Smink & Makeup

Természetes színek, drámai hatás

2012. július 20. spacegirl

Ezt a gyönyörű sminket az egyik kedvenc oldalamon, a Makeup Geeken láttam. Ez a smink jól mutatja, hogy az olyan "átlagos" színeknek, mint a barna, egyáltalán nem kell unalmasnak lenniük, sőt egészen drámai sminkek is készíthetők velük. 

Step8.jpeg

Nem is olyan nehéz megcsinálni ezt a sminket, szóval ha kedvet kaptatok, akkor hajrá!

Step1.jpeg

Alapozzátok le a teljes szemhéjatokat a szempillától a szemöldökig. Egy ferde ecset segítségével húzzatok egy vonalat a mélyítővonalon egy matt, sötétbarna árnyalattal. (A leírásban egy vékony hegyű tusecsetet linkeltek be ehhez, de szerintem egy ferde szemöldök ecset jobban használható erre a célra.)

Step2.jpeg

Satírozzátok el ezt a vonalat egy meleg, rezes árnyalatú, fényes barna színnel egy pufi ecset segítségével. Figyeljetek arra, hogy a vonal alja éles maradjon, csak a felső részét satírozzátok.

Step3.jpeg

Egy lapos szemfestő ecsettel vigyetek fel egy fényes, jeges fehér árnyalatot a belső szemzugba, kb. a szemhéj egyharmadáig. Ennél és a következő két lépésnél figyeljetek arra, hogy csak a mélyítővonal alatt dolgozzatok, mert az éles vonalat meg kell tartani ennél a sminknél.

Step4.jpeg

Ugyanolyan ecsettel a külső szemhéjra vigyetek fel egy szép fényes arany színt és dolgozzátok össze a fehérrel.

Step5.jpeg

Szintén ugyanolyan ecsettel a szemhéj külső harmadára vigyetek fel egy fényes középbarna, aranyfényű árnyalatot.

Step6.jpeg

Egy lapos szemfestő ecsettel vagy pufi ecsettel vigyetek fel egy fényes, elefántcsont színű árnyalatot a szemöldökcsontra highlighterként.

Step7.jpeg

A vízvonal alatt húzzátok ki egy fekete szemceruzával és dolgozzátok el egy ceruzaecset segítségével. Erre vigyétek fel azt a középbarna színt, amit a szemhéj külső harmadában használtatok. Felül pedig húzzatok cicás tusvonalat! A vízvonalat kihúzhatjátok egy bézs árnyalattal, úgy még nagyobbnak tűnik a szem, de nem lesz annyira feltűnő és retró, mintha fehér cerzuzát használnátok.

Step8.jpeg

És kész!

A sminket készítő Marilyn további munkáit erre találjátok.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása