Smink & Makeup

DKNY Pure és a jótékonykodás a szegény sorsú nők megsegítésére

2012. február 22. Katushka

A pureDKNY a CARE Access Africa programjába társulva a globális szegénységre szeretné felhívni a figyelmet

A pureDKNY szeptemberben jelentette be, hogy folytatja együttműködését a nők mélyszegénységből való kiemeléséért dolgozó vezető humanitárius szervezettel, a CARE-rel. A DKNY a pureDKNY legújabb illata, a Verbena bevételéből is támogatja a CARE szegénység ellen küzdő Access Africa programját.

A pureDKNY és a CARE együttműködése 2010-ben, a pureDKNY Vanilla fejlesztésekor kezdődött. Együtt tanították ki az ugandai vaníliatermesztőket a CARE megtakarításon alapuló mikro-finanszírozási programja, a Village Savings & Loan Associations (VSLA) nyújtotta lehetőségekről. Ha a világ legszegényebb társadalmaiban élők hozzájutnak az alapvető anyagi szolgáltatásokhoz, beleértve a megtakarításokat, a hiteleket, a biztosítást és más termékeket, a CARE tapasztalata szerint képesek kiemelkedni a szegénységből. Azáltal, hogy a vaníliát ugandai, többségükben női vaníliatermesztőktől szerzi be, a DKNYpure egy lépést tett afelé, hogy hosszútávon biztosítsa az ugandai vaníliatermesztés sikerét.

Angela Lindvall, a pureDKNY nemzetközi szóvivője Ugandába utazott, hogy a saját szemével győződjön meg az előrehaladásról. „Olyan nőkkel találkoztam, mint Nuella” – mesélte Lindvall. „A VSLA program résztvevőjeként kölcsönnel tudta fedezni a gyerekei egészségügyi ellátását, és meg tudta védeni őket a maláriától. Egy másik nő, Immaculate már iskolába tudja járatni a gyerekeit. Sorsok fordulnak jobbra ettől a forradalmi illattól.”

„A pureDKNY nem csupán adakozott, hanem egy mozgalmat indított el” – mondta Veronique Gabai-Pinsky, az Aramis and Designer Fragrances elnöke. A CARE Access Africa programjának keretében 39 afrikai országban létesültek VSLA-k, a szervezet célja pedig az, hogy az elkövetkezendő 10 évben 30 millió embert világosítson fel a lehetőségekről. „A CARE-rel együttműködve egy illat által igyekszünk jobbá tenni a világot. A CARE-rel együtt több nőt, gyermeket és férfit szeretnénk megszólítani és meggyőzni arról, hogy lehetséges kilépni a szegénységből.”


pureDKNY – a drop of Verbena

A pureDKNY verbéna illatát adó hibrid, a verbéna-bazsalikom egy törékeny növény. Bár fűszernövény, leginkább a citromhoz hasonlít. A verbénát évszázadok óta használják a parfümkészítésben és infúziókban egyaránt. Erre a fajtára jellemző a bazsalikom ropogós, zöld frissessége, amitől rendkívül élénk a növényből sajtolt olaj. Az illatot úgy alkottuk meg, hogy a nyers alapanyag frissességét adja vissza. Szerkezete a könnyű virágillatokéra jellemző, de egyfajta természetes mélységgel rendelkezik. A végeredmény egy szikrázóan friss illat, mely jól testesíti meg a pureDKNY márkát.

A pureDKNY azonban több mint egy illat. A DKNY és a CARE együttműködésének értelmében részt vesz a nők anyagi helyzetének javításában, cseppenként. Azáltal, hogy az illat előállításhoz szükséges verbénát togói, zömmel női termesztőktől vásárolja, a pureDKNY nagy lépést tett afelé, hogy hosszútávon biztosítsa a togói verbénatermesztők jövőjét. Trudi Loren, az Estée Lauder vállalat nemzetközi illatfejlesztési igazgatója így fogalmazott: „A lelkiismeretes illat lehetővé teszi számunkra, hogy ha apránként is, de segítsük egy másik kontinens nőit, és a parfümök által tegyük jobbá a világot.”

A pureDKNY Verbena csomagolása az illat és a szándék tisztaságát tükrözi. Az illat átlátszó, csepp alakú üvegben kapható, melyet egy esőcsepp ihletett. 100%-ban újrahasznosított üvegből, kupakja 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készült. A kartondoboz igazolt eredetű erdei (Certified Forest Paper) papírból készült, a nyomathoz különleges tintát, szélenergia felhasználásával előállított lebomló organikus vegyületet használtak. A kartondobozt újrahasznosított cellulózból előállított NatureFlexTM film borítja.

Egy csepp Afrikából származó verbéna, egy csepp jóakarat. A pureDKNY továbbra is támogatja a helyi közösségeket és a CARE munkáját. A büszkeség megőrzése mellett, a szegénység ellen. Segítünk, hogy megváltozzon a világ. Ez ilyen egyszerű.

A pureDKNY A Drop of Verbena kollekció tagjai:

pureDKNY – a drop of Verbena 30ml            12 300 Ft

pureDKNY – a drop of Verbena 50ml            17 200 Ft

pureDKNY – a drop of Verbena 100ml          24 300 Ft

Forrás: sajtóközlemény

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása