Smink & Makeup

Teszt: Maybelline master precise tusfilc [PÁLYÁZAT]

2013. október 16. makeupadmin

Ez a bejegyzés a Maybelline vendégposzt pályázatunk keretében született. Szerzője Katie, a Katie Beauty írója.

Nagyon szeretem a filces tusokat, mert ezekkel hihetetlenül könnyű szép tusvonalat húzni, ráadásul a művelet gyors és nincs szükség ecsetre sem, de korábban sajnos nem igazán találtam olyan filces tust, ami minden szempontból megfelelt volna az elvárásaimnak.

Manapság a Maybelline filces tusát nyúzom, íme a véleményem róla: 

katie1.jpg

Csomagolás: Közepesen vastag szár, egyszerű fekete-fehér design, a kupak viszonylag jól záródik (nem atombiztos, de nem is gyenge). A csomagoláson jelezték a hegy vastagságát, az összetevők listáját is megtalálod a lapozható címkén és a szavatossági időre is utal egy kis piktogram, szóval nem tudok belekötni. :)

katie3.jpg

A hegy maga viszonylag hosszú, szépen elvékonyodó, a vastagabb része teljesen merev, de a hely csúcsa (kb. az utolsó 1,5 mm) enyhén hajlik. Könnyű vele dolgozni, szépen siklik a szemhéjon.

Illat, állag: Az állaga ideális: nem túl folyékony, nem száraz, nem szárad azonnal, így a tusvonal könnyen korrigálható. Használat közben nem éreztem semmilyen illatot, de ha közelről megszagolom, enyhe alkoholos illata van, ugyanolyan, mint a rajzoláshoz használatos filceknek.

Pigmentáltság, finish: Intenzív, határozottan fekete színe van, először enyhén vizes csillogású, de pillanatok alatt mattra szárad.

katie4.jpg

katie5.jpg

katie6.jpg

Tartósság: Miután tökéletesen megszáradt (kb. 1 perc után), nem mozdul a helyéről: nem kenődik, nem tapad fel a szemhéjra és egyáltalán nem fakul. Egész nap bírja, de szerencsére nem fogja meg a bőrt, sminklemosóval könnyedén eltüntethető. :)

Egyetlen apró pici dolog van, ami miatt kissé aggódom: ahogy a legtöbb filces tusnál, ennél a darabnál is tapasztalom, hogy az applikátor vége nem fog annyira intenzíven, nem vesz fel annyi festéket, mint a hegy többi része. Alapvetően ezzel egyébként nincs akkora gond, mert a szempillasor feletti részen a filc oldalát is használva húzom meg a vonalat, és igazából csak farkincát kell megrajzolnom a heggyel, aminek nem feltétlenül kell olyan erőteljesnek lennie, mint a tusvonal többi részének, de félek, hogy idővel egyre kevesebb lesz a hegyben az erő, és nem lesz olyan egyszerű meghúzni a cicás vonalat.

Összességében: A Maybelline krémes tusához hasonlóan a Maybelline tusfilce is nagyon bevált, a legjobb tusfilc, amit valaha használtam. Jó az állaga, szép és erőteljes a színe és ez a tus végre igazán tartós is. Bár az ára 2000 Ft felett van (ha jól emlékszem), de nagy valószínűséggel ennek ellenére is újra fogom vásárolni, ha nem igazolódik be a gyanúm a hegy végével kapcsolatban. Addig azonban, míg ez kiderül, jár neki az 5/5! :)

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása