Smink & Makeup

Ha nincs időnk bevásárolgatni vagy egyszerűen csak lusták vagyunk cipekedni

2013. augusztus 24. Katushka

Az elmúlt néhány évben egyre inkább terjed az online webáruházak iránti kereslet. Sokáig kevesen használták ezeket az áruházakat, mert nem tartották őket biztonságosnak. Hála az égnek egyre biztonságosabbak ezek a rendszerek, így az online fizetésnél nem kell attól félnünk, hogy lenyúlják a banki adatainkat. Azok, akik mégis tartanak attól, hogy internetbankon keresztül, direkt bankszámláról fizessenek, azoknak találták ki a PayPal rendszert. Ezzel a megoldással nemcsak hazai, de külföldi oldalakon is gond nélkül lehet fizetni. Először erről a rendszerről olvashattok most pár hasznos infót, utána pedig az általam már kipróbált és jónak ítélt webáruházakat mutatom meg, hátha ezzel is segítek azoknak, akik mondjuk nem akarnak/tudnak hazacipelni 2-3 karton vizet :)

screen-shot-2012-07-24-at-1-23-53-pm.pngMi is ez pontosan?

A PayPal egy online pénzküldési rendszer. Fogadhatunk és küldhetünk a segítségével pénzt akár bankkártya vagy bankszámla nélkül is. Kis összegű tranzakciók esetében ideális és biztonságos megoldás. A PayPal egyik előnye, hogy vásárláskor nem kell megadnunk a hitelkártyánk adatait. Az összeg gyorsan (elvileg azonnal) megérkezik a partnerhez.

logo_PayPal.gif

Nemcsak vásárláskor, hanem eladáskor is használhatjuk vagy akár arra, hogy küldjünk a külföldön tanuló gyerekünknek egy kis zsebpénzt. A pénz küldése ingyenes. Könnyű regisztrálni és használni. Tudunk küldeni pénzt interneten, mobiltelefonról és Skype-on keresztül.

Praktikusan az esetek 95%-ában lehetőségünk van PayPallal fizetni, legyen szó valamelyik webáruházóriásról vagy egyszerűen valakinek az egyéni kis alkalmazásairól. A rendszeren keresztül fizethetünk közvetlenül a bankszámlánkról, bankkártyánkról vagy a PayPal egyenlegünkből.

A PayPal használatához nem kell mást tennünk, mint beregisztrálnunk a szolgáltatás oldalán. Meg kell adnunk pár adatunkat, melyek közül itt az e-mail címünk lesz a legfontosabb, mert a rendszeren belül ez a fő azonosítónk, maga a PayPal számla az e-mail címhez van kötve. Ha ezzel megvagyunk, akkor már tudunk is pénz fogadni.

Ha szeretnénk róla költeni akkor vagy bankszámláról vagy bankkártyáról tudunk rá tölteni, illetve ha valaki más küld rá nekünk a PayPal számlájáról, akkor azt az összeget is használhatjuk. A rendszer forgalmi kimutatásokat ad választató devizában, illetve a meglévő összeget bármikor bármilyen valutára válthatjuk. Ha a PayPal számlán felgyülemlett pénzhez hozzá akarunk férni, akkor azt egyszerűen ráutalhatjuk a bankszámlánkra.

És akkor most jöjjön néhány, számomra nagyon jól működő webáruház:

Étel, ital kategória

A főnököm ajánlotta a Pagony közértet, többek között azért, mert elég nagy a választéka és ingyenes a kiszállítás. Eddig én csak olyan étel-italos webáruházzal találkoztam, ahol igen borsos árat kellett fizetni a kiszállításért (pl. GRoby), de itt bármennyit is rendelek, a kiszállítás mindig ingyenes. Ami még szintén lojalitásra késztetett, hogy ha déli 12 óráig leadom a rendelést, akkor az másnap itt van nálam. Megadható, hogy milyen időszakban szeretnénk a kiszállítást, így nem kell azon görcsölni, hogy otthon vagyunk-e vagy sem, mert abszolút tervezhető. Ha esetleg olyan terméket választunk, ami épp hiányzik, akkor arról is gondoskodnak, hogy a lehető leggyorsabban kiszállítsák. Többféle fizetési lehetőségük is van:

  • Készpénz
  • Hitelkártya
  • Banki átutalás
  • Étkezési utalványok
  • PayPal

Én nemcsak otthonra, de a munkahelyemre is rendszeresen rendelek, de oda inkább csak vizet :) A vízivási mániámról már többször olvashattatok, ami igazából nem is mánia, mert kb. 3-4 litert iszom meg naponta, ami egészséges, de épp ezért kell nekem kartonszámra idehozni a vizet, hogy ne kelljen naponta lerohangálni a boltba és felcipelni őket.

Háztartási, szépségápolási és egészségügyi termékek

Szintén nagyon sok terméket találunk ebből a kategóriából a Pagony közértben, viszont azt tapasztaltam, hogy a Szépségboltban sokkal nagyobb a választék. A termékpaletta is nagyobb jóval ebből a kategóriából. Időszakonként bizonyos termékekre nagyobb akciókkal találkozhatunk, ezért érdemes időnként visszalátogatni, mert nagyon jó árakat is ki lehet fogni. Itt alap esetben nem ingyenes a kiszállítás:

  • 0-6 000 Ft vásárlásig: 890 Ft,
  • 6 000-12 000 Ft vásárlásig: 590 Ft,
  • 12 000 Ft felett: ingyenes.

Viszont most láttam, hogy éppen van egy aktuális kiszállítási költség akció. Vagyis az augusztus 16. és 22. között leadott 5 000 forint feletti rendeléseket ingyenesen kiszállítják. Itt azért számolni kell pár napos kiszállítással, nem érkezik meg másnap a csomag. Én ebből az áruházból általában WC papírt, izzadságátlót, mosószert, fogkrémet stb. szoktam rendelni, de már volt olyan is, hogy elektromos fogkefét rendeltem tőlük. :)

Ugyanez a cég csinálja az Egészségboltot is, ahonnan például vitaminokat lehet beszerezni, de bizonyos szortiment átfedésben van a Szépségbolttal. Ilyen például tusfürdő vagy dezodor kategória.

Itt kiszállítás és a költségek hasonlóan alakulnak a Szépségboltéhoz, nyilván, hiszen egy cég :)

Smink

No itt azért már nagyobb a merítés :) Az elsődleges és legnagyobb kedvencem az a Makeup Pláza. Nagyon régóta rendelek tőlük és még sosem csalódtam bennük. Elég nagy a termékválaszték és igyekeznek több márkát is elhozni. Idén, ha jól emlékszem egy vagy két új márkával bővült a kínálat. A két legnagyobb kedvencem náluk a Sleek és a Paese. Nagyon jó mind a két márka és finoman szólva is nagyon alacsony áron vásárolhatók meg. Itt van szállítási költség, aminek a mértéke attól is függ, hogy milyen átvételt és fizetési formát választunk. A kiszállítás elég gyors. Amint megérkezik hozzájuk a pénz, mondjuk előrefizetés esetén, 1-2 napon belül már itt is a csomag. Mivel egyre többen vásárolnak náluk, előfordul, hogy egy-egy termékből kifogynak, de ezeknek a pótlása is viszonylag gyorsan történik. Érdemes feliratkozni a hírlevélre, mert abban mindig írják, ha új árukészlet érkezett.

Amit szintén nagyon megszerettem mint márka, az az elf kozmetika. Eddig amit próbáltam tőlük, nagyon bejött. Jó minőségű termékeket lehet náluk vásárolni, olyan áron, amiről joggal feltételezhetné az ember, hogy olcsó húsnak híg a leve, de hála az égnek nem így van. A kiszállítás itt is nagyon flottul megy. Postaköltség itt is van, de ennek a mértéke is az átvétel és a fizetés típusától függ.

Illetve akiket nagyon szeretek, mert eddig bármi kérdésem volt, nagyon készségesen segítettek és utánajártak a dolgoknak, az a Beutyonline. Egyszer rendeltem tőlük egy 500 grammos Kryolan transzparens púdert és épp nem volt raktáron. Erre nem egy sablon választ dobtak, hanem felhívtak és elnézést kértek, hogy nincs, de hogy 1-2 napon belül beszerzik és ez így is lett. Itt is van kiszállítási költség, 1 000 forint. Esetleg ilyen esetekben érdemes páran összeállni és egyszerre rendelni és ezt a költséget aztán szétdobni.   

Én ezeket gondoltam megemlíteni, mert nekem ezek a kedvenceim, de ha van nektek is jól bevált webáruházatok, akkor kérlek, a kommentbe írjátok meg, így egymással még több infót meg tudunk osztani :)

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása