Smink & Makeup

Újévi fogadalmak: Rendbe teszem a gardróbot!

2014. január 11. spacegirl

Azt hiszem, a "nincs egy rongyom, amit felvegyek" érzést senkinek sem kell bemutatni. Ez sokszor egyszerűen amiatt alakul ki, hogy a gardróbban egykoron kialakított szép rend káoszba fordul, és bizonyos ruhadarabok sohasem kerülnek a szemünk elé. Ha újév, akkor új rend a gardróbban, és nemcsak új, hanem fenntartható rend! Ehhez olvashattok tippeket ebben a posztban.

gardrob_selejtezes.jpg

  1. Időnként selejtezd ki, amit nem hordasz! Az aranyszabály, hogy amit egy éve nem vettél fel, attól nyugodtan megválhatsz. Kivéve persze a ritkábban viselhető, különleges dizájner vagy klasszikus darabokat.
  2. Szabadulj meg a pólóktól! Mivel a pólókat többnyire csak otthon viseljük, nincsen szükség belőlük túl sokra, tartsd meg a hét kedvencedet,a többit nyugodtan elajándékozhatod. Úgyis azt fogod viselni, ami a kupac tetején van.
  3. Rendezd a ruháidat kategória szerint! Sokkal rendezettebbé válik a gardróbod, ha a nadrágokat, felsőket, blúzokat, pulcsikat stb. egymás mellé rendezed. Én jobban szeretem az akasztós szekrényeket, így amit csak lehet, ott tárolok. Mindezen felül szín szerint is rendezem a ruháimat (fekete, világos, színes), ami szintén megkönnyíti a választást.
  4. Tartsd szem előtt a cipőidet! Ha olyan helyre teszed őket, ahol nem látszanak, akkor sajnos újra és újra ugyanazt az 1-2 pár cipőt fogod viselni. Az a legjobb, ha olyan cipőszekrényed vagy gardróbod van, ahol egymás mellé tudod rendezni a cipőket, és nem az előszobát borítják el, csak hogy szem előtt legyenek.
  5. Rendezd szín szerint a táskáidat! A táskákat a legjobb egy kézreálló gardróbban szín szerint tárolni, így könnyen megtalálhatjuk a napi szettünkhöz leginkább megfelelő darabot. Ha te is sokszor lusta vagy átpakolni, akkor szerezz be egy táska rendszerezőt, amivel átemelheted a cuccaidat egyikből a másikba.
  6. Ne tárolj egy vállfán több darabot! Az akasztós szekrény nagyon jó dolog, de sajnos pont a legnagyobb előnyét, az áttekinthetőséget veszíti el, ha több ruhát egy vállfára pakolsz. Valószínűleg egy régóta keresett darabod is egy másik alatt sínylődik.
  7. Vegyél többféle akasztót! A különböző típusú ruhákat különböző akasztókra jó feltenni, a kabátokat masszív vállfára, a nadrágokat csiptetősre, az össze-vissza buggyosodó felsőket pedig olyanra, ami megtartja őket. A legpraktikusabbak a masszív, de vékonyabb darabok, mert jól megtartják a ruhát és nem foglalnak sok helyet. Nézz körül, hogy milyen lehetőségeid vannak és könnyebb lesz az életed - legalábbis a ruhatárolás terén.

+1: Ha szeretnéd könnyen szem előtt tartani, hogy milyen ruháid/outfitjeid vannak, akkor letölthetsz az okostelefonodra egy alkalmazást, ami segít neked ebben. Ha felviszed a ruháidat, outfitjeidet, akkor ezekkel az alkalmazásokkal megspórolhatod, hogy végig kelljen próbálgatnod a ruhatáradat, hogy mikor mit is vegyél fel. Ilyen például a Cloth és a Closet+.

via Who What Wear

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása