Smink & Makeup

Pantone & Makeup

2012. július 30. spacegirl

Mostanában két olyan projekt is elém került, amely a Pantone színskálán alapul, és mindkettőt nagyon izgalmasnak találtam.

pantone.png

Az egyik Angelica Dass, egy brazíliai születésű, Spanyolországban élő művész munkája, a Humanae. A Humanae dokumentálja és Pantone színkódokkal látja el modelljei képét, úgy hogy egy 11x11 pixeles mintát vesz a modell arcáról és ehhez a színhez igazítja a portré hátterét. Ahogyan minden bőrtónus és persze ember egyedi, úgy a hozzájuk rendelt színkódok is. (Felkötheti a gatyáját az a kozmetikai cég, amely mindegyikre megoldást kíván nyújtani!)

sephora-pantone.png

A másik pedig a Sephora és a Pantone együttműködésében született eszköz, a Color IQ. A Color IQ egy olyan  szerkezet, amely segít megkeresni a tökéletes alapozót. Aki már próbálta megtalálni az "igazit" ezen a téren, az tudja, hogy mennyi kínlódással jár a tökéletes szín, formula, fedés, finish keresése, ami ráadásul a bőrtípusunknak is megfelel. A Color IQ a Sephora kínálatában elérhető márkák alapozói közül segít megtalálni a legtökéletesebbet. Már látom magam előtt, hogy előbb-utóbb otthonról is megtalálhatjuk a tökéletes alapozót úgy, hogy a gépünk kamerája és egy alkalmazás segítségével színmintát veszünk és megadunk még pár adatot a preferenciáinkról. Persze teljesen biztosra menni nem lehet, mert a gyakorlatban is ki kell próbálni, hogy hogyan viselkedik egy alapozó a bőrünkön, de kétségtelen, hogy könnyebb lesz potenciális jelölteket találni.

via Beautylish, Refinery29

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása