Smink & Makeup

Így tüntesd el a pattanásokat! Azonnali gyorssegély és hosszútávú megoldás

2013. november 21. spacegirl

pattanasos_bor_elotte-utana.jpg

Kata - előtte és utána

Tinédzser korban szinte mindenki szenved a pattanásoktól és reménykedik, hogy egyszer végre megszabadul tőlük. Azután jönnek a 20-as és 30-as évek és az ember szembesül vele, hogy a pattanások nem tűntek el. Az még a jobbik eset, amikor csak időnként találnak meg minket - nyilván egy állásinterjú vagy egy várva várt randi előtt - és nem válnak állandó társainkká.

A tinédzser kori és a terhességhez kapcsolódó pattanásokat elsősorban a hormonális változások okozzák, de más életkorban is kialakulhatnak a helytelen étkezéstől, kevés folyadék fogyasztásától, a stressztől, egy sor hétköznapi rossz szokástól, sőt akár bizonyos betegségek is állhatnak a háttérben. A problémás bőr sajnos lelkileg is nagyon megterhelő, önbizalomhiányhoz és visszahúzódáshoz vezethet. Éppen ezért nagyon fontos, hogy legyen azonnali gyorssegélyünk és hosszú távú megoldásunk is a problémára! A pattanásos bőr kezeléséről Pissinos Csillát, az Astero Szépségszalon vezető kozmetikusát és tulajdonosát kérdeztük.

1. Arcápolási rutin és hosszú távú kezelés

Csilla felhívta rá a figyelmet, hogy a bőr egészségében óriási szerepet játszik a tisztítási és ápolási rutin. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy nem megfelelő termékeket használnak, gyakran a túlzott “zsírtalanítás” mellett döntenek, ami csak tovább fokozza a faggyútermelést.

Csilla azt javasolja, hogy ha pattanásokkal küzdötök, akkor ne vegyetek meg bármilyen erre a problémára kínált terméket, hanem forduljatok kozmetikus szakemberhez. A kozmetikus segít felmérni, hogy ténylegesen mi okozza a pattanásokat és személyre szabott, a bőr típusának és az életkornak megfelelő tisztító és ápoló termékeket javasol, illetve segíteni tud a terápiás bőrápolásban is.

2. Azonnali gyorssegély

Sokkal egyszerűbb dolga van annak, akinek csak időnként kell egy-egy pattanást elfednie, mint annak, aki folyamatosan küzd ezzel a problémával. Csilla kiemelte, hogy ha állandóan szeretnénk fedni a pattanásokat, akkor mindenképpen olyan alapozóra van szükség, amely nagyon jó fedőképességgel rendelkezik, de hosszabb távon sem teszi tönkre a bőrt.

Egy magas pigmenttartalmú alapozóból elegendő vékonyabb réteg is a szinte tökéletes fedéshez. Az ideális alapozó hagyja a bőrt lélegezni, nem tömíti el a pórusokat és hypoallergén, így nem vezet újabb pattanások kialakulásához. Elasztikusnak kell lennie, hogy ne törjön meg a bőrön, és nem árt, ha tartalmaz fényvédőt, illetve széles színválasztékban érhető el. Ha valakinek nagyon pattanásos a bőre, de melegben kell dolgoznia vagy izzad munka közben (például edző), akkor fontos, hogy az alapozó vízálló is legyen, hogy véletlenül se folyjon le az arcáról.

pattanas_elotte-utana.jpg

Coverderm Perfect Face - előtte és utána

Csilláék a hivatalos forgalmazói a Coverderm márkának, amely kifejezetten bőrproblémák kezelésére és fedésére lett kifejlesztve. Pattanásos bőrre Csilla a Coverderm Perfect Face alapozóját ajánlja, amely tökéletesen megfelel az előbb említett követelményeknek (korábban mi is teszteltük ezt az alapozót és nagyon elégedettek voltunk vele).

coverderm_perfect_face_termekek.jpg

A Coverderm termékek hivatalos forgalmazója az Anthos Kft. A Coverderm termékeit beszerezhetitek a hivatalos webshopban vagy ingyenesen kipróbálhatjátok a Coverderm központban, a 2013 Pomáz, Árpád fejedelem út 14. alatt (Astero Szépségszalon, a HÉV megállóval szemben a főúton)!

Promóció

Csilla azt tanácsolja, hogy csak vékony rétegben vigyetek fel alapozót, hogy elkerüljétek a maszk-hatást. Azért is fontos az alapozó pigmentáltsága, mert akkor nincsen szükség belőle sok rétegre a tökéletes fedéshez.

Ha a pattanások mégis további fedést igényelnek, akkor használjatok antibakteriális, a bőr színével (és így az alapozó színével) megegyező korrektort, amilyen például a Coverderm stiftes korrektora. Erre a célra semmiképpen se a szem alá való, könnyebb textúrájú és sokszor fényvisszaverő pigmenteket tartalmazó korrektort használjatok! A korrektor széleit szépen dolgozzátok el, hogy ne legyetek “pöttyösek”. A korrektort és az alapozót egy kevés púderrel fixáljátok a hosszantartó matt hatás érdekében.

A legfontosabb pedig, hogy sokszor a kevesebb több, inkább picit látszódjon az a pattanás, mint hogy vastag vakolat kerüljön az arcotokra!

A téma támogatója a Coverderm.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása