Smink & Makeup

Sminktippek megereszkedett szemhéjhoz

2013. január 07. spacegirl

Ideális esetben a szemnél látszik a mélyítővonal és a mozgó szemhéj, a szem szép nyitottnak és frissnek látszik. Akár "családi örökségként", akár a kor előrehaladása miatt előfordulhat, hogy a szemhéj megereszkedik, így a bőr egyre jobban lelóg. Sajnos az én szemem is ilyen, bár panaszkodni azért nem akarok, mert cserébe nem táskás és - legalábbis egyelőre - nem is ráncosodik erőteljesen.

ingrid.jpg

Van persze műtéti megoldás a lelógó szemhéj korrigálására, de ha valaki ezt ellenzi vagy még nem érzi olyan vészesnek a megereszkedést, segíthet rajta sminkkel is.

rejtett_szem_sminkelese.jpgKép: Kim Greene Makeup

1. Egy sötétebb szín segítségével alakítsd ki a mélyítővonalat. Nem szükséges annyira sötétnek lennie, mint a képen, de így jobban látszik a hely és a forma.

2. Vigyél fel világos színt a szemhéj közepére, a mélyítővonal és a szempillák vonala közé (mozgó szemhéj), hogy láthatóvá tedd ezt a területet.

Bármilyen színt használhatsz, de rejtett szem esetén a mélyítővonalon és afölött matt színeket válassz, mert a fényes árnyalatok csak még jobban kiemelnék azt a területet. A mozgó szemhéjra mehetnek matt és fényes árnyalatok egyaránt.

rejtett_szem.jpg

Íme egy videó a fenti rajz készítőjétől, melyben megmutatja, hogy hova és hogyan kell felvinni a szemfestéket, illetve további hasznos tippeket. Például azt, hogy a szem külső sarkát megemeli, ha az alsó pillák vonalán tovább visszük a sötét árnyalatot, illetve a külső pillákat erősebben spirálozzuk.

A rejtett szem sminkeléséhez további tippeket itt olvashattok nálunk, a különböző szemformák sminkeléséről pedig itt írtunk.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása