Smink & Makeup

Sminktippek érett bőrre avagy ragyogás 40 felett

2013. november 28. spacegirl

Az idő az, amiből soha sincs elég. Ahogyan múlnak az évek, a bőrünkön tapasztaljuk meg a változást - szó szerint. A bőrünk szárazabbá válik, itt-ott megereszkedik, megjelennek az apróbb, majd a mélyebb ráncok. Mindez teljesen természetes folyamat, de mind az arcápolási, mind a sminkelési rutinunkat hozzá kell igazítani, hogy a lehető legjobban nézzünk ki. Az érett bőr sminkeléséről Pissinos Csillát, az Astero Szépségszalon vezető kozmetikusát és tulajdonosát kérdeztük.

A sminkelés természetesen a megfelelő arcápolással kezdődik. A gondosan megtisztított bőrre olyan krémet válasszunk, amely nemcsak hidratálja, hanem kellően rugalmassá is teszi a bőrt, és a biológiai öregedéssel, mimikai ráncokkal és az UV sugárzás okozta ráncokkal egyaránt felveszi a harcot. Csilla a Coverderm Peptumax termékcsaládját ajánlja erre a célra, amely szérumból, arckrémből és szemránckrémből áll. Ezeknek a termékeknek a hatékonysága a fejlett aktív összetevők kombinációján és a bioaktív peptideken (matrikin) alapul, melyek képesek megváltoztatni a környezetükben lévő sejtek működését. Ezek a “hírvivő molekulák” a kötőszövet rostképző sejtjeit új kollagén, elasztin termelésre késztetik, így hatásukra a kötőszöveti rostrendszer újraépül. A Peptumax termékeknek megvan az az előnyük, hogy nemcsak hosszabb távon fejtik ki a hatásukat, hanem azonnal kisimítják és megemelik a bőrt. A hatást a saját szememmel is volt szerencsém megtapasztalni, és azt kell mondanom, hogy igencsak látványos!

ranctalanitas.JPG

Előtte és 10 perccel később

Ami pedig a sminket illeti, Csilla azt tanácsolja, hogy magas fedőképességű, ránctalanítót és fényvédőt tartalmazó, olajmentes alapozót válasszatok, amely könnyű és természetes hatású. Ilyen például a Coverderm Peptumax ránctalanító alapozója. Ez az alapozó speciális ásványi fénypigmenteket tartalmaz, amelyek ragyogóvá varázsolják a bőrt. Érett bőrnél a matt alapozókat érdemes kerülni, mert idősebbnek, szárazabbnak látszik tőlük a bőr. A többi Coverderm termékhez hasonlóan a Peptumax alapozó sem tömíti el a pórusokat, hypoallergén és teljesen vízálló. Ez alá már nem szükséges primert használni a ráncok feltöltésére.

peptumax_elott-utan2.jpg

Nelli - előtte és utána: instant lifting

Sokat frissít és fiatalít a megjelenésen, ha a szem alatt egy könnyű korrektort használunk. Semmiképpen se válasszatok sűrű, krémes formulákat, mert azok csak megülnek a ráncokban, így még jobban kiemelik azokat. A Coverderm Peptumax ránctalanító korrektora nemcsak tökéletesen fed, te optikailag halványítja is a szem körüli ráncokat. Ne vigyétek túlzásba a korrektorozást, erre is igaz, hogy a kevesebb több!

coverderm_luminous_termekek.jpg

A Coverderm termékek hivatalos forgalmazója az Anthos Kft. A Coverderm termékeit beszerezhetitek a hivatalos webshopban vagy ingyenesen kipróbálhatjátok a Coverderm központban, a 2013 Pomáz, Árpád fejedelem út 14. alatt (Astero Szépségszalon, a HÉV megállóval szemben a főúton). További hasznos tippekért és újdonságokért kövessétek a Coverderm Facebook oldalát!
- Promóció

Csilla azt tanácsolja, hogy a sminket csak egy leheletnyi púderrel fixáljátok, ami nem mattítja le teljesen a bőrt. A túlzott púderezés egyrészt elveszi az arc egészséges, fiatalos fényét, másrészt beleülhet a ráncokba is. A szemkörnyékre lehetőleg egyáltalán ne vigyetek fel púdert.

A szemöldök fontosságáról mi is rengeteget írtunk már. Csilla felhívta rá a figyelmet, hogy mivel idősebb korban a szemöldök sokszor megritkul, érdemes a tökéletesítésére nagy gondot fordítani, így azonnal letagadhatunk néhány évet! Próbáljatok azzal gazdálkodni, amit a természet adott vagy hagyott, ne rajzoljatok a semmiből szemöldököt magatoknak. (Ilyen esetben inkább a szemöldöktetoválás jelent megoldást!)

A ragyogó bőr mellett az egészséges, rózsás orcák jelentik a fiatalság zálogát. Persze a túlzott pirosítás idősebb korban is nagy hiba, bőven elég, ha csak természetes a hatás, olyan, mint amikor egy kicsit kimelegedünk. A krémes pirosítók remekül működnek az érettebb bőrön!

Csilla azt javasolja, hogy ne használjatok sötét kontúrt és csillámos festékeket a szemeteken. A szemeteket könnyen megnyithatjátok szempillagöndörítő és a vízvonalon használt, bézs szemcerzua segítségével.  A fényes árnyalatokat nem kell elfelejteni, de érdemes matt színekkel kombinálni. Ha meg van ereszkedve a szemhéjatok, ne emeljétek ki fényes szemfestékkel, hanem használjatok matt highlightert a szemöldökcsonton.

Ami az ajkakat illeti, Csilla azt javasolja, hogy inkább világosabb színeket válasszatok, ugyanis a sötét színek öregítenek. Ha szájceruzát használtok, a teljes ajkat színezzétek ki vele, ne csak a kontúrt. A szájceruza megakadályozza a rúzs vagy szájfény “elmászását” az ajkakon, így az nem gyűlik fel a száj körüli apró ráncokban sem. Arról már nem is beszélve, hogy tartósabbá teszi a hatást. Az ajkakon is érdemes elkerülni a matt árnyalatokat, inkább egy könnyű szájfényt válasszatok, amitől teltebbnek látszik a száj.

A téma támogatója a Coverderm.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása