Smink & Makeup

A leggyakoribb hibák spirálozásnál

2013. január 30. spacegirl

A szempillaspirál az a sminktermék, amit szinte minden nő használ, még azok is, akik egyébként nem vagy alig sminkelik magukat. Bár talán mindenkinek ebben van a legnagyobb gyakorlata, mégis előfordulnak tipikus hibák.

spiral_hibak.jpg

  1. Túl sok réteget viszünk fel. Én azokat a spirálokat részesítem előnyben, amelyek egy rétegben is jól mutatnak, két rétegnél többet pedig szinte sohasem használok. A legtöbb spirál egyébként nem is bír el kettőnél több réteget, ezért nem érdemes erőltetni őket. Minél több réteget viszünk fel, annál valószínűbb, hogy közben megszárad, és ilyenkor könnyebben csomósodik és előállnak vagy ha úgy tetszik, előmásznak a pókláb pillák.
  2. Ki-be húzogatjuk az applikátort. Ha "pumpáljuk" a kefét, levegő kerül a termék belsejébe, ami csomósodást okoz, nemcsak a tubusban, hanem a pillákon is.
  3. "Túlhasználjuk", azaz nem dobjuk el őket a lejárati időt követően. A spirálok általában a felbontás után 6 hónapig használhatók, ez után könyörtelenül ki kell hajítani őket, mert fertőzést okozhatnak.
  4. Kihagyjuk a szempillatövet. Ha befordítod a tövekhez a spirált, majd ide-oda mozgatva húzod végig, akkor teljesen jól csinálod. Ha viszont kihagyod a szempillatövet, akkor a pillák rövidebbnek tűnnek. Még egy hasznos trükk az is, ha a felső vízvonalat kihúzod fekete szemceruzával.
  5. Túl erősen visszük fel a szempillatőnél. Ha túl erősen nyomod a spirált a szempillatőnél, ill. lendületesen végighúzod a pilládon, akkor könnyen összekenheted a szemhéjadat. Ha már megtörtént a baj, akkor egy sminklemosóba mártott kozmetikai pálcikával (fültisztító :) távolítsd el az árulkodó nyomokat.

A megfelelő technikán (lásd a 4. pontot) és a felső vízvonal kihúzásán kívül egyébként a szempillagöndörítő az, ami nagyon sokat tud dobni a megjelenésen.

szempillagondorito.jpg

Akinek nem gyönyörű, felfelé ívelő pillái vannak, annak rengeteget számít! Mivel a régi felszívódott, nemrég vettem egy szempillagöndörítőt a Douglas-ban kb. 1.000 Ft-ért. Ennél bőven többet ér!

via Allure

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása