Smink & Makeup

Kitört a klíma forradalom! Tegyünk a környezetünkért!

2013. március 13. Katushka

Miért van szükség Klímaforradalomra?

Azért, mert sokan és sokat beszélnek a klímaváltozásról, de az eredmények nem nagyon látszanak. Sok a szó, kevés a tett! Az aggasztó jelek pedig szaporodnak:

  • Tavaly – a történelem során először – a grönlandi jégtakaró 97%-a elolvadt
  • Egy 2012. decemberi jelentés szerint a CO2-kibocsátás növekedett, és ez azt jelenti, hogy olyan fejlődési pályán vagyunk, amely 2100-ra 6 fokos globális hőmérsékletemelkedéshez vezet. Egy ilyen mértékű felmelegedés a ma élő fajok 95%-ának kihalását eredményezné!

Az emberiség jövője a ma generációjának kezében van. Ezt mindenkinek meg kell értenie, éppúgy, mint azt, hogy mindannyiunknak van tennivalója.

sustainability_2009_climate_change1.jpg

A Lush a Klímaforradalom oldalán

A Klímaforadalom összefogja és támogatja az ökotudatos emberek tevékenységét, és egyúttal bátorítani kívánja azokat, akiket aggaszt a klímaváltozás, de nem tudják, mit tehetnének ellene. A Klímaforradalom célja a közvélemény tájékoztatása, az ökotudatos gondolatok megfogalmazása és felmutatása – és mindezek segítségével a nyomásgyakorlás a döntéshozókra a klímaváltozás elleni lépések kikényszerítése érdekében.

„A mai helyzetben már semmilyen enyhébb eszköz nem lehet hatásos, csak a forradalom” – mondja Hilary Jones, a Lush etikai igazgatója.

A környezetvédő, zöld elveiről is ismert Lush szerint túl kell lépni azon a szemléleten, mely szerint az üzleti világ és a környezetvédelem érdekei ellentétesek. A Lush jelszava: AMI JÓ A BOLYGÓNAK, AZ JÓ A GAZDASÁGNAK IS!

A Lush teljes elszántsággal áll ki a Klímaforradalom mellett, melyet Vivienne Westwood hirdetett meg. A legendás angol divattervezőnek és üzletasszonynak óriási szerepe volt abban, hogy a punk és a new wave elemei az öltözködéskultúra részévé váltak. Vivienne Westwood mindig is híres volt karakteres közéleti szerepvállalásáról, melynek egyik hangsúlyos pontja a klímaváltozás elleni küzdelem.

„Ma kell elkezdenünk – holnap már túl késő lesz” – nyilatkozta Vivienne Westwood a Klímaforradalomról. „Egy forradalomhoz fegyver kell, és a mi fegyverünk az információ.”

Mindenki tehet a klímaváltozás ellen!

Lush_Klimaforradalom.jpg

A Lush mindenkit arra biztat, hogy regisztráljon a climaterevolution.org.uk weboldalon. Itt bárki közvetlen kapcsolatban lehet a forradalom vezetőivel és azokkal a véleményformálókkal, akik képesek hatást gyakorolni a társadalmi folyamatokra. Aki regisztrál, hetente tájékoztatást kap arról, hogy e-petíciók, tiltakozások vagy egyéb, erőszakmentes eszközök révén miként vehet részt a Klímaforradalomban.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása