Smink & Makeup

Színes szemceruzák a vízvonalon

2012. április 19. spacegirl

Amikor az általános iskolában elkezdtem "sminkelni", akkor a szempillaspirál és a szemceruza volt a legjobb barátom. Évekig nem is nagyon mentem úgy utcára, hogy a szemem alul (a vízvonalon) nem volt kihúzva. A színek tekintetében sem voltam nagy újító, mindig a fekete után nyúltam. Pedig ennél azért lényegesen több a lehetőség ebben.

Az alábbiakban Tina Turnbow sminkmester tippjeit osztjuk meg a vízvonal kihúzásával kapcsolatban.

"A fehér és a bőrszínű szemceruza használata a vízvonalon optikailag nagyobbítja a szemet. A fehéret gyakran használták a hatvanas években, hogy friss babaszemeket varázsoljanak, amilyen pl. Twiggy-nek is volt. Ez manapság már egy kicsit retró. A fekete ceruzától a szem egy kicsit kisebbnek, de egyúttal sokkal intenzívebbnek is látszik. A fekete hangsúlyozza a formát, és el is satírozhatod a finom füstös hatás érdekében. A sötétebb kék árnyalatok pedig kontasztot alkotnak a szem fehérjével, még fehérebbnek mutatva azt.

Zöld vagy kék szemhez a szemszínnél sötétebb, gazdagabb árnyalatot javasolnék, amely segít kiemelni a természetes színt. Használj tengerészkék, szilva vagy fekete ceruzát. Sötétbarna szem esetén próbálj élénkebb színeket a vízvonalon, ez kiemeli a szemet. Ugyanez vonatkozik a szemfestékre is. Ha nem akarsz túltengést a színekből, akkor legyen a szemceruza a legsötétebb színű. Ha világosabb ceruzát használtál, akkor föld színű szemfestékekkel egészítsd ki a világos szemet.

Tartsd távol magad a sárga, arany, vörös és rózsaszín ceruzáktól a vízvonalon, mert visszaverődhetnek a szemedbe és olyan színűnek mutathatják a fehérjét.

Az hogy mennyire érdemes a belső szemzugba húzni a ceruzát, a szem formájától függ. Minél közelebb húzod a szem belső sarkához, annál közelebb ülőnek fognak tűnni a szemek tőle. Azt javasolnám, hogy a vízvonal háromnegyedéig húzd a vonalat, majd vigyél fel egy világosabb, fényes szemfestéket a szem belső sarkába. Ha gót vagy punk hatást szeretnél, akkor persze húzd ki az egészet!

A kohl ceruzák a legtartósabbak, ezek kenődnek el legkevésbé. Ezen kívül tiszták és természetesebbek. A púderes termékek vagy folyékony tusok könnyebben maszatolódnak, és ami még rosszabb, összegyűlhetnek a szem belső sarkában."

via Beautylish

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása