Smink & Makeup

Teszt: Paula's Choice Resist Daily Smoothening Treatment és Weekly Resurfacing Treatment

2012. október 23. spacegirl

paulas_choice_resist.jpg

A bőröm radírozása már régóta része az arcápolási rutinomnak, de eddig csak fizikai hámlasztókat, azaz bőrradírokat használtam. A hámlasztás több szempontból is fontos: egyrészt segíti a bőr felső rétegének megújulását, amitől az frissebb és simább lesz, másrészt az így előkészített bőrbe jobban felszívódnak a krémek és hatékonyabban tudják kifejteni a hatásukat.

Az elmúlt egy hónapban az exfoliálás másik típusát is kipróbáltam, a kémiai hámlasztást. A kémiai hámlasztás számomra elsőre kissé ijesztően hangozott, ahogyan már a korábbi nyereményjátékunkban is említettem, de persze gyorsan kiderült, hogy semmilyen szörnyűségről nincsen szó. A kémiai hámlasztók azt ígérik, hogy segítenek kiegyenlíteni a bőrfelszínt, halványítják a pigmentfoltokat, pattanásokat, illetve jót tesznek az öregedő, fakó arcbőrnek is. (Erről a témáról részletesen olvasattok a Krémmánia blogján ebben és ebben a posztban.)

Két terméket próbáltam ki, az egyik a napi használatra ajánlott Daily Smoothening Treatment, a másik pedig a heti használatra ajánlott Weekly Resurfacing Treatment. Mindkettőt este, lefekvés előtt ajánlott használni. Ezek a termékek az AHA (Alpha Hydroxy Acid) hámlasztók közé tartoznak, melyek – szemben a BHA hámlasztókkal – szárazabb bőrre valók, vízben oldódnak és inkább a felszínt hámlasztják, nem pedig a pórusok mélyét. Természetesen alaposan megtisztított bőrre kell felvinni őket. Apolka (Krémmánia), a kémiai hámlasztás értője és tudora, azt ajánlotta, hogy mivel először próbálok AHA-t, csak másnaponta használjam az 5%-os AHA tartalmú Daily Treatmentet és hetente a 10%-os Weekly Treatmentet, majd ha már hozzászokott a bőröm, akkor mehet naponta a Daily és heti 1-2 alkalommal a Weekly. A termékek szerencsére nem okoztak irritációt nálam, így gyorsan át tudtam térni a „normál” használatra. Apolka másik tanácsa az volt, hogy kb. fél óráig ne kenjek egyéb terméket az arcomra, mert a hámlasztók csak adott pH-n működnek és egy másik krém azt megváltoztathatja. Másnap reggel pedig kötelező a fényvédőt tartalmazó krém (persze szoláriumban se süttessétek az arcotokat)!

paulas_choice_resist_nyitva.jpg

A Paula's Choice Resist: Daily Smoothening Treatment 5% AHA savat és 0.5% szalicil savat tartalmaz. PH értéke a 3,5-3,8 tartományban van. Minden bőrtípusra ajánlott napi használatra és azt ígéri, hogy segít a nap okozta károk, az egyenetlen bőrfelszín és az öregedés jeleinek – ráncok, pigmentfoltok – kezelésében. Kiegyenlíti a bőrszínt, egészségesebbé, ragyogóbbá és feszesebbé teszi a bőrt. A gyulladáscsökkentő és antioxidáns összetevők táplálják és nyugtatják a bőrt.

A Daily Smoothening Treatment egy műanyag, pumpás kiszerelésben érkezik, ami praktikus használatot tesz lehetővé, kényelmesen és higiénikusan adagolható belőle a termék. A csomagolása elég egyszerű, nem tűnik különösebben prémiumnak. A krém állaga egy könnyű hidratálóéhoz hasonlítható, színe sárgás-bézses. Az illata nem túl erős, egyáltalán nem zavaró.

A Paula's Choice Resist Weekly Resurfacing Treatment 10% AHA savat tartalmaz, melynek pH értéke szintén a 3,5-3,8 közötti tartományba esik. Ránctalanító, bőrkiegyenlítő hatású, egységesíti az arcszínt. A gyulladáscsökkentő anyagok segítenek az AHA sav irritáló hatását csökkenteni, míg az antioxidánsok rásegítenek az AHA anti-aging hatására. Heti egy alkalommal ajánlott használni éjszakára, kerülve a szem és a száj környékét. 10 perc után leöblíthető, de akár rajta is hagyható a bőrön annak érzékenységétől függően. (Más hámlasztókkal és radírozókkal ne használjátok együtt!)

A Weekly Resurfacing Treatment valamivel tömzsibb, sima csavaros kupakkal. A termék egy lyukon keresztül adagolható, ami sajnos nem olyan praktikus megoldás, mint a Daily Smoothening Treatment pumpás kiszerelése. A termék teljesen folyékony, átlátszó, állaga tonik-szerű. Ennek ellenére nem érdemes vattakoronggal felvinni, mert az nagyon sokat elnyel belőle. Így nem túl kényelmes a felvitele, de azért meg lehet szokni.

Egyik termék sem tartalmaz illatanyagot vagy mesterséges színezéket. Nincs különösebben érzékeny bőröm, de így is örültem neki, hogy nem tapasztaltam irritációt. A Weekly Treatment minimálisan csíp ugyan, de ez tényleg alig észrevehető. Nem okozott pattanásokat, azok sajnos a fűszeres vagy zsíros ételektől, nem elegendő folyadékbeviteltől, vagy a „hold állásától” függően szoktak beütni (vagy inkább kiütni?).

Ami a hatást illeti, több örvendetes dolgot is tapasztaltam:

  • A bőröm érezhetően simább és puhább lett a kezeléstől. (A bőrszínem nem lett sokkal kiegyenlítettebb, de tegyük hozzá, egyébként nem vészesek az egyenetlenségek, azok is könnyen elfedhetők némi bb krémmel.) Érzésem szerint a ráncaim is simultak, bár szerencsére ezzel a problémával még nem küzdök. Kérdés persze, hogy ez pontosan melyik kencének köszönhető.

  • Az új pattanások hegei „seperc” alatt gyógyulnak be. Volt olyan, ami 2 nap alatt szinte teljesen eltűnt. A régiek is halványulnak.

  • Gyakran küzdök a kombinált bőr átkával: kissé zsíros T-vonal és száradó arc meg orrcimpák. Ha nem hidratálok őrült módon, akkor az orrcimpám és az arcom gyakorlatilag folyamatosan hámlik ősszel és télen. Ennek mértéke minimális lett, amióta használom ezeket a hámlasztókat!

Ami kevésbé tetszik bennük, hogy használat után nem érzem eléggé hidratáltnak a bőrömet, azonnal krémezni pedig ugye nem ajánlott utána. A kozmetikusom említette meg, hogy mintha most jobban látszanának a megpattant hajszálerek az arcomon, ami szerintem a rendszeresebb hámlasztás miatt van. Ezek azonban nem vesznek el a termékek értékéből, a pozitívumok sokkal erősebbek.

A Paula's Choice Resist: Daily Smoothening Treatment kiszerelése 50 ml-es, ára 28,95 EUR (kb. 8.100 Ft) a Paula's Choice oldalán. A Paula's Choice Resist Weekly Resurfacing Treatment kiszerelése 60 ml-es, ez ára 31,25 EUR (kb. 8.700 Ft) a Paula's Choice oldalán. Ha együtt veszitek a két terméket, akkor 55 EUR-ba (kb. 15.400 Ft-ba) kerülnek, a HUN01ORD kóddal a szállítási díjból is 50% kedvezményt kaptok, de vannak egyébként mintáik is. Ha gondolkodtok a kémiai hámlasztók kipróbálásában, akkor érdemes ezekkel nekifutni!

Próbáltatok már kémiai hámlasztókat?

A termékeket a Paula's Choice-tól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása