Smink & Makeup

Hogyan kell felragasztani a műszempillát?

2013. október 29. spacegirl

A műszempilla a smink megkoronázása. De amilyen jól tud mutatni, ha szépen van felrakva, annyira szörnyű tud lenni, ha rosszul használja valaki! Ebben a posztban arról olvashattok, hogy hogyan kell helyesen feltenni a műszempillát.

Mi kell hozzá?

Nem meglepő módon műszempilla (a lenti videóban a soros műszempilla ragasztását mutatja be Kandee, de létezik tincses és szálas is), illetve műszempilla ragasztó.

Hogyan kell feltenni a soros műszempillát?

Először is figyelni kell arra, hogy a megfelelő oldalra való szempillát ragasszuk a jobb és a bal szemünkre. A belső pillák általában rövidebbek, nagyon nem szerencsés, ha a műszempillából véletlenül ezek kerülnek kívülre. Ha a szempilla szélesebb, mint a szemünk, le lehet vágni belőle (hosszabb tusvonalnál ez nem feltétlenül szükséges).

A pillákat óvatosan kell leválasztani a csomagolásról, hogy megelőzzük az eldeformálódásukat. (Ha nem magunknak ragasztjuk a pillát, akkor csak csipesszel illendő hozzáérni és nem összefogdosni a kezünkkel.) A leválasztott pilla viszonylag egyenessé válik, ezért érdemes egy kicsit a videóban látható módon "hajtogatni", hogy újra a szem formájához hasonló legyen és ne váljon majd le a két vége, ha felragasztottuk.

A műszempilla tövét vékonyan kell a ragasztóval bekenni, hogy lehetőleg ne folyjon be a szálak közé. A két végére különösen oda kell figyelni, mert ha nem kerül rá kellő mennyiségű ragasztó, akkor könnyen leválik.

A felragasztás előtt rövid ideig (kb. 30 másodperc) száradni hagyjuk.

A szem formájára hajtott pillákat a szemzug felől kezdjük el felragasztani, közvetlenül a természetes pillák tövéhez, azokra "ráfektetve". Leszorítva tartjuk addig, ameddig (nagyjából) megszárad (kb. 1 perc). A szemet ne zárjuk be teljesen, nehogy ráragadjanak az alsó természetes pillák vagy esetleg az egész szem összeragadjon.

A soros műszempillákat mindig összespirálozzuk a természetes pillákkal. Ilyenkor felülről egy ecsetszárral meg lehet támasztani a pillákat és csak alulról spirálozni. Kandee tippje a videóban, hogy a műszempillák tövéhez vigyünk fel némi fekete szemhéjpúdert, eltüntetve az esetlegesen még látszó ragasztót, és így még tökéletesebb lesz az eredmény.

A másik fajta, tincses műszempilla egyébként többféle méretben kapható, és - ha szükséges, akkor - már felragasztott állapotban vágható megfelelő hosszúságúra. A tincseket kívülről befelé haladva tesszük fel a kívánt hatás eléréséig, és arra érdemes figyelni, hogy a pillák növekedésével megegyezően álljon, ne forduljon el. A tincses pilla spirálozás nélkül természetesebbnek hat. (A szálas pillákat a kozmetikusok "építik", ténylegesen szálanként, hosszan tartó eredményt biztosítva.)

Milyet és hol vegyek?

A ragasztóból nem érdemes olyat használni, ami a pilla mellé van csomagolva, mert az sokszor rossz minőségű. Célszerű a ragasztót inkább külön megvásárolni, pl. az Ó utca 24-ben található profi sminkes boltban. A ragasztó több színben kapható (pl. átlátszó, fekete, fehér), praktikus olyat választani, amin látszik, ha már megszáradt (pl. fehér, ami szárazon átlátszóvá válik). Arra is érdemes figyelni, hogy - céltól függően persze - olyat válasszunk, amit oldószer nélkül is el lehet távolítani.

Pillát nagyon sok helyen vehettek, drogériában, parfümériában, online vagy a már említett sminkes boltban. A soros műszempilla - a tincsessel ellentétben - többször is használható (ilyenkor le kell szedni róla a ragasztót és visszatenni az ívre).


Felül soros, alul tincses műszempillák (Paris Berlin)

Ti szoktatok műszempillát használni?

Ez a bejegyzés egy korábbi írásunk "újratöltése".

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása