Smink & Makeup

Hét trükk a szűkebb pórusokért

2013. november 01. spacegirl

Sajnos a pórusokat ténylegesen összehúzni nem lehet, de számos módszer van arra, hogy kisebbnek látsszanak - legalább néhány órára.

1. Tartsd tisztán az arcod!

Triviális tanács, de tényleg ez a legalapvetőbb, amit tehetsz. A pórusok ugyanis tágabbnak látszanak, ha szennyeződéssel és olajjal vannak tele. Használj olyan lemosót, ami 0,5-2% szalicil savat tartalmaz és hagyd a bőrödön egy percig hatni, mielőtt lemosnád.

2. Radírozz!

Az elhalt hámsejtektől két perc alatt megszabadulhatsz, ha leradírozod az arcod. Ehhez a hagyományos radírok helyett érdemes kipróbálni elekromos keféket is, amilyen például a Sigma arctisztítója.

3. Használj primert sminkelés előtt!

A primer kiegyenlíti a bőrt, feltölti a pórusokat (de nem tömíti el őket), így a bőr sokkal simább és egyenletesebb lesz. Az egyik legismertebb profi primer egyébként a Smashbox Photo Finish Targeted Pore and Line Primere, de ha elérhetőbbet keresel, akkor a drágább kategóriában a MAC primereit, az olcsóbb kategóriában az elf Studio Mineral Face sminkalapját ajánljuk.

4. Vagy után...

Ha nem tettél fel primert az alapozás előtt és úgy ítéled meg, hogy túl tágak maradtak a pórusok, felviheted az alapozóra is. Sajnos erre nem mindegyik alkalmas, de a Benefit POREfessionalje igen.

5. Használj pórustisztító orrtapaszt!

A pórus tisztító orrtapasznál azt érdemes figyelned, hogy tartalmaz-e szenet, ami még több szennyeződést vesz fel, illetve csodamogyorót, ami átmenetileg szűkíti a pórusokat.

6. Hosszú távú kezelés

A legjobb, amit tehetsz, hogy a pórusaid kisebbnek látszódjanak, hogy retinolt (A vitamin) és hámlasztó savakat építesz az esti rutinodba. Ezek segítenek tisztán tartani a bőrt.

7. Használj hosszan tartó korrektort!

Nem túl szerencsés, ha a korrektor nap közben leolvad, ezért mindig tartós korrektort válassz és ne felejtsd el fixálni egy leheletnyi púderrel.

Ez a bejegyzés egy korábbi írásunk "újratöltése".

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása