Smink & Makeup

Kipróbáltuk: Elizabeth Arden Pure Finish Mineral Powder Foundation

2012. október 11. spacegirl

elizabeth_arden_pure_finish.jpg

Legújabb felfedezésem, az Elizabeth Arden Pure Finish ásványi alapozó elsősorban könnyű felvitelt és természetes hatást ígér. Emellett azt, hogy finom formulája nem szárít, kényelmes viseletet biztosít és ragyogóvá teszi a bőrt. Nem utolsó sorban pedig kiegyenlíti a bőr tökéletlenségeit, és nem áll össze, nem ül meg az apró ráncokban. Formulája építhető, de nem kelt természetellenes, mű hatást. Kilenc színben érhető el, én a 02-es számú, második legvilágosabb árnyalatot próbáltam ki.

A hivatalos leírása szerint ez az ásványi alapozó antioxidánsokban gazdag, A, C és E-vitamint, valamint olyan természetes összetevőket tartalmaz, melyek simává teszik a bőrt. Tengervíz komplex is van benne, például kalcium magnézium, amely erősíti a bőrt és támogatja a természetes ásványi egyensúlyt. SPF 20 fényvédőt tartalmaz, az UVA és UVB sugaraktól egyaránt véd. Minden bőrtípusra ajánlott, klinikailag és bőrgyógyászatilag tesztelt. Nem tartalmaz talkumot és illatanyagot.

Lássuk, mit tud a gyakorlatban!

elizabeth_arden_pure_finish_nyitva2.jpg

A csomagolása azonnal belopta magát a szívembe, ugyanis „őrlővel” ellátott kompakt kiszerelést kapott. A porpúderek nagy hátránya, hogy a csomagolás tele lesz a termékkel, óhatatlanul is pazarló módon használjuk, kiszóródik stb. Az Elizabeth Arden Pure Finish ásványi alapozónál viszont a használat előtt el kell csavarni a tégely felső részét, így „törünk fel” magunknak belőle. Simán adagolhatunk csak annyit, amennyit el is használunk!

elizabeth_arden_pure_finish_nyitva3.jpg

A kompaktban tükröt és egy kis puffnit is találunk, így gyakorlatilag bárhol könnyen használhatjuk. A puffnival valamivel nehezebb csak vékony rétegben felvinni a púdereket, ezért a magam részéről jobban szeretek ecsetet használni hozzá. Úgy érdemes használni, hogy körkörös mozdulattal felvesszük az ecsettel a púdert, leütögetjük a felesleget, majd szintén körkörös mozdulatokkal felvisszük a bőrre. Az arc közepén kezdjük a púderezést, majd haladjunk a homlok és az orcák felé. Inkább vékony rétegekkel dolgozzunk és azokat építsük, minthogy egyszerre vigyünk fel nagy mennyiséget.

elizabeth_arden_pure_finish_pufni.jpg

Ami a textúráját illeti, tényleg nagyon finom és könnyű, egyáltalán nem kelt „vakolat” érzetet a bőrön. Bár mattít, nincsen az a száraz púderes, „megcsinált” hatása. Az árnyalatával sajnos nincs szerencsém, mert csak a megkopóban lévő nyári bőrszínemhez használható, a téli színem sokkal világosabb. (Egyetlen világosabb árnyalat érhető el belőle, azt sajnos nem próbáltam.)

Önmagukban kevésbé szeretem használni az ásványi alapozókat, mert nagyon gyenge a fedésük (nincs ez másként ezzel a termékkel sem), éppen ezért az Elizabeth Arden ásványi alapozóját is többnyire a bb krémemre vittem fel. Kifejezetten bársonyos hatása lett a bőrömnek tőle, amivel nagyon elégedett vagyok. Emellett tartós is, egy munkanapot simán kibír, nem zsírosodik át, nem kell rajta igazítani a nap során.

elizabeth_arden_pure_finish_elotte_arc.jpgElőtte

elizabeth_arden_pure_finish_pirosito-highlighter.jpgUtána - vékony rétegben, bb krémen (a fényvédelem miatt csillan egy kicsit)

Sajnos a bőröm kevésbé szereti a bb krém + ásványi alapozó kombót, mert minden használat után lett néhány apró pattanás rajtam a következő napra. Ez mondjuk nem egyedi, gyakorlatilag bármilyen alapozó + púder kombó után ez szokott történni. (Az alapozókból egyébként is csak keveset bírok, viszont a bb krémek nagyon bejöttek ebből a szempontból is.)

A Pure Finish ásványi alapozó ára 39,5 dollár, azaz kb. 8.600 Ft az Elizabeth Arden hivatalos weboldalán. A kiszerelése 8,33 grammos, ami valljuk be, nem túl nagy. Összehasonlításképpen: a Pure Finish valamivel drágább, mint az YSL Poudre sur Mesure nevű, 17 grammos kiszerelésű, 60 dollárba kerülő hasonló terméke. A Pure Finish esetében is abszolút prémium termékről van tehát szó, ahol a minőséget és a nevet is meg kell fizetni, cserébe viszont egy nagyon praktikus és jó terméket kapunk.

A terméket az Everet Grouptól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása