Smink & Makeup

Teszt: Lily Lolo ásványi szemfesték - Khaki Sparkle

2013. március 26. spacegirl

A Lily Lolót az előző teszt posztban már bemutattam nektek, egy ásványi kozmetikumokat gyártó angol márkáról van szó. A termékek mentesek minden káros és felesleges kemikáliától, és természetesen nem tesztelik őket állatokon. Ezúttal egy ásványi szemfestéket próbáltam ki tőlük, a Khaki Sparkle-t. A hivatalos leírásuk szerint ezek olyan magas pigmenttartalmú ásványi szemhéjpúderek, amelyek hosszan tartanak, és legtöbb árnyalatuk szárazon és nedvesen is használható. A Khaki Sparkle egy nagyon különleges, fényes khaki-arany árnyalat, melyet kifejezetten barna szemű hölgyeknek ajánlanak.

lily_lolo_szemfestek.jpg

A Lily Lolo ásványi szemhéjpúderek, mint általában a pigmentek, helyes kis műanyag tégelyben érkeznek.

lily_lolo_szemfestek_nyitva.jpg

A szemhéjpúdert elfordítható lapocska védi, hogy csak akkor szóródjon, amikor használni szeretnénk.

lily_lolo_szemfestek_nyitva_folia_nelkul.jpg

Egy ilyen por állagú szemhéjpúdernél mindig szükség van egy jó alapra, amibe bele tud tapadni. Én a szokásos Urban Decay Primer Potionömet használom hozzá. A leírása szerint úgy kell alkalmazni, hogy kis mennyiségű szemhéjpúdert szórunk a tégely tetejébe, és az ecsetünket körkörösen mozgatva vesszük fel vele a terméket. Ezután azt javasolják, hogy sepregető mozdulatokkal vigyük fel a szemhéjra és a kívánt hatás eléréséig árnyékoljuk. Nekem ez a sepregetés kevésbé vált be, sokkal inkább az, hogy óvatosan beletapogatom az alapba. A pigmentáltsága az ásványi termék kategóriában rendben van szerintem, a kívánt hatáshoz azért kell egy kicsit építeni. A dörzsölést nem szereti, miután szépen eldolgoztuk az éleket, érdemes még egyszer "megigazítani". A Khaki Sparkle árnyalat nagyon tetszik, egyáltalán nem hétköznapi, ugyanakkor szuperül hordható.

Az alábbi képeken láthatjátok, hogy hogyan néz ki a gyakorlatban (a mozgó részen viselem ezt az árnyalatot, a szemem belső sarkában és a szemöldökcsonton a Naked 2 palettából a Bootycall, a szemem külső sarkában és a mélyítővonalon ugyanebből az összeállításból a Snakebite látható). A Khaki Sparke színét az határozza meg, hogy éppen hogyan éri a fény, alapvetően zöldes, de ahol éppen ráesik a fény, ott nagyon szép aranyos altónust kap. Szerintem gyönyörű!

lily_lolo_khaki_sparkle_kollazs_1.jpg

A 2,5 grammos kiszerelés 2.530 Ft-ba kerül az E-makeupnál, ami nem olcsó, de cserébe egy bőrbarát ásványi terméket és egy nagyon különleges árnyalatot kapunk, ami aztán biztosan nem ül ott minden második drogériás palettában.

Hogy tetszik nektek, kipróbáljátok? Szoktatok ásványi szemfestékeket használni?

A termékeket az E-makeup-tól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása