Smink & Makeup

Gyógyító smink?

2013. február 07. spacegirl

Ha betegek vagyunk, akkor persze a legjobb, ha otthon maradunk, pihenünk és gyógyulunk. Sajnos azonban ezt nem tehetjük meg mindig, ezért nem árt, ha tudjuk, hogyan szedjük magunkat rendbe betegen is annyira, hogy vállalhatóan nézzünk ki.

sick.jpg

1. Tápláló hidratálókrém. Ha betegek vagyunk, gyakran vannak száraz, kidörzsölt részek az arcunkon, amit egy nehezebb, tápláló hidratáló krémmel helyre tehetünk. A személyes kedvencem a téli hónapokra Dr. Hauschka rózsakrémje. (Ha minden hidratálás ellenére pirosak az orrcimpáid, akkor inkább hanyagold a pirosítót, mert csak még jobban felhívja rájuk a figyelmet.)

2. Anti-piros szem. A szem pirossága ellen érdemes szemcseppet használni (pl. Visine), illetve kihúzni az alsó vízvonalat fehérrel. Utóbbi egyébként nemcsak a pirosságot fedi el, de optikailag nagyobbítja is a szemet.

3. Természetes szemsmink. Betegen az a legegyszerűbb, ha nem sminkeljük a szemünket, hiszen a folyamatos könnyezés rövid idő alatt tönkre tudja tenni. Ha mindenképpen ki akarod festeni a szemedet, akkor maradj a természetes árnyalatoknál vagy legalább mindenképpen kerüld el a pirosas és lilás árnyalatokat. Lehetőleg vízálló spirált válassz.

4. Természetes ajkak. A szárító hatású rúzsok helyett hidratáló ajakbalzsamot használj.

Otthon pedig persze citromos mézes tea, pálinka és fokhagyma minden mennyiségben!

via BellaSugar

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása