Smink & Makeup

Végre megérkezett itthonra is a Clarisonic! - vélemény & teszt

2014. április 14. spacegirl

Emily.jpg

Nagyon megörültem, amikor értesültem róla, hogy végre Magyarországon is elérhető a Clarisonic márka, amely arc- és bőrtisztító készülékek gyártására szakosodott.

Azt érdemes tudni róla, hogy Amerikából, Seattle-ből származik, és története egészen 2001-ig nyúlik vissza. Az ún. Sonic Technology-t, azaz hanghullámmal működő technológiát három kutató - Dr. Robb Akridge, David Giuliani és Ken Pilcher - találta fel és jelentős újdonságot jelentett a forgó technológiával szemben.

Három év kutatás-fejlesztés és több, mint 45 szabadalom elfogadtatását követően 2004-ben bevezették a Clarisonic márkát. Még ugyanebben az évben az amerikai bőrgyógyászok és a plasztikai sebészek is felfigyeltek rá.

Az igazi fordulópontot 2007 jelentette, amikor Oprah Winfrey a műsorában jelentette be, hogy használja a terméket. Később sztárok sora csatlakozott hozzá, és mindannyian elismerően nyilatkoztak a márkáról. 2011-ben a céget a L'Oreal vásárolta fel. A népszerűségéről sokat elárul, hogy nemzetközi szinten több, mint 5 millió terméket adtak el.

A Clarisonic arctisztítók mechanikai tisztítást végeznek. A speciálisan kiképzett szálak magas frekvencián - 300/másodperc - két irányban mozognak, így tisztítják meg a manuális tisztításnál hatszor nagyobb nagyobb hatékonysággal a bőrt. A forgó mozgással ellentétben ez az oszcilláló mozgás biztonságos, mechanikai károsodást nem idéz elő, azaz nem sérti fel a bőrt.

A kefefejek lekerekített és sima sörtékkel rendelkeznek, a szálak hossza, tömörsége és textúrája pedig a bőrtípusnak megfelelően választható ki a kínálatból: normál, kíméletesen tisztító (minden bőrtípusra), gyengéden tisztító (érzékeny és száraz bőrre), mélytisztító (tág pórusokra), test (minden bőrtípusra). Gyorsan száradó, nagyon puha anyagból készülnek, amelyen nem telepednek meg a baktériumok. A kefe színes szálai és a kefefej alapjának színe segít, hogy meg tudjuk különböztetni őket. A külső kefegyűrű nem mozog, hosszabb szálai fröccsenés-védőként szolgálnak. A hatékony tisztítás érdekében a kefefejet 3 havonta ajánlott cserélni.

clarisonic_kefek.png

De mit is ígér a Clarisonic készülék?

Mélyen tisztít, így eltávolítja a szennyeződéseket, smink és olaj maradványokat, amelyek eltömítik a pórusokat, bőrhibákat és fakó arcbőrt eredményeznek. A hagyományos módszerekhez képest mélyebb tisztítással hatékonyan csökkenti az olajfoltokat, ahol a faggyú felgyülemlik, így segít megelőzni az aknét, a bőr tisztább és üdébb lesz. A ráncokban felhalmozódott faggyú kitisztításával optikailag csökkenti a ráncokat is. Mélytisztító hatásával eltávolítja a pórusokat eltömítő a szennyeződéseket, olajokat és méreganyagokat, így csökkenti a megnagyobbodott pórusokat. Nagyon kíméletesen tisztítja a bőrt anélkül, hogy dörzsölné vagy irritálná azt, így a bőr lágyabb tapintású. A hatékony tisztítás révén optimalizálja a bőrápoló készítmények hatóanyagainak felszívódását. A bőr kevésbé zsírosodik, textúrája, állaga javul, simább, feszesebb és hidratáltabb lesz.

Hogyan kell használni?

Az arcunkra vagy a benedvesített Clarisonic kefére felvisszük az arctisztítónkat, majd bekapcsoljuk a készüléket és kiválasztjuk a számunkra kellemes tisztító fokozatot. A T-Timer beindításával egy egyperces szakasz indul el, aminél 20 másodpercig a homlokunkon, 20 másodpercig az orrunkon és az állunkon, majd 10-10 másodpercig az orcáinkon használjuk körkörös mozdulatokkal. A területek közötti váltást a gép sípolással jelzi. Ezután pedig csak leöblítjük az arcunkat.

Milyen változatai vannak?

A Clarisonic készülékből kétféle érhető el, a MIA 2 és a PLUS, ezen kívül pedig lemosók, cserélhető kefék és töltők vásárolhatók hozzá.

clarisonic_mia.jpg

 

A MIA 2 a kíméletesen tisztító kefével érkezik, két sebességfokozattal és beépített időmérővel rendelkezik.

clarisonic_plus.jpg

A PLUS készülék teljesen vízálló, három sebességfokozattal és személyre szabható egy vagy két perces időmérővel, illetve három perces test programmal rendelkezik. Ez a készülék bármelyik kefefejjel használható. A csomagolás a kíméletesen tisztító és a testtisztító kefefejet tartalmazza, illetve egy lemosó és egy bőrradír mintát.

Clarisonic - vélemény & teszt

Be kell vallanom, hogy régóta szemeztem a Clarisonic-kal, és amikor New Yorkban jártam, még a vásárláshoz is egészen közel kerültem, de végül mégsem vettem meg. A fő ok persze az ára volt, és ebből a szempontból a hazai helyzet még elgondolkodtatóbb.

A másik ok pedig az volt, hogy már korábban szert tettem egy Sigma arctisztítóra, ami ennek a lényegesen olcsóbb lekoppintása. Igaz, a Sigma megoldása messze van az ideálistól, ugyanis viszonylag durva keféi vannak és forgó mozgást végez, így könnyen felsérti a bőrt, használat közben fröcsköl, ezen kívül nem akksival, hanem elemmel működik.

De most végre a kezeim közé került az igazi változat! A L'Oreal jóvoltából a Clarisonic Plus-t próbáltam ki.

clarisonic_doboz.jpg

clarisonic_leiras.jpg

A Clarisonic készülék igényes papírdobozban érkezik, ami részletes leírást tartalmaz a termékről és annak előnyeiről. 

clarisonic_plus_dobozban.jpg

A PLUS készülék a töltő mellett, ahogyan korábban említettem, egy kíméletesen tisztító és egy testtisztító kefefejet tartalmaz, illetve egy lemosó és egy bőrradír mintát.

clarisonic_plus_keszulek.jpg

A kialakítása elegáns és lekerekített, nagyon kényelmes kézbe venni és használni. Az akkumulátoros megoldás, illetve a vízállóság (ennél a modellnél!) szintén megkönnyíti a használatot.

clarisonic_fej.jpg

A fenti képeken a kíméletesen tisztító fejet láthatjátok. Már a képen is látszik, hogy nagyon finom szálakkal rendelkezik.

clarisonic_fejek.jpg

A testtisztító kefefej valamivel erősebb, de ez sem kemény egyáltalán. Az egyszerűség kedvéért nézzük meg egyesével, hogy mennyire tartja az ígéreteit!

Ígéret Tapasztalat
A manuális tisztításnál hatszor nagyobb nagyobb hatékonysággal tisztít. Ezt nehéz megítélni, de tényleg sokkal tisztábbnak érződik tőle az arc. Én esténként szoktam használni, jól esik vele letisztítani a sminket és a nap során felgyűlt szennyeződéseket.
Nagyon kíméletesen tisztítja a bőrt anélkül, hogy dörzsölné vagy irritálná azt. Az első használatnál kicsit kipirosodott tőle az arcom, de valószínűleg túlzottan rányomtam a bőrömre. A második használattól kezdve ilyet már nem tapasztaltam, pedig nem is a legérzékenyebb bőrre való kefét használom.
Csökkenti az olajfoltokat, így segít megelőzni az aknét. Biztos vagyok benne, hogy ez így van, mert már a saját, nem kifejezetten problémás bőrömnél is éreztem ezt a hatást.
Optikailag csökkenti a ráncokat. Mivel nincsenek igazán mély ráncaim, az apróbb ráncok pedig a szememhez egészen közel vannak (így nem használtam rajtuk a készüléket), erről a hatásról nem tudok beszámolni.
Csökkenti a megnagyobbodott pórusokat. A szennyeződések hatékony eltávolítása miatt ez valóban így van, optikailag kisebbnek tűnnek a pórusok.
Optimalizálja a bőrápoló készítmények hatóanyagainak felszívódását. A tisztításnak és radírozó hatásnak köszönhetően a krémek tényleg könnyebben szívódnak fel.
A bőr kevésbé zsírosodik, textúrája, állaga javul, simább, feszesebb és hidratáltabb lesz. Bár még csak néhány napja használom a készüléket, érezhető, hogy simább és puhább a bőröm. Láthatóan serkenti a bőr megújító folyamatait.
A kefe nem fröcsköl a használat során és gyorsan szárad.  A kefe tényleg nem fröcsköl a használat során, de a száradása szerintem nem olyan gyors. Esti használat esetén én reggel még kicsit nedvesnek érzem.

Összességében azt kell mondanom, hogy értem az óriási lelkesedést a készülék iránt, mert tényleg nagyon jól tisztít, és akár a fiatalabb, zsírosabb bőrüeknek, akár az érettebb bőrűeknek nagy áldás a bőrápolásban. Mindezzel együtt azért nem mondanám, hogy mostantól élni sem tudnék nélküle, egy jól összeállított bőrápolási rutinnal hasonló eredményt lehet elérni, lényegesen olcsóbban. Ha viszont a lehető legtöbbet szeretnétek tenni az arcbőrötökért és meg is engedhetitek magatoknak, akkor nem fogjátok megbánni, ha beszerzitek.

Mennyibe kerül a Clarisonic készülék?

A MIA 2 változat ajánlott fogyasztói ára 44.900 Ft, a PLUS készüléké pedig 67.700 Ft. A kefefejek, amiket 3 havonta ajánlott cserélni, 7.500 Ft-ba kerülnek. A Hidratáló lemosó, a Frissítő lemosó gél és a Finomító testradír szintén darabonként 7.500 Ft-ért vásárolható meg. A lemosók egyébként parabén-, SLS (Sodium Lauryl Sulfate) és szappanmentesek. (A lemosók szerintem nem must-have darabok, nyugodtan lehet a már bevált lemosónkat használni helyettük.)

A terméket a L'Orealtól kaptuk tesztelésre, de ez a véleményünket nem befolyásolja.

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása