Smink & Makeup

Régi-új hidratáló: Olay

2012. július 03. blondiegirl

Emlékeztek még az Oil Of Olaz hidratáló termékekre? Nekem az első arckrémem volt. Nagyjából 17 évesen kenegettem magamra szorgalmasan, mert olyan finom illata volt és selymessé tette az arcbőrömet. Ezt követen sok év kihagyása után mostanában használok viszonylag rendszeresen hidratálót az arcomon. Az Oil Of Olaz most újra kapható. Új néven új külsővel, ez az Olay.

005.jpg

Az Olay Dél-Afrikából indult világhódító útjára, Graham Wulff (1916-2008) ex-Unilever vegyész 1949-ben készítette el feleségének. Megértette, hogy a nők, mint a felesége Dina is, nem csak szépek akarnak lenni, a jó érzést is elvárják egy krémtől. Graham ezért olyan hidratáló kenőcsöt szeretett volna létrehozni, mely nem zsíros, könnyen beszívódik és természetes érzést kölcsönöz viselőjének. Már a kori években is, amikor nemzetközi forgalomba hozták, több elnevezést használtak, hogy minden országban kellemesen dallamos hangzású legyen: Ulay (Egyesült Királyság és Írország), Oil of Ulan (Ausztrália) és az Oil of Olaz (Franciaország, Olaszország, Hollandia és Németország). 1999-ben a már akkori tulajdonos, a Procter a úgy döntött, hogy egyetlen globális név alatt egyesíti a márkát.  Így az Oil of  Ulan és az Ulay lett Olay szerte a világon, kivéve a német nyelvterületeken és Olaszországban, ahol továbbra is az Oil of Olaz a használatos. Hollandiában és Belgiumban pedig átkeresztelték csak Olaz-ra. Ennyit hát a névről, bármelyik formával találkoztok, biztosak lehettek benne, hogy mindegyik mögött ugyanaz a termék áll.

Az Olay Total Effects 7 in One terméket teszteltük az elmúlt hetekben. 

003_1.jpg

Ami már elsőre feltűnt, hogy a dobozon rengeteg információ áll rendelkezésre. Ígéretek, felhasználási javaslat, tanácsok sorakoznak és az összetevők jól olvasható méretben. Ez utóbbi miatt máris elkönyveltem egy jó pontot.

A krém pumpás tubusban van, ami higiénikus használatot tesz lehetővé. Könnyen adagolható, egészen kevés mennyiség is elegendő.

A003.jpg

Vegyük sorra az ígéreteket (a teszt során főként azt figyeltem, hogy ezeket tudja-e hozni):

1. Apró ráncok minimalizálása
Nekem már előtűntek a kisebb nagyobb mimikai ráncaim, egyelőre nem látok semmi változást. 5/2

2. Tápláló hidratálás
Tökéletesen hidratál, bár erősebb igénybevétel esetén kevés lehet, vagy gyakrabban kell használni. 5/4

3. Bőrtónus javítása
A bőröm érezhetően lágyabb és puhább. 5/5

4. Gyengéd hámlasztás
Nehéz észrevenni, de úgy látom hogy a bőröm egységesebb amikor használom, ezt betudom a hámlasztásnak. 5/4

5. Pórusok minimalizálása
Eddig sem voltak kimondottan tágak a pórusaim, ezért erről nem tudok objektív véleményt mondani, igaz tágabbak sem lettek. 0/0

6. Antioxidánsokat tartalmaz
Az összetevők közt valóban fel van sorolva a zöldtea-kivonat. 5/5

7. Finom feszesítés
Érezhető a krém feszesítő hatása, de leginkább ott, ahol amúgy is feszes a bőröm. 5/4

Az eredmények elérése érdekében felhasznált legfontosabb összetevők a vitaminok, a fényvédők (a krém 15-ös faktorszámú védelmet nyújt), az antioxidáns hatású zöldtea-kivonat és a glicerin. Sajnos szót kell ejteni a negatívumokról is, melyek szintén az összetevők közt keresendők. Ezek a különféle tartósítószerek, színezők, illatanyagok, amik bőrirritációt okozhatnak.

Összességében egy kellemes illatú feszesítő, puhító hidratáló. Aki reális elvárásokat támaszt egy arcápolóval kapcsolatban, az szeretni fogja. Sminkelés előtt is ajánlott a gyors beszívódás miatt, de kicsit fénylik, ezért én egy kis púdert is használok utána.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása