Smink & Makeup

Alakformálás 6. rész - Hatékony edzés 20 perc alatt?

2013. május 04. Katushka

Most már, hogy szépen mennek le a kilók, egyre inkább van bátorságom és erőm kipróbálni új mozgásformákat. Mióta megint szép idő van, újra futok, igaz, még nem nagy távokat, 3-4 kilométereket, de ezt kiegészítve új edzéstípusokat is ki akartam próbálni. Mikor először "színt vallottam", akkor nagyon sokan tanácsoltátok ezt a típusú edzésformát, amikor is gyorsan és nagyon hatékonyan lehet formálódni, erősödni. Akkor még úgy voltam vele, hogy nem akarom kipróbálni addig, amíg össze nem szedem magam.

Mostanra érzem azt, hogy készen állok nehezebb feladatokra is. Így aztán megint jött a keresgélés a neten... :) Kétféle edzésfajtát találtam, ami elektromos izomstimulációval dolgozik. Az egyik a speedfitness, a másik pedig az E-Fit. Én Zuglóban lakom, így a lakhelyemhez legközelebbi edzőhelyet akartam megtalálni, ami színvonalas és megfizethető. Így bukkantam rá az E-Fitness Zuglóra, amiről aztán kiderült, hogy egy ismerősöm is oda jár, ugyanilyen kezelésre és ő nagyon sok jót mesélt róla. Így aztán felkerestem őket.

262332_286326218140363_1648367710_n.jpg

Megmondom őszintén, hogy azért kétes érzések kavarogtak bennem, mert mégiscsak elektromossággal dolgozzák meg a testem és nem sokat tudtam erről az egészről. Sokan ajánlották/ajánlottátok, de voltak olyanok is, akik le akartak beszélni, mert szerintük ez az eljárás egyáltalán nem egészséges. De aki rendszeres olvasó, az már ismerhet! :) Úgysem hiszem el egyik érvet sem addig, amíg magam ki nem próbálom!

Pár oldalon azért megfordultam és igyekeztem információkhoz jutni erről az edzésformáról, hogy ne érkezzek teljesen felkészületlenül. Azt már a tévében is sokszor láttam, hogy egy egészen spéci ruhát kell ölteni, amibe aztán vezetik az áramot. Mindeközben pedig 20 percen keresztül a célnak megfelelő edzési programot kell végigcsinálni.

Bejelentkeztem tehát az E-Fitness Zuglóba egy próbaedzésre, merthogy ilyen is van. Az első alkalommal én naiv, biciklivel mentem, mondván, hogy én már "nagyon nagy sportember" vagyok, simán odatekerek és vissza, legyen akármilyen kemény is az edzés, és különben is... 20 perc alatt mit tudnak olyan feladatokat kitalálni nekem, amitől ne tudnék hazabicajozni... Tényleg naiv voltam... :)

480955_273464736121866_1921563475_n.jpg

Megérkeztem tehát és felmentem a stúdióba. Egy nagyon helyes, világos kis lakást kell elképzelni. Az edző lány fogadott, aki nagyon kedves volt, innen is köszönöm neki, hogy válaszolt a kismillió kérdésemre :) A bemutatkozás után kaptam egy kérdőívet, amit ki kellett tölteni (pl. krónikus betegségekről), egy csini cicanadrágot és egy 3/4es ujjú felsőt, amibe bele kellett bújni, azaz még edzőruhát sem kell magunkkal vinni, csak egy sportmelltartót és egy váltás fehérneműt (majd elmondom azt is, hogy miért).

efit_zuglo_edzés (4).JPG

Ezt az átöltözést az egyik fürdőszobában lehetett megejteni a kettő közül. Ez is nagyon szimpi volt, mert a tornatermekben mindig ez a csoportos átöltözés és fürdés van, amit nagyon utálok, itt viszont az otthonos környezetnek köszönhetően még az edzés után fürdés se volt problémás. (Lehet gáz, de én az edzőtermi edzések után nem zuhanyzok le a tömegzuhanyzóban, hanem szépen összecihelődök, bepattanok a kocsiba és hazarobogok, majd otthon szépen letusolok, nyugodt körülmények között.) Tehát szépen beöltöztem és meg is kezdődtek az előkészületek.

efit_zuglo_edzés (3).JPG

Először is, langyos vizet permeteztek rám bizonyos pontokon, annak érdekében, hogy a ruha még jobban vezesse ezeken az elektromosságot. És akkor itt ki is térek a váltás fehérneműre, mert nem csak higiéniai okok miatt kell (pl. izzadás), hanem emiatt a permetezés miatt is. Mert ki akarna vizes fehérneműben hazamenni?

efit_zuglo_edzés (9).JPG

Ezután felvettem azt az öltözéket (mellényt és sortot), ami be aztán vezetik majd az elektromosságot.

efit_zuglo_edzés (10).JPG

efit_zuglo_edzés (12).JPG

efit_zuglo_edzés (11).JPG

Miután már úgy néztem ki ebben a hacukában, mint egy könnyűbúvár és egy kommandós keveréke, kezdődhetett az edzés. Először helyben járást kellett csinálni két kis kézi súlyzóval.

efit_zuglo_edzés (14).jpg

Ekkor állították be az elektromosság erősségét. Minden izomcsoportra külön fokozatot adtak (vádlira, első comb, hátsó comb, fenék, has stb.)

efit_zuglo_edzés (5).JPG

Amikor már minden be volt lőve, jöttek a "komolyabb" feladatok. Látszólag nagyon egyszerű iskolai tornaórás feladatokat kellett végezni, viszont ilyen izomstimuláció mellett a második kör térdfelhúzásba kis híján belerogytam. Volt mindenféle feladat. Step padra fel-le, lábemelés, felülés, kitörés és még sok minden finomság, amitől az edzés végére, ami pontosan 20 perc volt, totál kikészültem. Már akkor éreztem, hogy nem lesz egyszerű a másnapom az izomláz miatt. A képeken is azért szerintem jól látszik, hogy a mosolyom nem mindig őszinte :)

efit_zuglo_edzés (15).JPG

efit_zuglo_edzés (20).JPG

efit_zuglo_edzés (18).jpg

efit_zuglo_edzés.jpg

Ezen a képen már az is látszik, hogy szakad a víz rólam... :)

Számomra ez az edzés iszonyatosan kemény volt, mert ilyen fajta mozgást nagyon régen nem végeztem.

efit_zuglo_edzés (2).jpg

A nővéremet is "behülyítettem" így ő is eljött velem a próbaedzésre. Neki sokkal jobb az állóképessége, mert nagyon sokat edz. Ő nem kispályázott, az E-Fit edzést TRX-el kombinálta. Mondanom se kell, még nézni is rossz volt :) De le a kalappal előtte, mert végigcsinálta.

efit_trx_zuglo_edzés (7).jpg

Sokan, köztük ő is, azt mondták, hogy ez az edzésforma nem lehet egészséges, mert nem normális, hogy elektromossággal stimulálják az izmokat. Most idemásolom azt a szöveget, ami engem megnyugtatott.

A rendszeres testmozgás és aktív sportolás közben az agy üzeneteit elektromos ingerületek továbbítják az izomzat motorikus vezérlőihez az idegpályákon keresztül. Az EMS technológia (azaz  elektromos izomstimuláció) közvetlenül az izmokhoz juttat elektromos stimulációt, aminek hatására az izmok ugyanúgy összehúzódnak és elernyednek, mintha sportolnánk.

Az EMS technológia már évek óta létezik, több évtizedes kutató- és fejlesztő munkán alapul. Sok eltérő elektromos impulzust alkalmaznak a gyógyászatban, a szépségiparban  és sport rekreációban. Ezek az ingeráramnak vagy galvánáramnak nevezett eltérő hullámformák egy-egy célzott hatás kiváltására alkalmasak, és rendeltetésszerű használatuk során,  mellékhatások nélkül segítik az izmok és kötőszövetek regenerálódását, fejlődését, a trombózis megelőzését.

Az izmok elektromos stimulációjának története 1791-ig, Luigi Galvani kísérleteiig tekint vissza. Azóta számtalan orvosi kutatói vizsgálat, és sporteredmény támasztotta alá hatékonyságát. A technológia az Amerikai Egyesült Államok Egészségügyi Hivatalának Étkezési és Gyógyszer osztályán került bejegyzésre, mint elismert terápiás módszer.

Az E Fitness készülékek is az EMS technológiával működnek, mely módszert több éves kutatómunkán alapuló fejlesztés során tökéletesítettek. Ez már az 5. generációs gépcsalád, mely  kifejezetten az egész test stimulációs edzésére lett kifejlesztve. A készülék egy speciális ruhából, melyben 10 elektródapár található és egy feszültséget és frekvenciát szabályzó modern kezelőpultból áll. A speciális elektródákat orvosi fizikoterápiás kezelések során is alkalmazzák, a kényelmes és jól szellőző anyagból készült  pamut ruha pedig lehetővé teszi a szabadabb mozgást, ezáltal  a megfelelő izomcsoporton tartja az elektródákat.

Egyébként én azt hittem, hogy ezt az edzésformát inkább erősítésre lehet használni, de mint kiderült alakformálásra és zsírbontásra is tökéletesen alkalmas. Azóta már voltam többször is és pár alakalom után is már érezhető, hogy jobban bírom az edzéseket és alakul át a testem. Mindegyik edzés nagyon kemény, de élvezem, mert látom, hogy ennek bizony van hatása.

És hogy ez ár/érték arányban megéri-e vagy sem? Szerintem igen.

  • Próbakezelés ára: 3 000 forint
  • Páros próbaedzés ára: 4 500 forint
  • Normál egyszeri edzés ára: 5 500 forint
  • 5 edzés + 1 ajándék kezelés ára: 25 000 forint
  • 10 edzés + 3 ajándék kezelés ára: 50 000 forint

Minden egyéb ár és részlet egyébként fent van az E-Fitness Zugló oldalán.

Nekem már csak azért is megérte, mert most az esküvő előtt 1 hónappal szinte semmi időm nincs, így nekem ez az edzésforma megérkezéstől elindulásig 30 perc, abszolúte megéri. Nagyon igényes a környezet. Ha az 5 alkalmas bérletet vesszük alapul, akkor egy edzés 5 000 forint, ami nyilván drágább, mintha edzőterembe mennénk, de akinek kevés az ideje, annak szerintem ez nagyon is megéri. Az ajándék kezelés egyébként választható, lehet zsírbontás vagy masszázs.

És hogy még inkább megérje elmenni, ha bejelentkezéskor bemondod a "varászszót", hogy makeup blog, akkor bizony 30% kedvezménnyel veheted igénybe a szolgáltatásokat! (Ez a kedvezmény nem vonatkozik az akciós ajánlatokra, de ha kiszámolod, akkor jobban megéri ezt a kedvezményt kihasználni! :)

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása