Smink & Makeup

ÉS egy szuper vacsora

2013. április 11. spacegirl

Ez a tavasz is elképesztően sűrűre sikerült, így csak most jutottam el odáig, hogy megemlékezzek a múlt heti blogger vacsiról, amire teljes "szerkesztőségünk" hivatalos volt. Nem sikerült előásnom a szociális felemet, ezért többnyire a régi ismerősökkel töltöttem az estét, és remekül éreztük magunkat.

Még nyitás előtt megcsodálhattuk Kempinski Hotel Corvinus frissen felújított földszintjét és az ÉS Bisztrót Deák Ferenc utcában. A Kempinski földszintjét ne úgy képzeljétek el, hogy van egy hall és egy recepció, hanem konkrétan egy teljes életmód és gasztronómiai központot alakítottak ki. Az ÉS Bisztró, ahol vendégül látták a Blog.hu "prémium" csapatát, egy olyan hely, ahol első pillantásra össze nem illő dolgok is megférnek, de visszaköszönnek megszokott párosítások is. A bisztró egy családias vendéglőt idéz, de egy sor teljesen városias elemet is belecsempésztek, például fém lámpaburákat és üveges-tükrös elválasztó falat. Ezzel együtt egy teljesen kötetlen hangulatú, egyáltalán nem feszengős helyről van szó, amely a hagyományos magyar és bécsi konyha remekeit kínálja. Az ÉS-t egyébként Zsidai Roy segíti partnerként, aki olyan éttermeknek társtulajdonosa, mint a Pierrot, 21 és a Pest-Buda.

es_kollazs.jpgA fényképezést elbénáztuk, úgyhogy csak pár mobilos fotót tudok mutatni

A konyha kitűnő, külön kiemelném a marhapörköltet és - meg ne kövezzetek - a pacalt, ami konkrétan mesés volt. Én nagyon szeretek étterembe járni, azt pedig külön értékelem, amikor sokféle ételt meg lehet kóstolni. (Ha tehetném, minden étkezésnél tízféléből ennék falatkákat, de ez már az én bajom. :) Bár elég sok mindent hajlandó vagyok megenni, a barátaim tudják, hogy mennyire kevés olyan étel van, ami tényleg ízlik. Az említettek pedig konkrétan ilyenek voltak, úgyhogy biztosan el fogok még látogatni az ÉS Bisztróba. A pincérek is mosolygósak és figyelmesek voltak, az éppen kiürült boros poharakat természetesen szempillantás alatt töltötték újra, úgyhogy kellemesen be is csíptünk az este végére. Remek volt, köszönjük!

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása