Smink & Makeup

A különböző szemformák sminkelése

2012. július 22. spacegirl

Mélyen ülő szem

deep_set.jpeg

A mélyen ülő szemek nevükhöz híven mélyen ülnek a koponyában, és azt a látszatot keltik, hogy erőteljes a szemöldökcsont. Ehhez a szemformához világos szemfestékek - bézs, meleg fémes árnyalatok, barack - ajánlottak, mert ezek kiemelik a szemet és háttérbe szorítják a kiálló szemöldökcsontot. A szemöldökcsontra semmiképpen se vigyél fel fényes highlightert, mert az még jobban kiemelné azt. Ilyen szemformánál a szempillák súrolhatják a szemhéjat, ezért vízálló spirál ajánlott.

Mono szemhéj

monolid.jpeg

A mono szemhéj lényege, hogy teljesen egyenes, minimális gyűrődéssel vagy gyűrődés nélkül. Azaz gyakorlatilag nincsen mélyítővonal és a szemöldökcsont kevésbé emelkedik ki. Ez a szemforma színátmenettel tökéletesíthető: a legsötétebb színt használd a legközelebb a szempillák vonalához, majd egy lágy, semleges színt középen, végül egy fényes árnyalatot a szemöldökcsonton. Mindig göndörítsd a pillákat, hogy kiemeld a szemet.

Rejtett szem

hooded.jpeg

Rejtett szem esetén a szemhéj lelóg a mélyítő vonalon, így a szemhéj kisebbnek tűnik vagy egyáltalán nem látszik. Hogy elvond a figyelmet a lelógó részről, a mélyítővonal fölé vigyél fel egy sötétebb árnyalatot, illetve húzd ki a felső vízvonalat és a szempillák vonalát, mert ezek is könnyel eltűnhetnek a lelógó rész alatt.

Kidülledő szem

protruding.jpeg

Kidülledő szem esetén a szemek erőteljesen kiállnak a szemgödörből. Szerencsére ez a kidülledés nagy szemhéj felülettel jár együtt. Ilyen esetben sötétebb színeket érdemes felvinni a szemhéjra, mert attól kisebbnek látszik a szem. A füstös szem például remek választás, és érdemes vastagabb tusvonallal is kiegészíteni.

Felfelé ívelő szem

upturned.jpeg

A felfelé ívelő szemek mandula alakúak, úgy, hogy a külső szélük felfelé tart. Ilyenkor az alsó szemhéj hangsúlyosabb és hosszabbnak látszik, mint a felső. Ennek a különbségnek a kiegyenlítésére érdemes sötét szemfestéket vagy szemceruzát használni a szem alsó, külső sarkában, ami optikailag lejjebb hozza felfelé ívelő részt.

Lefelé ívelő szem

downturned.jpeg

Itt a szem külső sarka lefelé tart. Ez a szemforma tökéletes a cicaszemhez! A 45 fokos szögben tovább húzott tusvonal szépen megemeli a szem külső sarkát.

Közel ülő szem

close_set.jpeg

A közel ülő szemek esetén a két szem közötti távolság kisebb, mint egy szem. Itt az a sminkelési cél, hogy távolítsuk a szemeket, ami egyszerűen megoldható azzal, hogy a szem belső sarkában világos árnyalatokat használunk. A legjobbak a fagyos fehérek és fényes bézsek. A szem külső sarkát érdemes erősebben spirálozni vagy műszempillával kiegészíteni, ami tovább hangsúlyozza ezt a külső részt és távolítja a szemeket.

Távol ülő szem

wide_set.jpeg

Távol ülő szemek esetén a két szem közötti távolság nagyobb, mint egy szem. Itt a sminkelési cél, hogy közelebb hozzuk a szemeket. Ilyenkor érdemes alul és fölül is kontúrozni, egészen a szem belső sarkáig, illetve a szem belső sarkánál sötétebb árnyalatokat használni. Végül pedig szempillafésűvel szépen elválasztani a pillákat a szem közepétől a belső szemzugig.

via Beautylish

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása