Smink & Makeup

Teszt: Bellissima Magic Style melegített kefe (PB2 30)

2012. december 15. spacegirl

bellissima_magic_style_melegitett_kefe.jpg

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én gyakorlatilag mindig elalszom a hajamat. Olyan nincs, hogy csak megfésülködök és máris elfogadhatóan néz ki. A legtöbbször gyorsan átvasalom vagy ha annyi időm sincsen, akkor felfogom. Régebben azt csináltam, hogy kicsit benedvesítettem a hajamat és átszárítottam hajszárítóval, de erről már leszoktam, mert könnyen szálkásodott, töredezett tőle a hajam. Éppen ezért nagy reménnyel vettem a kezembe a Bellissima Magic Style melegített keféjét, ami erre a napi problémára azonnali megoldást ígér és persze ezen felül is van egy sor előnye.

bellissima_magic_style_melegitett_kefe2.jpg

Bellissima Magic Style melegített kefe kerámia és turmalin bevonattal, 30 mm-es átmérővel

Na de kezdjük az elején, hogy mi is pontosan ez az eszköz!

Először azt gondoltam, hogy egy olyan keféről van szó, ami meleg levegőt fúj, de korántsem erről van szó. Ez valójában egy belülről melegített kefe. A tüskékhez nyugodtan hozzá lehet érni, nem fogjuk megégetni a kezünket, sőt ha esetleg egy pillanatra a melegített hengerhez érünk, akkor sem szerzünk azonnali égési sérüléseket (de ezt azért inkább kerüljétek el). A melegített kefe 140 °C-on működik, így kíméletes a hajhoz, akár naponta is használható.

bellissima_magic_style_melegitett_kefe_fej.jpg

Kinézetében és használatában is a körkefékre „hajaz”, csupán annyi a különbség, hogy itt mindkét kezünket használhatjuk, nem kell az egyikben tartani a hajszárítót, a másikban meg a kefével szerencsétlenkedni. Azaz végre annak is van esélye, aki esetleg egy kicsit sutább vagy gyakorlatlanabb. A melegített kefe ráadásul nemcsak formázza, hanem simítja is a hajat. Szóval akinek szálkásodásra hajlamos a haja, az biztosan jó hasznát fogja venni ennek az eszköznek.

bellissima_magic_style_melegitett_kefe_nyel.jpg

bellissima_magic_style_termekek.pngA melegített kefe kétfajta kivitelben és háromféle méretben érhető el. A legkisebb, 30 mm-es átmérőjű változat rövid és félhosszú hajra, illetve látványos, kisebb loknik kialakításához javasolt. Ez az, amit én is kipróbáltam. A 38 mm-es rövid, félhosszú és hosszú hajra is használható, míg a legnagyobb, 45 mm-es félhosszú és hosszú hajra ajánlott. A két kivitel közül pedig a kerámia és turmalin bevonatú változat professzionális felhasználásra is alkalmas, és nem utolsó sorban kíméletesebb a hajhoz. Festett, száraz, igénybe vett haj esetén mindenképp ezt érdemes választani. A kerámia és turmalin bevonatnak köszönhetően az eszköz hőeloszlása jobb, így kíméletesebb, illetve fényesebbé teszi a hajat. Az ion technológia hidratálja, élettel telivé teszi a hajat, és csökkenti annak elektrosztatikus feltöltődését. Az ún. anti frizz technológia gondoskodik arról, hogy ne száradjon ki a hajunk.

Ami a további technikai paramétereket illeti, a haj jobb rögzítéséről az easy grip gondoskodik. Az eszköz 2 m-es forgó vezetékkel kapcsolódik a hálózatra, így kényelmesen használhatjuk, nem fogjuk kirántani a konnektorból. A kefe végén hőálló csúcs található, amit nyugodtan meg is foghatunk hajformázás közben.

A Bellissima melegített keféhez tartozik egy Styling Guide is, amely négyféle frizura elkészítését mutatja be. Elérhetünk vele dús vagy hullámos hatást, de le is simíthatjuk, akár kifelé, akár befelé formázva a hajvégeket.

bellissima_styling_guide.png

Én kétféleképpen használtam eddig, egyrészt hullámos hatás elérésére, másrészt a haj simítására, amikor nem akartam szögegyenesre vasalni a hajamat. Könnyű vele megemelni a hajtőnél lelapult hajat is. Ha elsősorban simításra szeretnétek használni és legalább félhosszú hajatok van, mint nekem, akkor arra inkább a nagyobb átmérőjű változatokat ajánlom! Amennyiben csak néhány percetek van reggel a hajformázásra, akkor nagyon praktikus tud lenni ez az eszköz. Bár a hullámok kialakítása sem egy nagy ördöngösség, annak azért még a reggeli kapkodásban nem merek nekiállni, de biztosan bele fogok jönni, csak gyakorlat kérdése.

bellissima_elotte.jpgElőtte: hát így nézek ki, ha reggel csak megfésülködök

bellissima_tukor_1.jpgKözben: itt szépen kisimítottam a hajamat és befelé fordítottam a hajvégeket

bellissima_hullamos_haj_1.jpgUtána: hullámos fürtök!

Ezt a hullámos frizurát majdnem teljes egészében magamnak készítettem, de Hajas Laci sok hasznos tanáccsal látott el és néhány tincset ő formázott. Mondanom sem kell persze, hogy azok lettek a legjobbak! Úgy kell elkészíteni, hogy először is gondosan kifésüljük a (száraz!) hajunkat. Azután tincsekre osztjuk és azokon haladunk végig. Minél kisebb egy tincs, annál könnyebben átmelegíti és formázza a kefe, de természetesen annál több tincset is kell formáznunk. A tincseket a hajvégektől a hajtő felé feltekerjük, hagyjuk, hogy a kefe átmelegítse a hajunkat, majd óvatosan kihúzzuk.

bellissima_ingrid1.jpgÍgy emelhetitek meg könnyedén a hajtöveteket

bellissima_hajas.jpgHajas Laci mutat egy-két fogást

Ha ilyen laza hullámokat szeretnénk, akkor lágyan húzzuk ki a hajkefét a hajvégek felé. Végül az ujjunkkal a helyére igazítjuk a tincseket és hajlakkal fixáljuk a frizuránkat.

bellissima_igazitas.jpgAz utolsó simítások

Összességében egy nagyon praktikus eszközről van szó, ami akár a hétköznapokban, akár az ünnepi frizurakészítésben a segítségünkre lehet. Karácsonyra még pont beszerezhetitek vagy meg is nyerhetitek tőlünk! :)

A Hajtrend támogatója a Bellissima.

A terméket a Bellissimától kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja – a képek pedig magukért beszélnek.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása