Smink & Makeup

Teszt: Nivea bb krém

2013. február 26. spacegirl

nivea_bb_krem.jpg

Nyugodtan állíthatjuk, hogy mostanában a csapból is a Nivea bb krémje folyik. A krém egyébként tavaly novemberben került a boltokba, és nem kevés ígérettel érkezett: egyenletessé teszi a bőr tónusát és elhalványítja a pórusokat, elfedi az apróbb bőrhibákat, üde arcszínt kölcsönöz, hidratál és 10-es fényvédő faktorral véd a korai öregedés ellen. Formulája Hydra IQ-val - a bőrben a nedvesség-egyensúly eloszlását segítő glüko-glicerol -, shea vajjal és B5 provitaminnal hidratálja a bőrt, és serkenti annak regenerálódását.

Két színárnyalatban érhető el, világos és normál, minden bőrtípusra ajánlott. De lássuk, mit tud a gyakorlatban!

nivea_bb_krem2.jpg

A Nivea bb krémje egy egyszerű, fehér tubusban érkezik, amiből a szokott módon, egy kis lyukon át lehet adagolni a terméket. A használata viszonylag egyszerű, a krém van annyira sűrű, hogy csak a kellő mennyiséget nyomjuk ki a tubusból.

nivea_bb_krem_nyitva.jpg

Nekem elég világos bőröm van, ezért a világos árnyalatot próbáltam ki. Sajnos azt kell mondanom, hogy ez is jóval sötétebb és sárgásabb is, mint a bőröm, bele sem merek gondolni, hogy vajon a "normál" milyen színű lehet.

nivea_bb_krem_minta.jpg

Az állaga és az illata is krémes, csukott szemmel is meg lehetne mondani, hogy Nivea krémről van szó. Ezt a krémet sokkal inkább sorolnám a színezett hidratálók, mint a bb krémek közé, színe van ugyanis, de fedése sajnos szinte semmi. Így sajnos a kisebb bőrhibák, ill. apróbb ráncok elfedésére sem alkalmas. A felvitelnél kifejezetten figyelni kell rá, hogy ne legyen nagyon foltos. A fenti mintán ez elég jól látszik is.

nivea_bb_krem_arc_elott-utan.jpg

Kattintásra megnő!

Bár nekem már kezd szárazabb lenni a bőröm, és elbírja, sajnos egyáltalán nem könnyű krém, szerintem legfeljebb száraz bőrűeknek működhet. Sok tekintetben a L'Oreal Paris Revitalift bb krémet idézte a számomra, amely szintén nem került fel a kedvenceim listájára.

A tartósságával is vannak gondok, nekem nagyjából egy fél nap alatt nyom nélkül eltűnik az arcomról. Szintén a kontra oldalra kerül, hogy mindössze 10-es fényvédő van benne, aminél egy bb krémtől, sőt akár egy normál nappali hidratálótól is többet várnék.

Ajánlott fogyasztói ára 2.299 Ft (50 ml), azaz ebből a szempontból a Garnier és Maybelline bb krémekkel esik egy kategóriába. Mint láthatjátok, nekem sajnos nem vált be. Nektek milyen vele a tapasztalatotok?

A terméket a Beiersdorftól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása