Smink & Makeup

Aphrodité: kozmetikus, fodrász és manikűrös kereső alkalmazás okostelefonra

2012. március 14. spacegirl

Bevallom, már egy ideje figyel a postaládámban egy alkalmazás, az Aphrodité ajánlója, de csak most jutottam el odáig, hogy telepítsem és kipróbáljam. Vagyis nem is külön alkalmazás ez, hanem egy olyan réteg (layer) a Layar nevű alkalmazáshoz, amellyel környékbeli kozmetikusokat, fodrászokat és manikűrösöket tudsz keresni.

Maga a Layar nem új dolog egyébként, valamikor 2009 nyarán startolt el. Egy kiterjesztett valóság böngészőről van szó, amely arra való, hogy a telefon kameráján keresztül felismerjen a valóságban található dolgokat, például épületeket vagy tárgyakat, és azokról digitálisan további infókat adjon. Ezek az infók rétegeken, azaz layereken jelennek meg. Számos ilyen réteg lehetséges, de talán a leghasznosabbak a hely-alapú rétegek, amelyek - nem meglepően - segítenek megtalálni a közelben lévő helyeket, mondjuk kávézókat, üzleteket, nevezetességeket vagy épületeket. A Layar böngészőn keresztül a világot szemlélheted a maga valóságában (mint amikor fotót készítesz a telefonoddal) vagy térképes formában is (mint egy térképes alkalmazásban), és szépen megmutatja, ami a különböző rétegeken van.

Az Aphrodité pedig, amit a figyelmetekbe ajánlunk, egy olyan réteg, amely a budapesti fodrászokat, kozmetikusokat és manikűrösöket gyűjti össze. Azaz bárhol legyél is a városban, ez az alkalmazás megmutatja Neked a közelben lévő szalonokat, sőt akár el is navigál hozzájuk!

Hogyan tudod kipróbálni?

1. Telepítsd a Layar alkalmazást a telefonodra! (Az alkalmazás ingyenes.)

2. A Rétegek (Layers) menüpontban keress rá az "aphrodite" szóra. (Az Aphrodité layer szintén ingyenes.)

3. A réteg oldalán a jobb felső sarokban lévő csillag ikonnal add a kedvencekhez.

4. Indítsd el (Launch) a réteget itt vagy a Kedvencek (Favorites) menüben.

A gyakorlatban így néz ki a dolog:

Valós nézet - éjszaka az egyik ablakunkból

A fényképezőgép ikonnal lehet választani a nézetek között (valós, térképes, lista), az "i" alatt található a réteg leírása és a keresés sugarának a beállítása. Az alapbeállítás szerint 1500 méter sugarú körben jeleníti meg a találatokat, de át is lehet állítani 500 és 5000 méter közötti értékre. A harmadik, megosztás gombbal képernyőmentést lehet készíteni, illetve emailben, Facebookon vagy Twitteren megosztani.

Térképes nézet - a kék gömb én vagyok, a fekete buborékok pedig a szalonok

Ezt a képet pedig kaptuk hozzá, itt azért jobban látszik, hogy miről is van szó és nincs is túl messze otthonról...

Van még a fent említett lista nézet is, amelynél egymás alatt találhatók a szalonok felsorolva.

Látszik, hogy még eléggé hiányos az adatbázis, április második felére várható egy teljesebb lista. A cél egyébként nem az abszolút teljesség, hanem az, hogy csak a legnépszerűbb és legmagasabb színvonalú szolgáltatók jelenjenek meg.

Szerintünk nagyon biztató és hasznos alkalmazásról van szó, Nektek hogy tetszik, kipróbáljátok?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása