Smink & Makeup

Védekezz a méhnyakrák ellen és nyerj!

2014. január 20. Katushka

A világon minden évben, január harmadik hetében szervezik meg a Méhnyakrák Megelőzési Hetet, idén immár nyolcadik alkalommal január 20 és 26 között. A kampány célja felhívni a figyelmet arra, hogy a méhnyakrák a második leggyakoribb rákfajta a nők körében illetve, hogy ez a betegség védőoltással és méhnyakrák-szűréssel szinte teljes egészében megelőzhető. Ennek ellenére csak Európában 30.000 nő hal meg méhnyakrákban évente. A Méhnyakrák Megelőzési hét alkalmából lehetőség nyílik kedvezményes áron hozzájutni a méhnyakrák elleni védőoltáshoz is két budapesti oltóközpontban (Intermed Oltóközpont, Budai Oltóközpont és Magánorvosi Centrum). További információ: www.oltokozpont.hu, www.budaioltokozpont.hu

869_mehnyakrak3.jpg

A civil társadalom méhnyakrák elleni küzdelmének jelképe a gyöngy, amelyből Európa-szerte a magánemberek már 1.5 millió darabot vásároltak meg, támogatva ezzel a méhnyakrák elleni küzdelmet. Női blogként mi is csatlakoztunk a kezdeményezéshez, ennek keretében egy külön posztot szentelünk a legfontosabb, méhnyakrákkal kapcsolatos tudnivalóknak.  Olvasd el az információkat, válaszolj helyesen az alábbi kérdésre és nyerj egy valódi méhnyakrák-kampány gyöngykitűzőt. Kérlek, csatlakozz az akcióhoz és viseld a gyöngyöt!

Tudnivalók a méhnyakrákról!

  • A szexuálisan aktív nők 80%-a élete során biztosan megfertőződik HPV-vel, ezt a vírust nagyon nehéz elkerülni, így ne vedd félvállról a méhnyakrák elleni védekezést.
  • A HPV vírusok ellen az óvszer sem nyújt védelmet, mivel bőr-bőr kontaktus útján is terjednek.
  • A méhszájseb a méhnyakrák megelőző állapota. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a méhnyakon található elváltozásokat – amelyeket a méhnyakrák-szűrésen diagnosztizálnak a nőgyógyászok – a HPV vírusok okozzák. A méhszájsebek tekinthetőek a méhnyakrák megelőző állapotának, hiszen ezekből fejlődhet ki a súlyos betegség.
  • Magyarországon évente közel  10 000 méhnyak-műtétet (konizációt) hajtanak végre, eltávolítva ezzel a HPV által megfertőzött, károsodott sejteket.
  • A konizáció szövődménye a koraszülés megnövekedett kockázata vagy akár meddőség is lehet.
  • A méhnyakrák ellen az elsődleges védelmet a védőoltás biztosítja, amely hatékonyan felveszi a harcot a HPV vírusok ellen.
  • A méhnyakrákszűréssel a már kialakult problémát fedezhetik fel időben, megakadályozva ezzel a rák kialakulását.
  • A védőoltás minden nőnek ajánlott, felső korhatár nélkül

37242_no-orvos-oltas-hpv-mehnyakrak-ellen-625-d0002F86D339b9c795261.jpg

Nyereményjáték

Ha te is elkötelezett támogatója vagy a méhnyakrák elleni küzdelemnek, akkor biztos számodra is van jelentősége a már korábban is említett küzdelmet jelképező gyöngynek. Most 10 szerencsés hölgyet szeretnénk megajándékozni ezzel az apró, de annál nagyobb jelentőséggel bíró gyönggyel. Nem is kell mást tenned, mint az alábbi kérdésre válaszolsz, kitöltöd az űrlapot és elküldöd nekünk a helyes választ a Küldés gombbal.

pearl.jpg

Meddig tart a játék?

A játék most indul és 2014. január 27. éjfélig tart.

Hogyan juthatsz a nyereményhez?

Az ajándékot postai úton fogjuk eljuttatni a szerencsésekhez. Egy személy egy érvényes nevezést adhat le. A nyertest emailben értesítjük 2014. január 28-ig, és január 31. éjfélig jelentkezhet emailben. Ha a nyertes nem jelentkezik a megadott időpontig, akkor új sorsolásra kerül sor, amelynek során hasonlóan járunk el. A játékot nem a Facebook szervezi.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása