Smink & Makeup

Sminkek a vörös szőnyegről - Claire Danes Golden Globe

2013. január 15. Katushka

Nekem Claire Danes Golden Globe-os sminkje ez egyik kedvencem. Látványos, de mégsem hivalkodó, illik a színésznőhöz, nem közönséges, nem öregíti. Ezt a sminket Matin Maulawizada alkotta meg, aki nem mellesleg a Laura Mercier művészeti vezetője. A feltűnő vörös Versace ruhát tökéletesen kiegészíti a smink. A szemek klasszikus füstös sminket kaptak, viszont az ajkakra egészen nude színt választottak, tekeintve, hogy ha az is vörös, akkor az már túl sok lett volna.

2013goldenglobes_clairedanes001.jpg

Szemek: A felső mozgó szemhéjra és az alsó szempillatőhöz egy Laura Mercier Caviar Eye Liner fekete krémes szemfestéket használt. Ezzel ívet és formát adott a szemeknek. Ezt követte a Laura Mercier Tightline Cake Eye Liner tus Black Ebony árnyalatban. Ezt a szempillatőbe vitte fel, ezzel tovább fokozta a drámai hatást. Ehhez természetesen egy lapos tusecsetet használt - Laura Mercier Flat Eye Liner Brush. Claire kék szemének további hangsúlyozásához egy Laura Mercier Kohl szemceruzát használt Black Gold árnyalatban. Ezzel a vízvonalat húzta ki, alul, fölül. A szemsminket egy dúsító szempillaspirállal koronázta meg. Ez a Laura Mercier Faux Lash Mascara volt.

Claire Danes golden globe look eyes.jpg

Száj: Tehát, hogy ne legyen közönséges a smink, sokkal inkább kifinomult, Maulawizada nem használt erős színeket. Az ajkaknak Laura Mercier szájkontúr ceruzával adta meg az ívet, Hazelnut árnyalatban. Rúzsnak pedig egy természetes bézs színt választott - Laura Mercier Crème Smooth Lip Colour-t Angelic árnyalatban. 

Claire Danes golden globe lip look.jpgArc: Egy ennyire szemhangsúlyos smink esetében nagyon fontos, hogy a bőr tökéletes legyen. De ez igazából minden smink esetében így van. Maulawizada az arc egészére alapozóként egy színezett kompakt kiszerelésű krémet használt, a Laura Mercier Tinted Moisturizer Crème Compact SPF 20-t. Az apróbb hibákra, amik nyilván nem is léteznek, illetve a szem alatti részre korrektort használt,  Laura Mercier Secret Camouflage # 3-t, de ebből is nagyon keveset. Az orcákra pirosítóként a Laura Mercier Crème Cheek Colour-t használta Blaze árnyalatban, bronzosítónak és csontosítónak pedig a Laura Mercier Bonne Mine Palette-et. A smink lezárására két finish terméket kombinált Maulawizda, az egyik a Laura Mercier Loose Setting Powder a másik pedig Laura Mercier Secret Brightening Powder.

Claire Danes golden globe look face.jpgA termékekről részletesebben Laura Mercier oldalán olvashattok.

És hogy egyben is lássuk az outfittel...

2013goldenglobes_clairedanes002.jpg

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása