Smink & Makeup

Teszt: Lily Lolo Ready Set Glow Collection - Light

2013. március 20. spacegirl

Be kell vallanom, hogy a Lily Lolo márkát csak idén ismertem meg, korábban nem hallottam még róla. Azt érdemes tudni, hogy ezeket az ásványi kozmetikumokat Angliában gyártják és a legkiválóbb természetes alapanyagokból készülnek. A termékek mentesek minden káros és felesleges kemikáliától, és természetesen nem tesztelik őket állatokon. A kozmetikumok nem tartalmaznak bismuth oxikloridot, szintetikus színezékeket, szintetikus illatanyagokat, petrokemikáliákat és parabéneket. Bár a termékek nem olcsók, azért a megfizethető kategóriába tartoznak: az alapozók például 5.600 Ft, a pirosítók 3.500 Ft, a szemfestékek 2.500 Ft körül vannak.

Az ásványi alapozókat azért szokták szeretni, mert egyrészt nem tartalmazzák a feljebb részletezett anyagokat, másrészt mert természetesebb fedést biztosítanak, építve sem keltenek maszk-hatást.

Alapozót általában nem egyszerű online rendelni, mert nehéz megállapítani, hogy pontosan milyen szín lesz számunkra megfelelő. Éppen ezért én a Lily Lolo Ready Set Glow Collection - Light szettet próbáltam ki, amely három, fél grammos ásványi alapozó mintát (Blondie, Barely Buff és China Doll), egy szintén fél grammos selyemfényű befejező púdert (Flawless Silk), illetve egy apró, Baby Buki ecsetet tartalmaz. Ez a szett, méretéből adódóan utazáshoz is megfelelő lehet.

lily_lolo_doboz.jpg

lily_lolo_doboz_nyitva.jpg

Itt még más is lapul - stay tuned :)

lily_lolo_alapozo_doboz.jpg

Lily Lolo Ready Set Glow Collection - Light

lily_lolo_alapozo_doboz_nyitva.jpg

Lily Lolo Ready Set Glow Collection - Light

A szett előnye, hogy rögtön három szín is rendelkezésünkre áll az alapozóból, amik között vagy megtaláljuk a megfelelőt vagy összekeverhetjük őket, míg elérjük a tökéletes árnyalatot. A téli és a nyári arcszínűnkhöz így akár egy szett is elég lehet. Ezeket a termékeket is természetesen megtisztított és hidratált bőrre kell felvinni. Az alapozóból egy keveset a tégely tetejébe szórunk, a kabuki ecsetet körkörösen mozgatva felvesszük a festéket, majd leütögetjük a felesleget. Az alapozót körkörös mozdulatokkal visszük fel, ott kezdve, ahol a legnagyobb fedést szeretnénk elérni. A kívánt fedőhatás eléréséig rétegezzük. Ezt követően a Flawless Silk befejező púderrel fixáljuk, amely tartóssá teszi a sminket és csökkenti a finom ráncokat és bőrhibákat (alapozás előtt is használható egyébként).

lily_lolo_alapozo_kabuki.jpg

Lily Lolo Ready Set Glow Collection - Light a cuki mini kabukival

lily_lolo_alapozo_nyitva.jpg

Lily Lolo Ready Set Glow Collection - Light minták

lily_lolo_alapozo_meret.jpg

Ilyen aprók (a körmömet nem kell nézni :)

A hosszú bevezető után rá is térek, hogy mit tudnak a gyakorlatban. A Ready Set Glow szett egy nagyon helyes, mágnessel záródó papírdobozban érkezik, melyben a négy terméket és a mini kabuki ecsetet találjuk. Mivel a papírdoboz lényegesen nagyobb, mint a benne lévő termékek, utazás esetén érdemes áttenni őket egy neszeszerbe.

Az alapozók nagyon cuki, mini tégelyben vannak, amik abban különböznek a teljes kiszereléstől, hogy nincsen bennük elfordítható záró lapocska, így sajnos előfordulhat, hogy túl sokat szórunk ki. Az apró méret miatt azt ajánlom, hogy inkább egy másik, nagyobb kupakba szórjátok az alapozót. A mini kabuki finom puha, szépen felveszi az alapozót, bár mindennapi használatra azért elég kicsi. Ezek persze a minta kiszerelés hátrányai, a teljes változatoknál mindezzel nem kell számolni.

A hatását a lenti képen láthatjátok: enyhe-közepes fedést ad, kiegyenlíti a bőrszínt, elfedi az apróbb bőrhibákat, mindezt nagyon természetesen. Sokan félnek attól, hogy az ásványi alapozó kiszárítja a bőrüket, de már a képen is láthatjátok, hogy a por állag ellenére sem teszi extra mattá a bőrt, hanem természetes, egészséges fénye marad. Több rétegben sem lesz maszk-hatása és alig lehet érezni a bőrön. 15-ös fényvédőt tartalmaz, de persze azt nem lehet elvárni tőle, hogy önmagában teljes védelmet adjon a káros sugarak ellen.

lily_lolo_alapozo_elott-utan.jpg

Előtte-utána

A tartóssága teljesen rendben van, rajtam kibír egy egész munkanapot. A nap végére sem válik zsíros hatásúvá, de hozzá tartozik az igazsághoz, hogy addigra már kicsit nehezebbnek érzem a bőrömön, valószínűleg felveszi a nap során termelődő olajat. Nálam semmilyen irritációt nem okoz, pattanásaim nem lettek tőle, ami azért is fontos fegyvertény, mert ez elég kevés alapozóról mondható el nálam.

A szett ára 5.300 Ft az E-makeupnál, ami valamivel alatta van egy teljes kiszerelésű, 10 grammos alapozó árának (a mini ecset egyébként magában 3.500 Ft, ami azért elég húzós szerintem). Ez a szett nagyon jó belépő az ásványi alapozókhoz, egy ilyennel érdemes kipróbálni, hogy beválik-e nekünk és hogy milyen szín(ek)re van szükségünk.

Hogy tetszik nektek, kipróbáljátok? Szoktatok ásványi sminkeket használni?

A termékeket az E-makeup-tól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása