Smink & Makeup

Nagyobb szemek hét lépésben

2013. december 28. spacegirl

twiggy-1.jpg

A sminkelés egyik nagy előnye, hogy könnyen kiemelhetjük azt, ami a legszebb rajtunk és korrigálhatjuk azt, ami kevésbé tetszik magunkon. Akár teltebb ajkakat, akár hangsúlyosabb szemöldököt, akár nagyobb szemeket szeretnénk, van megoldás. Ebben a posztban arról olvashattok, hogy hogyan tudjátok legalább látszólag frissíteni és nagyítani a szemeteket. Ha keveset aludtatok, kijött az allergiátok vagy csak simán kisebb szemekkel áldott meg benneteket a sors, akkor ezek a tippek hasznosak lehetnek a számotokra!

  1. Használj fehér vagy bézs szemceruzát a vízvonalon! Így a szemed nemcsak nagyobbnak, de frissebbnek is fog tűnni. A bézs szemceruzával természetesebb a hatás, ha fehéret választasz, akkor inkább egy törtfehéret keress mintsem hófehéret. Ha fekete színt használsz a vízvonalon, az össze fogja nyomni a szemedet, úgyhogy kis szem esetén ezt érdemes elkerülni! A szem körbekontúrozását feketével pedig végképp felejtsd el, ha nem szeretnéd kicsinyíteni a szemedet.
  2. Húzd ki a szempillák vonalát! Ha a szempilláid vonalát alul és fölül kihúzod barnával vagy feketével, akkor hangsúlyosabb lesz a szemed formája és nagyobbnak tűnik. Kintről befelé haladj egészen a szempillák vonalának háromnegyedéig. Ha felül kéket használsz, azzal még inkább kiemelheted a szemed fehérjét. Alul ne a vízvonalat húzd ki sötét színnel, hanem közvetlenül a szempillák vonalát.
  3. Használj szempillagöndörítőt! Ez az egyik legrégebbi trükk, de tényleg működik. Ha szempillagöndörítőt használsz spirálozás előtt, az megnyitja a tekintetet és így nagyobbnak mutatja a szemet. A még jobb eredmény érdekében használat előtt egy hajszárítóval fel is melegítheted a szempillagöndörítőt. Az eszköz helyes használatáról ITT és ITT olvashatsz részletesen.
  4. Rétegezd a szempillaspirált! Nyugodtan vigyél fel két réteg spirált a tövektől a végekig. A spirálozás is megnyitja a tekintetet és két réteg, nem csomósodó spirál csak tovább erősíti ezt a hatást. Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, akkor műszempillával is rásegíthetsz. A műszempilla felragasztásáról ITT olvashatsz részletesen.
  5. Kövesd a mélyítővonalat! Amikor fested a szemedet, kövesd a szemed természetes formáját: világos színt vigyél fel a mozgó szemhéjra és sötétet a mélyítővonalra. A szem belső sarkához felvitt világos, fényes szín szintén nyitja a tekintetet. Semmiképpen se vigyél fel valamilyen nagyon világos, hideg színt a teljes szemhéjadra, mert "egydimenzióssá" teszi a sminkedet. Ne felejtsd el, hogy ha sötét színt használsz a mozgó részen, mert például sötét füstös sminket készítesz, az össze fogja nyomni a szemedet.
  6. Használj korrektort vagy highlightert a szemed alatt! Ha nem különösebben táskás a szemed, akkor egy könnyű highlightert vigyél fel a szemed alá. Ha kékes vagy lilás karikáid vannak, akkor használj lazac vagy barackszínű korrektort. Ez semlegesíti a kékes vagy lilás színt, frissíti és így nagyítja is a szemet. Arra figyelj, hogy ne vigyél fel túl nehéz, krémes korrektort a szemed alá, mert valószínűleg össze fog állni és beleül az apró ráncokba. Ugyancsak ne vigyél fel túl világos korrektort a szemed alá, mert élettelenné teszi a tekintetedet és kevésbé fehérnek láttatja a szemed fehérjét. A korrektorokról még ITT olvashatsz.
  7. Ne feledkezz el a szemöldöködről! A tökéletesen formázott szemöldök keretet ad az arcnak és kiemeli a szemet, úgyhogy ideje tényleg elfelejteni a túlszedést és a természetesebb formák felé fordulni. A szemöldök formázásáról ITT olvashatsz részletesen.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása