Teljesen sima és lágy tapintásúvá válik tőle a bőr, és ami még jobb, hogy egyáltalán nem ragad.

Ami az állagát illeti, a testápolónál egy leheletnyivel sűrűbb, de ettől még könnyen és gyorsan beszívódik. Bár jobban szeretem a pumpás csomagolásokat, ezzel a tubussal sincsen gond, jól adagolható és nem gyűlik fel a krém a kupakban. A táskában is kényelmesen elfér.

A kézkrém 75 ml-es kiszerelésben kapható a partnerpatikákban, kb. 1.800 Ft-os áron. Szerintem kb. két hónapig lehet elegendő egy ilyen tubus, így az ár teljesen vállalható.

A terméket a Beiersdorftól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása