Smink & Makeup

Így törd meg a rutint!

2013. július 09. spacegirl

colorful-palettes.jpg

Tudjuk, hogy hajlamosak vagyunk nap mint nap ugyanúgy sminkelni (lásd itt és itt). Ez sok minden miatt lehet: időhiány, ötlethiány, ragaszkodás a jól bevált megoldásokhoz stb. stb. Ha már eljutottál odáig, hogy nagyon unod, hogy minden nap pont ugyanúgy nézel ki, akkor íme néhány tipp Christian McCulloch-tól, a Dolce & Gabbana nemzeti sminkmesterétől, hogy hogyan törj ki a megszokott kerékvágásból, kiegészítve persze saját gondolatokkal is.

1. lépés: Ismert magad!

Mindenki szeretne jól kinézni és jól érezni magát. Önmagunk ismerete a legfontosabb abban, hogy megtaláljuk azt a megjelenést, ami a legjobban illik hozzánk. Nézd meg magad alaposan a tükörben, hogy mi az, ami tetszik, és mi az, amin szívesen változtatnál vagy javítanál. A face chartok remek kiindulási pontot jelentenek, ezeken bátran kísérletezhetsz különböző színekkel, mielőtt magadon próbálod ki őket.

2. lépés: Találj inspirációt (és másold le)!

pinterest_makeup.png

Szerencsére minden tele van inspirációval, nemcsak a kifutós sminkek vagy szerkesztőségi anyagok adhatnak ihletet, hanem a szépségblogok, YouTube videók, filmek, zenei videók stb. is. Én például a blogok és YouTube csatornák mellett előszeretettel használom a Pinterestet is erre a célra. Ha megtetszik valamelyik smink, egyszerűen próbáld meg lemásolni (érdemes persze YouTube sminkvideókkal kezdeni).

3. lépés: Vegyél részt sminktanácsadáson!

Számos ingyenes és fizetős sminktanácsadáson lehet részt venni, ezek közül azokat ajánlom, amik egy-egy ismert brandhez kötődnek (pl. MAC, Bobbi Brown vagy YSL), vagy olyan sminkes tartja őket, akiben megbízhattok. Kata aktuális sminktanfolyamait például itt találjátok. Ezeken az alkalmakon van lehetőségetek olyan színeket és textúrákat is kipróbálni, amiket korábban esetleg nem mertetek vagy nem is ismertetek.

4. lépés: Legyen legalább 3-4 különböző, bevált sminked!

Sokan csak egy-egy bevált sminket tudnak, és ha valamilyen alkalomra kell sminkelniük, akkor már bajban vannak. McCulloch azt javasolja, hogy legyen a tarsolyunkban egy munkahelyi (nappali) smink, egy esti smink, egy friss hétvégi smink és egy drámai bulismink. (Ezeket a Kata által tartott tanfolyamon meg is tanulhatjátok.) Mindehhez egyébként nincs szükség olyan sok termékre, a legtöbb darab több módon is használható és egymással kombinálható. Így például egy tussal diszkrét, vékony vonalat és szexi macsakszemet egyaránt készíthetünk, egy szájfényt pedig használhatunk magában vagy egy rúzsra felvíve is, a még hatásosabb megjelenésért.

different-looks.jpg

5. lépés: Ne feledkezz el az arcápolásról!

A tökéletes smink alapja a megfelelő arcápolás, amibe minimálisan a tisztítás, hámlasztás és hidratálás tartozik. Ezt a rutint a különböző évszakok szerint érdemes testre szabni, nyáron értelemszerűen könnyebb termékeket használunk és fontosabb lehet a faggyúműködés szabályozása, míg télen - persze bőrtípustól függően - jöhetnek a "nehezebb" ápoló termékek is.  Ezután következhet a tökéletes alapozó kiválasztása

6. lépés: Tökéletesítsd a bőröd!

Ha az arcápolási rutinod rendben van és megtaláltad a tökéletes alapozót, akkor ez a dolog már sínen van, de ha nem használsz pirosítót vagy minden nap ugyanazt, ugyanúgy használod, akkor azért még bőven van tere a kísérletezésnek. Ami az alapozót illeti, ha mondjuk évek óta matt változatot használsz, akkor itt az ideje egy modernebb félmatt vagy fényesebb hatás kipróbálásának (bb krémek vagy pl. az alapozók közül az YSL Le Teint Touche Eclat).

7. lépés: Foglalkozz a szemekkel és ajkakkal!

liner-color.jpg

A legdrámaibb változást nem meglepően azzal tudod elérni, ha a megszokottól eltérő színeket használsz a szemeiden, illetve ajkaidon. Ha például fekete helyett színes szemceruzát vagy tust választasz vagy egy élénk rúzst teszel fel, teljesen megváltoztathatod a megjelenésedet.

viola-lips.jpg

8. lépés: Barátkozz a palettákkal!

Ha nem akarok rajta gondolkodni, hogy milyen színeket használjak, akkor egyszerűen előveszem a jól bevált Naked vagy Naked 2 palettát. Ilyenkor kell erőt venni magunkon, és elővenni egy olyat, amiben a ritkábban (soha sem :) használt színek vannak. A legtöbb 3-4-5 színből álló paletta olyan árnyalatokat tartalmaz, amelyek egymással jól kombinálhatók. Ha kedvező áron szeretnél egy sor színt kipróbálni, akkor ajánljuk a Sleek palettákat, amik árban és minőségben is nagyon rendben vannak.

via Beautylish

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása