Smink & Makeup

Vendégposzt: Türkiz-lila smink - step by step

2012. augusztus 18. makeupadmin

sbs_kesz1.jpg

Az alábbi posztot Mara, a Makeup Universe szerzője jegyzi. A Makeup Universe szerintünk az egyik legigényesebb hazai szépség blog, ha még nem követed, itt megteheted!

A kedvenc kombinációm szemfestésben a lila és a türkiz, talán némi sötétkékkel – nem igazán tudnám megmondani miért. A lépésről lépésre sminkek, mindig kaotikusnak tűnnek, ha én prezentálom őket, viszont szeretem látni, hogy honnan indult és mi lett belőle. Remélem nektek is tetszik ez a smink. Nem mondom, hogy egy hétköznapi darab, de az ember lányának szüksége van ilyenekre is. Az egyszerűség kedvéért odaírtam az használt termékek neveit és az ecseteket is.

1. Először lealapoztam az arcom, lepúdereztem, majd - mivel többségében porokkal fogok dolgozni – a szemem alá csináltam egy púderárkot a Kryolan transzparens púderéből. A púderárok tulajdonképpen azt a célt szolgálja, hogy a ráhulló színes porokat gond nélkül lesöpörhessük, sminkelés után ne legyenek színes csíkocskák az arcunkon.

2. Lealapoztam a szemhéjamat először egy testszínű bázissal – ezt ujjbeggyel vittem fel, mert nekem ez így könnyebb, a kéz melegétől kicsit megolvad és jobban egybesimul a bőrrel. Bármelyik kedvenc szemhéjalapozónkat használjuk, esetemben a BellaPierré volt az.

3. Megalapozom a színek intenzitását színes bázisokkal is. A teljes szemhéjamon egy levendulaszín zselés tus [MAC fluidline – Iris Eyes] van, a külső sarkokban türkiz [MUFE - #21 Aqua Cream], a ránc felett pedig egy királykék [MUFE - #20 Aqua Cream] vízálló krémes festék. Ehhez jobb szintetikus ecsetet használni, például korrektorecsetet [Sigma F75], vagy ha nem, akkor alaposan töröljük meg az ujjainkat, különben könnyen összekenhetjük az arcunkat sminkelés közben. Érdemes a széleket összedolgozni egy kicsi fejű, pufibb ecsettel [nálam ez az Essence ceruzaecsete volt], de ennek nem kell tökéletesnek lennie, hiszen úgyis szemfesték kerül még rá.

sbs3.jpg

4. Először a teljes szemhéjamra lila szemfestéket [Urban Decay - Flash] vittem fel egy lapos ecsettel [Essence] a mozgó szemhéjra.

sbs4.jpg

5. Majd szintén egy lapos ecsettel a sarkokba teszek kékeszöld szemfestéket [Urban Decay - Painkiller] ugyanoda, ahova a türkiz krémes festék is került.

sbs5.jpg

6. Egy nagyobb fejű lapos ecsettel [M.Jaggi 2029] pedig sötétkék port [BellaPierre - Starry Night pigment] viszek fel a ránc fölé.

sbs6.jpg

7. Csak itt kezdem őket összesatírozni, ehhez a tökétes fegyver a MAC 217-es ecsete vagy az olcsóbb másolatai [például a Sigma E25], a lényeg hogy pufi legyen. Satírozásnál inkább a sötétkék külső élére koncentrálok.

sbs7.jpg

8. Bevallom, hogy kicsit túlszaladtam a kívánt formán, így egy nagyon-nagy fejű pufi ecsettel [Kryolan K12] és színtelen porpúderrel tompítottam és elmostam a széleket, mintha nem is hibáztam volna.

9. Mivel rétegezve szeretek dolgozni, így a negyedik lépéstől megismételtem a folyamatot, azzal a különbséggel, hogy a sötétkéket nem magában satíroztam most, hanem egy égszínkék festékkel [OCC - Cavu Blue pigment], hogy többdimenziósnak hasson.

10. Ceruzaecsettel [Böszecset 6252] egy csíkot húzok a sötétkék festékkel, elsatírozom.

sbs10.jpg

11. Megismétlem ugyanezt feketével [Sleek - Noir] is.

12. Felviszek a mozgószemhéjam közepére krémes fehér [Kryolan - supracoor #070, rúzsecsettel] festéket, ujjal elmaszatolom a széleit és a lila szemfestékből kerül ide is - újra.

sbs12x.jpg

13. A vízvonalra valami különlegeset szerettem volna, így egy fehér szemceruzának [Paris Berlin - CR204 eye kohl] a hegyét öngyűjtő lángjában tartottam, majd kihúztam vele a vízvonalat. Erre azért van szükség, mert ezzel a trükkel bármilyen szemceruzát nagyon tartóssá tehetünk, felélénkül a színe is. Nekem máshogy az összes ceruza eltűnik a vízvonalamról öt percen belül.

sbs13.jpg

14. Sárga szemfestéket [MAC - Chrome Yellow] tapogatok a vízvonalra egy rövidebb szőrű lapos [Sigma E20] ecsettel.

sbs14.jpg

15. Kisfejű ceruzaecsettel [M.Jaggi 2033] egy kékeszöld port viszek fel az alsó szempillák alá. [Naked Cosmetics - Tropical Indulgence #6]

sbs15.jpg

16. Megrajzolom a szemöldököm [Ben Nye - Dark Brown eyebrow pencil, MAC 266 ecset], alá egy kis korrektort [Missha – Under Eye Brightener, Essnce ferde tusecset] viszek fel és lefelé satírozom. Egy nagy púderecsettel lesöpröm a púderárkot, illetve vele együtt a mindenfelé lehulló színes szemcséket – magyarul rendbe teszem a káoszt.

sbs16.jpg

17. Utolsó lépésben az arcomra használt highlighterből viszek fel a szemöldököm alá és a mozgó szemhéjam közepére egy kis extra csillogásért. Szempillagöndörítő és szempillaspirál az utolsó lépesben – ha szebb pillákat szeretnénk, akkor egy régi, kimosott szempillakefével átmehetünk rajtuk.

sbs17.jpg

Hogy tetszik Nektek ez a smink, kipróbáljátok?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása