Smink & Makeup

Teszt: Armani Code for Women parfüm

2013. január 14. spacegirl

armani_code_women.jpg

Karácsonyra kaptam ezt az illatot és azóta egészen gyakran indulok el vele otthonról. Az Armani Code nem új parfüm, még 2006-ban jelent meg a híres Armani Code for Men női változataként.

armani_code_doboz.jpg

armani_code_doboz_nyitva.jpg

Ami a külsőségeket illeti, nagyon csinos, lilába játszó, karcsú üveget kapott, amit egy csipkés-virágos díszítés tesz különlegessé. Már a megjelenésén is látszik, hogy a fiatalabb, húszas évei végén, harmincas éveiben járó korosztályt célozza. Tizenéves lányokon és negyven fölötti hölgyeken egyaránt nehezen tudom elképzelni ezt a parfümöt.

armani_code_doboz_termekek.jpg

Az illatot egyértelműen a narancs és a vanília határozza meg, mindkettő egészen finoman érvényesül, nem válik ragacsosan édessé vagy túl gyümölcsössé az illat. A parfüm fej jegyeit a keserű és olasz narancs adja, szív jegyeit a narancsvirág, jázmin és gyömbér, alapját pedig a vanília, méz és szantálfa. Egy kellemes, nem nehéz, de nem is túl könnyed illatról van szó, amit egy esti programra éppen úgy lehet viselni, mint nappal a munkahelyre. Egyértelműen őszi-téli illat, a melegebb hónapokra ennél könnyebb parfümöt választanék.

Az Armani a „csábítás misztikus kódjaként” határozza meg ezt a parfümöt, de megmondom őszintén, hogy nem nevezném sem túl kihívónak, sem túl érzékinek. Bár megoszlanak a vélemények, valaki imádja, valaki gyűlöli, szerintem nem kiemelkedően különleges illat. Inkább egy olyan parfüm, amivel viszonylag biztosra lehet menni: valószínűleg senki sem fog mellettünk elkábulni vagy rosszul lenni :) Egy fújásnyi egyébként bőven elég belőle és az illata kitart estig, de akkor már csak alig-alig érezni.

A parfüm mellé csomagoltak egy testápolót is, ami szintén nagyon kellemes, ha valaki szereti az erősebb illatú kencéket. (Én ritkán használok ilyet, krémekből inkább az illatanyagmentes változatokat preferálom. Persze néha rámjön az "illatozás" és akkor előveszem őket.) A testápolótól is órákon át Armani Code illatú marad a bőr.

Ti milyen parfümöt használtok a leggyakrabban mostanában?

A terméket a L'Orealtól kaptuk, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása