Smink & Makeup

Teszt: Especially Escada Elixir parfüm

2013. október 20. spacegirl

espacially_escada_elixir_kampany.jpg

Az Especially Escada Elixir parfüm az Escada divatház idén augusztusban bevezetett Eau de Parfum Intense illata. Ez a parfüm az eredeti rózsás illat intenzív újragondolását jelenti, megtestesítve a boldogságot és kifinomultságot. Az illatot a vakmerően elegáns, sugárzóan magabiztos, energikus és életvidám Escada nő ihlette, akit a kampányban a szépséges Bar Refaeli testesít meg. A kreatív koncepció egy boldogságot és pompát árasztó kert köré épül, amiben naplementekor kinyílnak az illatos rózsák. Az "Esti Kert" kampány képi világát egyébként a híres fotós, Koto Bolofo álmodta meg.

especially_escada_elixir.jpg

Az Especially Escada Elixir parfümöt egy feltűnően robosztus, elegáns arany kupakos üvegbe zárták. Maga a parfüm sötét rózsaszín, ami a nőies ellenpontját adja a szögletes formának. Az ikonikus dupla EE logó, amit még Margaretha Ley, az Escada alapítója tervezett, a kupakon, illetve az üveg alján is visszaköszön. Az arany kupak egyben látványos kiegészítőként is szolgál, hangsúlyozva az eleganciát és luxust.

especially_escada_elixir_nyitva.jpg

Ami magát az illatot illeti, az Especially Escada Elixir parfüm - mint említettem - a rózsa jegyére épül. A parfüm különlegességét az adja, hogy a világ minden tájáról származó, gondosan válogatott egyedi alapanyagokat adtak hozzá, például Törökországból származó keleti rózsát, illetve ekvádori ambrette magvakat.

Az illat fej jegyeit a körte, ambrette magvak és grapefruit adják, szív jegyeit a török rózsa, az ilang-ilang, szilva és aszalt szilva gyümölcsös jegyei határozzák meg, alapját pedig a pacsuli, a luxus érzetét keltő pézsma, ámbra, kasmír és a pazar madagaszkári vanília. Az illat legmeghatározóbb jegye egyértelműen a rózsa, amely egy hatalmas rózsakert hangulatát árasztja.

Szerintem egy nagyon kellemes, de visszafogott és egyáltalán nem karakteres illat, tehát én annak nem ajánlanám, aki már az illatával is szereti magára felhívni a figyelmet. Ajánlanám viszont azoknak, akik nem szeretik az erős és az édes-gyümölcsös illatokat. Bár leírása szerint esti illat, számomra sokkal inkább nappali, estére én inkább egy erősebb, titokzatosabb parfümöt választanék. A tartósságát legfeljebb közepesnek mondanám, mivel eleve nem túl erős, nap végére én már szinte semmit sem érzek belőle.

Az Especially Escada Elixir parfüm 50 ml-es kiszerelésének ára 19.550 Ft, de online parfümériákban ennél kedvezőbb áron is hozzá lehet jutni.

A terméket a Prestige Products-tól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása