Smink & Makeup

Mikor tisztítottad ki utoljára a hajkefédet?

2014. január 12. spacegirl

hajkefe.png

A hajkeféket akár éveken keresztül is használjuk, de sokakkal előfordul (nyilván mindig másokkal és nem velünk! :), hogy nagyon ritkán, rosszabb esetben pedig soha sem tisztítják ki őket. Szóval a hajkefék még az ecseteknél is mostohább sorsúak ebből a szempontból.

Pedig tudjuk és látjuk, hogy a hajkefe is koszos és poros lesz, felgyűlik rajta a haj meg persze a hajformázó termékek, amiket használunk. A hajszálak eléggé látványosak, ezért azokat általában leszedjük, de a tényleges tisztítás sokszor elmarad, pedig heti egy alkalommal erre sem ártana időt fordítani.

Ebben a posztban ahhoz találsz útmutatót, hogy hogyan tisztítsd ki a hajkefédet.

  1. Távolítsd el a hajszálakat annyira, amennyire csak lehetséges. Ehhez a művelethez a legjobb, ha egy ritka fogú fésűt használsz. Ha nincs ilyened, akkor egy kontykefe nyele vagy egy fogpiszkáló is megteszi. Ha nagyon ragaszkodóak a hajszálak, akkor egy ollóval középen vágd ketté a nem kívánatos "prémpárnát".
  2. Engedd fel a mosdót langyos vízzel és tegyél bele némi sampont.
  3. A hajkefédet 2-3 percig mosd át a víz alatt. Ha a fogak alatt nem műanyag, fém vagy gumi, hanem valamilyen szövet anyag van, akkor inkább csak mártogasd a kefét a vízbe.
  4. A mosás fellazítja a maradék hajat és koszt a hajkefén, amit a ritka fogú fésűvel eltávolíthatsz.
  5. Mosd át a hajkefédet langyos tiszta vízzel.
  6. Rázd le a vizet, töröld meg a kefe nyelét és a hátulját, majd fogakkal lefelé szárítsd ki a mosdó vagy a kád szélén. Ha sürgősen szükséged van rá, akkor hajszárítóval is megszáríthatod.

Időnként nézd meg a kefédet, hogy vannak-e rajta sérült sörték, mert azok kárt tehetnek a hajadban. Ha ilyeneket látsz, akkor ideje lecserélni.

via BellaSugar

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása