Smink & Makeup

Így használd a pigmenteket!

2013. december 25. spacegirl

pigment.jpg

Ha ünnep, akkor ragyogás, és ha ragyogás, akkor pigmentek! A pigmenteket számtalan módon építhetitek be a sminketekbe, ebben a posztban Marlena útmutatása alapján öt felhasználási módot ismerhettek meg.

Mik azok a pigmentek?

A pigmentek por állagú szín anyagok, amelyek a szemfestékek fő alkotóelemét jelentik. A préselt szemfestékekkel ellentétben a pigmentek nem tartalmaznak kötőanyagot. A kötőanyag általában tompítja a színt, ezért a pigmentek önmagukban sokkal élénkebb színekben tündökölnek. A pigmentek általában fényesek, de léteznek matt árnyalatokban is.

Hogyan kell használni a pigmenteket?

A pigmentek rengeteg módon használhatók, most öt egyszerű és kézenfekvő módszert ismerhettek meg.

1. Szemek

A pigmentek esetében nagyon fontos, hogy használj alapot, amibe a festék bele tud tapadni. Egy lapos, keményebb árnyékoló ecsetet márts bele a pigmentbe, ütögesd le a felesleget, majd óvatos, nyomogató mozdulatokkal vidd fel a szemhéjra. A pigmentet száraz és nedves ecsettel egyaránt felviheted, utóbbi esetben még intenzívebb lesz a színhatás. Ha a mozgó szemhéjra viszel fel belőle, akkor a mélyítővonal környékén érdemes megállni. Egy pufi ecset segítségével satírozd el az éleket. Ezzel a módszerrel tökéletesen, egyszerűen és gyorsan ki tudod emelni a szemedet.

2. Orcák

A pigmentek használhatók highlighterként is az arccsonton. Ehhez természetesen a megfelelő árnyalatokra van szükség, pl. aranyos bézsre vagy pezsgőszínre. A legegyszerűbben egy lapos alapozóecset segítségével tudod felvinni, az éleket pedig egy pirosítóecset segítségével satírozd el. Természetesen használhatod az egyéb "szokásos" kiemelendő területeken is, például a szem belső sarkában, az ajkak fölött vagy a szemöldökcsonton.

3. Ajkak

A pigmenteket hozzáadhatod bármilyen szájfényhez vagy rúzshoz, így teljesen egyedi árnyalatot kaphatsz. A kézfejeden vagy egy palettán keverd össze a szájfényt vagy rúzst és a pigmentet. Ehhez és a felvitelhez lehetőleg ne a szájfény vagy rúzs applikátorát használd, mert akkor a pigment bele fog kerülni a termékbe. Ha nem színtelen szájfényhez, hanem színes termékhez adsz pigmentet, akkor számos különböző hatást érhetsz el: tompíthatsz egy élénk színt, megváltoztathatod a tónusát vagy csillámossá teheted.

4. Tus

A pigmentek remekül működnek tusként is. A legegyszerűbb megoldás, ha nedves tusecsettel viszed fel, de használhatsz sminkfixálót is, ha tartósabb hatást szeretnél. A lehetőségek száma végtelen, és még színes tusba sem kell befektetned.

5. Haj

Talán nem is gondoltál rá, hogy a pigmenteket a hajadon is használhatod.  Akár arcpermetbe, akár egy könnyebb hajra való termékbe (hajhab, zselé) keverheted a pigmenteket. Kis mennyiséggel is igencsak ragyogó hatást érhetsz el! 

A pigmenteket természetesen használhatjátok a körmökön is akár színátmenetet alkotva, akár új színt létrehozva, amiről egy korábbi posztunkban már olvashattok.

Szoktatok pigmenteket használni? Van valamilyen bevált tippetek?

Ha már elkészült az ünnepi sminketek, ne felejtsétek el benevezni a játékunkra, amiben Palvin Barbi teljes L'Oreal Paris ünnepi sminkkollekcióját megnyerhetitek! Részletek ITT!

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása