Smink & Makeup

Teszt: Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture Vernis A Levres - 16 (Pourpre Preview)

2012. augusztus 14. spacegirl

ysl_ajaklakk.jpgYSL Rouge Pur Couture Vernis A Levres - 16 (Pourpre Preview)

Sokan szeretjük a szájfényeket, de van egy olyan hátrányuk, hogy nem szoktak túl tartósak lenni, simán óránként, jó esetben kétóránként frissítésre szorulnak. Erre a "problémára" ígért megoldást a Rouge Pur Couture Vernis A Levres "ajaklakk", az YSL itthon idén februárban bevezetett terméke. A kollekció eredetileg 20 színben érhető el, amiből Magyarországra akkor 6-ot hoztak be (6, 7, 9, 10, 12, 18), de szerencsére szeptemberben újabb 10 árnyalat érkezik (3, 4, 5, 8, 11, 13, 14, 15, 16, 17).

Mivel rengeteg lelkes beszámolót láttam róla, nagyon izgatottan vettem a kezembe a terméket. Sajnos a bevezetéskor próbált 18-as, Rose Pastelle árnyalattal nem lettünk barátok. Most viszont a szeptemberben érkező 16-os, Pourpre Preview árnyalatot próbáltam ki, és végre megértettem, hogy mások miért is lelkesednek érte annyira. Na de kezdjük az elején!

A Rouge Pur Couture Vernis A Levres ajaklakkok az ajakszínezők és szájfények előnyeit egyesítik, a textúrájuk és a fényük olyan, mint egy szájfényeké, de olyan hosszan tartanak, mint egy ajakszínező.

A természetes fényhez egy rétegben ajánlják felvinni őket, az ajkak közepétől a szélei felé haladva. Az erősebb fedéshez két réteg felvitelét javasolják, méghozzá az applikátor külső, hajlított szélével, rányomogatva az ajkakra.

ysl_ajaklakk_nyitva.jpgYSL Rouge Pur Couture Vernis A Levres - 16 (Pourpre Preview)

A Rouge Pur Couture Vernis A Levres ajaklakk nagyon vonzó külsőt kapott, kissé tömzsi, arany kupakos a csomagolása, teljesen letisztult és elegáns darab. Ami a méretét illeti, nagyobb, mint egy átlagos rúzs. A kupakot egy hatalmas YSL logó díszíti, persze ha azt éppen nem látnánk, akkor is egyértelművé tenné a csomagolás, hogy milyen márkáról van szó. A csomagolás előnye, hogy látszódik, hogy milyen színű ajaklakk van benne és mennyi van még belőle.

A kupakban nem meglepően egy applikátort találunk, amelyet egyrészt a hajlított feje, másrészt a formája tesz egyedivé. Ez szerencsére nagyon jól használható, a lapos részével nagy felületet könnyen befed, a hegyével pedig precíz felvitelt tesz lehetővé. A hajlított résznél több festéket vesz fel, így ha intenzívebb színhatást szeretnénk elérni, azt is könnyen megtehetjük vele.

ysl_ajaklakk_minta.jpgYSL Rouge Pur Couture Vernis A Levres - 16 (Pourpre Preview) minta

A textúrája valóban a szájfényekére hasonlít, viszonylag sűrű, nedves, de nem különösebben ragadós. A szájra felvíve egészen könnyű, kényelmes viselet. A fénye nem olyan erős, nem olyan "üveges", mint általában a szájfényeknek, de ezt a magam részéről egyáltalán nem bánom. Nagyon erős illata van, ezt mondjuk tudnám nélkülözni.

ysl_ajaklakk_szaj.jpgYSL Rouge Pur Couture Vernis A Levres - 16 (Pourpre Preview)

Nagyon jól pigmentált, és egyenletes fedést ad. A szájfényeknél lényegesen tartósabb, evés nélkül akár 4-5 órát is kibír, eközben egyenletesen kopik (a fényét kb. két óra alatt veszíti el, de maga a szín tartósabb). Ami nagyon tetszik benne, hogy száradás után már nem fogja meg a pohár szélét és egyáltalán nem szárítja az ajkakat.

Az Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture Vernis A Levres ajaklakkok 9.500 Ft-ba kerülnek, ami meglehetősen sok még annak fényében is, hogy nagyon jó termékekről van szó, melyek ráadásul csodálatos színekben pompáznak. Aki megengedheti magának ezt a kategóriát, annak mindenképpen kötelező darabok! Ez a szín - mint említettem - 9 jóbarátja társaságában szeptemberben érkezik a márkát árusító parfümériákba.

A terméket a L'Orealtól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása