Smink & Makeup

Tippek selfie-hez

2013. november 17. spacegirl

duck-face.jpg

Ugye nem posztolsz ilyeneket magadról? :)

Nem vitás, hogy a selfie-k korát éljük, "én az utcán", "én a buliban", "én a kocsiban", "én edzés közben", "én a fürdőben" stb. A jelenség annyira valós és tartós, hogy a selfie szó még az Oxford szótárba is bekerült. Ezek a képek óriási dömpingben érnek minket, és lássuk be sokszor idegesítőek: céltalan magamutogatásnak tűnnek, sokszor előnytelenek és csapnivaló minőségűek. Ebben a posztban arra olvashattok tippeket, hogy hogyan készíthettek tartalmasabb és jobb selfie-ket.

1. Legyen célod!

Bár szinte mindenki szeret időnként a figyelem középpontjába kerülni, a selfie-k kifejezetten bosszantóvá válnak, ha öncélúan ismétlődnek. Ha van célja a selfie-nek, akkor azért más a helyzet. Például megmutathatod az új kedvenc rúzsodat vagy frizurádat. Ezek informatívak, nem úgy, mint a "nézzétek milyen jól nézek ki már megint a fürdőben" típusú képek...

2. Találd meg a fényt!

Nemcsak a selfie-k, hanem bármilyen fotó esetében fontos, hogy jó legyen a megvilágítás. A legjobb, ha a szabadban fotózod magad, vagy ha bent vagy valahol, akkor az ablakkal szemben. Az is jó megoldás lehet, ha csak az arcod egy részét világítod meg, így emelve ki, amit éppen meg akarsz mutatni, legyen az egy új pirosító vagy egy konty.

3. Jó szöget válassz!

Az önfotózás egyik nehézsége, hogy "rövid a kezünk", azaz nem tudjuk olyan távol tartani az eszközt az arcunktól, hogy ne torzuljon kép. Ezt teljesen kiküszöbölni nem lehet (már ha nem tükörből vagy időzítve/távkioldóval fotózod magad), de minél messzebb tartsd a készüléket, és inkább kicsit feljebbről fotózd az arcod, hogy ne tűnjön pufinak.

4. Pózolj tökéletesen!

Hacsak nem tökéletesen szimmetrikus az arcod, inkább ne teljesen szemből fényképezd magad, hanem enyhán fordítsd el az arcodat.

5. Kerüld a tokát!

Húzd ki magad, amikor a fotót készíted, legyen a nyakad egyenesen, a vállaid pedig hátul, nem pedig előre esve. Ne fotózd magad alulról, mert az gyakorlatilag mindenkinek előnytelen. (Különösen a páros képeken szokott a "fotós" minősíthetetlenül kinézni, lásd a fenti képen!)

6. Használj filtereket!

Ha megvan a tökéletes selfie, akkor válassz olyan filtert, ami kihozza, amit szeretnél megmutatni. Egy kék tusvonalat például nagyon jól kihoz a Mayfair vagy a Hudson, szépen lágyítja és elmossa a képeket Sierra vagy a Rise, a rúzs színét pedig felélénkíti a Hefe.

7. Felejtsd el a csücsörítést (duckface-t)!

Ez az utolsó tanács, de lehetett volna az első is. Azon felül, hogy a csücsörítés már régóta ciki, még a ráncokat is kihozza. Mosolyogj csak a szemeddel vagy nevess teli arccal, mosolyogj őszintén, vágj pofákat, bármi, de ne csücsöríts! És lehetőleg ne is innen válassz :)

Az utolsó tanács pedig, hogy sem ezeket a pontokat, sem magunkat nem kell annyira komolyan venni, ha selfie-ről van szó... :)

Ti szeretitek a selfie-ket vagy ellenük vagytok? Vagy attól függ, ki és hogyan csinálja?

via Makeup.com

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása