Smink & Makeup

Belestünk a kulisszák mögé - TGFWB

2013. április 15. spacegirl

je_suis_belle_srej_zsofi.jpg

A Toni&Guy jóvoltából mi is részt vehettünk a T&G Fashion Week Budapesten, ahol hazai tervezők mutatták be a 2013/14-es őszi-téli kollekcióikat. A kezdeményezés tavaly indult az útjára, hogy szakmaiságával felkavarja és helyes mederbe terelje a hazai divatvilág állóvizét, platformot teremtve azon tervezők számára, akik kollekcióikkal már bizonyították a helyüket az iparban, és megfelelő bázissal rendelkeznek a nemzetközi piacon való megmérettetéshez is.

Eddig csak fotókon és videókon volt szerencsénk belesni a divatbemutatók kulisszái mögé, most viszont személyesen is megtapasztalhattuk a nyüzsgést és hangulatot. Igyekeztünk nem láb alatt lenni, hogy ne zavarjuk a csapatot, és észrevétlenül figyelni és dokumentálni, hogy mi történik. Az egyik oldalon a frizurák, a másik oldalon a sminkek készültek, középen pedig a ruhák sorakoztak, rengeteg jegyzettel, hogy a bemutatón minden tökéletes legyen.

backstage_ruhak_kollazs.jpg

A vezető sminkes szerepét nem más, mint Gera Anna vállalta, a fodrász csapatot pedig Friedmann Péter, a Toni&Guy hazai hairstylistja vezette.

A Je Suis Belle bemutatója előtt hosszabban időztünk a backstage-ben.

jesuisbelle_makeup.jpg

Dévényi Dalma és Kiss Tibor őszi/téli kollekciójának koncepcióját ismét több párhuzamos és olykor egymást keresztező gondolat adta. Az egyik kiindulási pont a tervezésnél Beuys Coyote Action munkája volt, innen erednek a prémes és filces elemek, a színek és a textúrák sokasága. A másik fő ihletforrás a barokk korszak, a puritánok egyszerűsége és XIV. Lajos udvarának pompája között feszülő ellentét. A formák alakításában és az anyagok kombinálásában ez a kontraszt játszotta az egyik főszerepet. Az anyagok kiválasztásánál a textúrák gazdagsága szembetűnő: műszörmék, gyapjúszövetek, puha, kötött anyagok álltak szemben ropogós vásznakkal és lágyan omló muszlinokkal. Mindez grafitos-ezüstös fényes flitterrel egészült ki. Ez az elem a sminkekben is megjelent, amiről Gera Anna mesélt nekünk.

je_suis_belle_smink_kollazs.jpg

A sminkeket az északi népek törzse és a jeges levegő inspirálta. A modellek nagyon egyszerű és letisztult megjelenést kaptak, semmi sem vonta el a figyelmet a különleges, fém tusvonalról, amit Anna külön erre az alkalomra készíttetett. Tökéletes bőr, természetes hatású ajkak, szépen definiált szemöldökök jellemezték a sminket, semmilyen erős kontúr vagy pirosító nem jelent meg. A modellek kézről kézre jártak a sminkesek között, mindenki csak egy-egy elemet készített el (pl. alapozás, szemöldök vagy a különleges tusvonal ragasztása), hogy hatékonyabban menjen a munka.

je_suis_belle_haj_kollazs.jpg

A frizurák a laza felfogások trendjét követték, aszimmetrikus konty formájában. Friedman Peti végigmutatta nekünk, hogy hogyan készülnek ezek a laza, minden erőltetettséget nélkülöző frizurák. A hatás egyik kulcsa a Toni&Guy új hajtőemelő pora, amiről lejjebb olvashattok.

Íme néhány kép a bemutatóról:

je_suis_belle_bemutato.JPG

je_suis_belle_bemutato_kollazs.jpg

Fotók: György Éva (blondiegirl)

Az esemény alatt megismerkedtünk a Toni&Guy termékeivel is, melyek közül párat haza is hoztunk kipróbálásra. (A Toni&Guy tavalyi megújulásáról és a HairMeetWardrobe-ról itt olvashattok nálunk.)

toni-guy_bpfw.png

A ragyogó fény szérumot nagyon szeretem, már kettőt is elhasználtam belőle, szóval külön örültem, hogy ez is került a csomagba. A szárazsamponra és az őszi-téli kollekcióban érkező volumennövelő tégelyes habra külön kíváncsi vagyok, hogy hogyan teljesít a gyakorlatban. A volumennövelő hab mellett két új, kiemelt termék érkezett egyébként, a mattító, dúsító hajtőemelő por, illetve a csillogó, ragyogó hatású hajsimító krém. Ez a két termék sajnos nem volt a csomagban, viszont a hajtőemelő por szerencsére belekerült az előző Pixiboxba, úgyhogy ő is megvan.

toni-guy_termekek.png

Glamour: Volume Plumping Whip – volumennövelő tégelyes hab (még nincs ára)
Mesésen dús haj és rugalmas tartás egész napon át. Alkalmazd törölközőszáraz hajon a hajtöveken formázás előtt. Kondícionáló hatásának köszönhetően simítja a haj felszínét, így segít eltüntetni az elálló kis hajszálakat.

Classic: Shine Gloss Serum – ragyogó fény szérum (3.290 Ft)
A könnyű formulával a rendezetlen loknik simák és ragyogóak lesznek. Pumpálj 2-3 adag szérumot a tenyeredbe, majd a hajtő kivételével oszlasd szét a szérumot a száraz hajon, egészen a hajvégekig. Használd hajszárítás után, a hajszál lemezkéinek lesimításához.

Prep: Leave in Conditioner – hajon hagyható kondicionáló (2.790 Ft)
Különleges, egész napon át tartó táplálás és hidratálás. Dolgozz el egy diónyi mennyiséget egyenletesen nedves hajadon hajformázás előtt, ez segít elkerülni az összekócolódást.

Cleanse: Dry Shampoo – szárazsampon (3.290 Ft)
Dús és friss haj két hajmosás között. Vidd fel a száraz haj tövére, hogy felitasd a zsírosságot. Használat előtt felrázandó.

Casual: Sculpting Powder – hajtőemelő por (2.790 Ft)
Matt volumen és textúra. Segít felvenni a harcot a haj zsírosságával, volument és formát biztosít matt hatással. A termékből szórj közvetlenül a száraz hajtövekre, dolgozd össze ujjaid segítségével vagy fésüld hátra hajad a dús hatás érdekében.

Classic: Smoothing Lotion – hajsimító krém (2.790 Ft)
Sima, csillogó haj. Segít megelőzni a haj összekócolódását a simának látszó és csillogóan fényes hajért. Diónyi mennyiségű terméket oszlass el a tenyereid között és vidd fel száraz vagy törülközőszáraz hajadra a teljes hosszán.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása