Smink & Makeup

Suli-smink

2012. szeptember 28. spacegirl

555541_377528188947624_321620967_n.jpeg

Bár már jó pár éve nem járok suliba, emlékszem, hogy a nyári szünet után mindig nagyon keserves volt visszaülni az iskolapadba. Amikor "váltás" volt, azaz középiskolába vagy egyetemre mentem, akkor ez még kiegészült azzal az izgalommal, várakozással és félelemmel, hogy milyen lesz az új hely, milyenek lesznek az emberek, hogyan fogok teljesíteni.

Az iskolakezdés az az időszak, amikor az ember tele van kételyekkel, és már csak az hiányzik, hogy ne érezze magát jól a bőrében... Ehhez kapcsolódóan sokszor volt vitatéma itt a blogon is, hogy érdemes-e, kell-e sminkelniük magukat a tizenéves lányoknak a suliba. Azt gondolom, és ez egy sminkes oldal gazdájaként talán nem is meglepő, hogy a smink sokat segíthet abban, hogy az ember elégedettebb legyen magával és így nagyobb legyen az önbizalma. (Egyébként pedig úgyis festik magukat a lányok, ez ellen legfeljebb szélmalomharcot lehet folytatni, azt meg nem érdemes.)

Szerintem inkább az a kérdés, hogy milyen smink illik a suliba. A vastag fekete kontúr meg a sötét füstös szem nyilván túlzás, inkább a természetes irányt érdemes választani, mert egyrészt ízlésesebb, másrészt - normális esetben - megszólni sem fognak érte. Nem tudom, ki hogy van vele, de én utálok felkelni reggel, ezért többnyire olyan sminket szoktam készíteni (ha nem biciklivel megyek, mert akkor csak bevágom a táskámba a neszeszerem), ami 10-15 perc alatt készen van.

Az arctisztítást és a hidratálást semmiképpen se hagyjátok ki, mert csak megfelelően előkészített "vászonra" szabad sminkelni. Alapozó helyett bb krémet javaslok, mert többnyire könnyű és egyebek mellett ápolja is a bőrt. A Garnier olajmentes bb-je tökéletes választás, ár/érték arányban nem találtam jobbat. A szem alá sárgás színű, könnyű textúrájú, fényvisszaverő pigmentekkel gazdagított korrektort használjatok, míg a bőrhibákra inkább testszínűt, sűrűbbet. (Az előbbi a nagyobb bőrhibákat nem fedi el, az utóbbi pedig összeállhat, ha a szem alatt használjátok.) A korrektorozás lépését nem érdemes megspórolni, mert nagyon sokat dob a megjelenésen! Ugyanígy rengeteget számít, ha megigazítjuk a szemöldökünket. Bár a megfelelő szemöldök szín megtalálása lehet, hogy nem sikerül elsőre, de érdemes vele foglalkozni, különösen azoknak, akiknek rosszul van kiszedve a szemöldökük.

Ha sietek, akkor ezek után csak feldobok egy krémes pirosítót, és némi spirálozás és szájfényezés után rohanok is. Ha kicsit több időm van, akkor vékonyan púderezek (3W Clinic Professional), elsősorban a T-vonalon és a (krémes helyett) préselt pirosítót használok, esetleg highlightert is. Ha még több időm van, akkor szemhéjpúder alapra felviszek két bézs/barna árnyalatot. A napi szemceruzázásról teljesen leszoktam, pedig több, mint 10 évig hozzá tartozott a napi rutinomhoz a vízvonal kihúzása feketével. Érdemes néha felülvizsgálni ezeket a régi szokásokat...

Végül pedig íme némi inspiráció, hogy hogyan sminkelj a suliba:

Ezt nemrég mutattuk nektek, de ide is kapcsolódik:

További tippek az iskolakezdéshez a MiLányok Facebook oldalán! (x)

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása