Smink & Makeup

Teszt: Manna COCO sószappan és Dolce vita szappan

2014. január 10. spacegirl

manna_szappanok.jpg

Nem olyan régen olvashattatok tesztet Manna balzsamokról, most pedig a Manna specialitásai, a szappanok kerülnek sorra. Két szappant is kipróbáltam a kínálatból, az egyik a COCO sószappan, a másik pedig a Dolce Vita szappan.

Természetesen mindkét termék 100%-ban természetes anyagokból készült. A csomagolásuk nagyon guszta, öröm kézbe venni.

A COCO sószappan azt ígéri, hogy élmény vele fürdeni, mert gyengéden radíroz, közben pedig a kókuszolaj és a shea vaj krémje táplálja és ápolja is a bőrt. A sószappan egyik fő alkotója nem meglepően a tengeri só, amely egyrészt testradírként működik, másrészt olyan anyagokban gazdag, mint a vas, jód, kén és magnézium. Leírása szerint nem habja van, hanem krémje, és míg a sószemcsék finoman tisztítják a bőrt, az értékes növényi összetevők - kókuszolaj és shea vaj - egy lépésben ápolják is azt. A 120 g kiszerelésű szappan ára 1.790 Ft, a 70 g kiszerelésűé pedig 1.290 Ft.

manna_coco_soszappan.jpg

Összetevői: szappanosított kókuszolaj, tisztított víz, tengeri só, shea vaj

Forrás: mannaszappan.hu

manna_coco_soszappan_nyitva.jpg

Tapasztalatom: Ez a szappan egészen különleges, a só miatt sokkal keményebb és nehezebben habzó, mint általában a szappanok. A habja nagyon krémes. A neve miatt kókuszos illatra számítottam, de teljesen semleges az illata. Amikor először használtam, akkor eléggé szárította a bőrömet, de ez néhány használat után elmúlt. Azt viszont nem mondanám, hogy hidratál. Ami a radírozást illeti, nincsenek benne szemcsék, hanem a só mélytisztító hatása érvényesül. Ha közvetlenül a bőrünkhöz dörzsöljük, akkor jobban érezhető a radírozó hatás. Az arcomon nem használnám, de nem is zsíros vagy pattanásos a bőröm. (A Krémmánián többen írnak róla, hogyan vált be arcra.) Az ára meglehetősen borsos, de mivel nem használom minden nap, biztosan sokáig elég lesz. (Ha kipróbálnád, ITT tudod megrendelni.)

Dolce Vita szappan már közelebb áll azokhoz a szappanokhoz, amikkel korábban találkoztam. Azt ígéri, hogy elrepít a mediterrán vidékek narancsligeteibe és nem mellesleg kisimítja és rugalmassá teszi a száraz bőrt. Az andalító narancs mellett egzotikus bergamottal, eredeti kakaóporral és barna nádcukorral is kényeztet. A narancsolaj közérzetjavító, élénkíti a vérkeringést és serkenti az új sejtek képződését. A bergamott olaja segít elűzni a stresszt, depressziót, illetve bőrtisztító és bőrnyugtató hatása van. A kakaó antioxidáns hatású. A 90 g kiszerelésű szappan ára 1.140 Ft.

manna_dolce_vita_szappan.jpg

Összetevői: szappanosított olíva-, kókusz-, pálmaolaj, 100%-os tisztaságú narancs illóolaj, ricinusolaj, barna nádcukor, 100%-os tisztaságú bergamott illóolaj, kakaópor, D-Limonene, Linalool

Forrás: mannaszappan.hu

manna_dolce_vita_szappan_nyitva.jpg

Tapasztalatom: A Dolce Vita egy jól habzó, remekül tisztító és nagyon kellemes illatú szappan. Sajnos az illata fürdés után már szinte egyáltalán nem érződik, de ez a természetes kozmetikumoknál általában így szokott lenni. Felváltva használtam a COCO sószappannal, és ennél is ugyanaz volt a helyzet: az első néhány alkalommal szárította a bőrömet, de utána ez megszűnt. Hidratáló hatást viszont egyáltalán nem tapasztaltam, és biztos vagyok benne, hogy kifejezetten száraz bőr esetén szükség van mellé testápolóra. (Az arcomra ezt sem használtam, úgyhogy ha érdekes, akkor nézzétek meg a Krémmánián.) Összességében nem rossz szappan, de ezért az árért többet várnék tőle. (Ha kipróbálnád, ITT tudod megrendelni.)

Próbáltatok már Manna szappant? Melyik a kedvencetek?

A termékeket a Mannától kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása