Smink & Makeup

Organic Beauty Workshop: Jasmin & Zuii

2013. május 01. spacegirl

zuii_bemutato.jpg

Egy bő hete az Organic Beauty Workshopra voltunk hivatalosak, ahol a manapság egyre divatosabb természetes és organikus kozmetikumokról volt szó, illetve közelebbről is megismerhettük két márka, a Jasmin Organics és a Zuii Organic termékeit.

A kozmetikai termékek nagy része egy sor olyan összetevőt tartalmaz, ami nem egészséges, különféle problémákat és irritációt okozhat. Ilyen például a parabén, a PEG emulgátorok, a paraffin, a mesterséges színezékek és illatok. Persze az, hogy egy kozmetikum nem tartalmaz ilyen anyagokat, még nem jelenti, hogy természetes vagy bio. A "természetes" összetevő egyszerűen csak annyit tesz, hogy növényekből, gyógynövényekből, gyümölcsökből származó anyag. De attól, hogy valami természetes, még nem "organikus/bio". Ha a termesztés vagy gyártás során vegyszereket használnak, pl. permetezik a növényeket, akkor az alapanyag már nem lehet „bio”, ezáltal értelemszerűen az abból gyártott termék sem. Az "organikus" összetevő tiszta, műtrágya mentes földből, vegyszerek és rovarirtószerek használata nélkül termesztett alapanyagot jelent.

Vannak államilag akkreditált vagy független minősítő szervezetek, amelyek vizsgálják a kozmetikumok organikus összetevő tartalmát. A legismertebbek a francia Ecocert, a német BDIH, az amerikai USDA és az ausztrál OFC. A minősítő szervezetek sajnos nem azonos szabályok alapján működnek, a legszigorúbbnak az amerikai és az ausztrál, a leggyengébbnek - meglepő módon - éppen az európai minősítő rendszerek bizonyulnak. Arra érdemes figyelni, hogy lehetőleg minden összetevő legyen természetes, és minél magasabb  arányban legyen bio! A legszigorúbb minősítések akkor tekintenek egy terméket bionak, ha az összetevők 100%-ban természetesek és legalább 95%-ban organikusak. A szervezetek által minősített termékek címkéjén ott találhatjuk az ezt igazoló logót.

A bemutató egyik főszereplője a Jasmin Organics volt.

jasmin_termekek-2.jpg

Fotó: Eszter, kezelese.hu

Ez a márka megfelel a legszigorúbb minősítési elvárásoknak: minden Jasmin termék 100%-ban természetes és legalább 95%-ban organikus összetevőket tartalmaz. Minél magasabb az organikus összetevő tartalom, annál hatékonyabb lesz egy biokozmetikum a magasabb jótékony vitamin, antioxidáns és ásványi tartalomnak köszönhetően. Ami szintén segíti a Jasmin termékek kiváló hatékonyságát normál vagy problémás bőr esetén is, hogy nem tartalmaznak vizet, hanem csak tiszta, hypoallergén, és a legjobb minőségű organikus összetevőket.

A másik bemutatott márka a Zuii Organic volt, amelyről már korábban is hallottam, de kipróbálni még nem volt alkalmam.

zuii_sminkek.jpg

A Zuii Organic szintén megfelel a legszigorúbb bio minősítéseknek, 100%-ban természetes és 95%-ban organikus összetevőkből áll. Növényi eredetű, ellenőrzött ökológiai termesztésből származó (bio) virágok - rózsa, kamilla és jázmin - szirmai és bimbói alkotják ezt a különleges termékcsaládot. A különböző vitaminok, természetes ásványi anyagok és növényi kivonatok által a Zuii Organic sminktermékek tökéletes fedést ígérnek, és emellett a bőr számára védelmet és ápolást nyújtanak. Nem tartalmaznak talkumot, szintetikus anyagokat, kőolaj származékot, parabéneket (etil-, metil-, propil- és butil-parabén; NIPA-ester, PHB-észter, stb.), genetikailag módosított összetevőket, illetve természetesen nem tesztelték őket állatokon.

zsofi_smink.jpg

A bemutató részeként Zsófi kapott egy sminket kizárólag Zuii termékekkel. Zsófinak rózsaszínes tónusú, zsírosabb bőre van, amire az alapozópúder volt az ideális választás. A szemre smaragdzöld (Moss) és mélyítésként fekete (Black Diamond) szemhéjpúder, illetve jeges vanília (Vanilla Frost) színű highlighter került. Pirosítóból a legnépszerűbb, Melon árnyalatot kapta. A hangsúlyosabb szemek mellé az ajkakra egy visszafogottabb szájfény árnyalat, a Jasmin került.

Ő pedig a tesztre kapott Flora Lipstick, méghozzá Classic Red színben. A Zuii Organic növényi ajakrúzsok hosszantartó hatást és gyönyörű sminket ígérnek, az értékes összetevők - jojoba, napraforgó és aloevera - egyúttal nyugtatják és hidratálják is az ajkakat. Tudjátok, hogy nem túl gyakran hordok ilyen élénk árnyalatokat, de igyekszem sort keríteni egy hathatós tesztelésre! :)

zuii_ruzs.jpg

Szoktatok bio sminkeket használni? Mi a tapasztalatotok?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása