Smink & Makeup

Teszt: Astor Perfect Stay Eye Shadow + Liner WP ceruza

2014. április 26. spacegirl

Be kell vallanom, az utóbbi években nem túl sok Astor terméket használtam. Most azonban a londoni látogatással és az ott kapott csomaggal ismét előtérbe került nálam. Múlt héten egy remek tavaszi rúzsról írtam nektek, most pedig a Perfect Stay jumbó ceruzák kerültek sorra.

Ezek a ceruzák azt ígérik, akár szemfestékként, akár ceruzaként használva non-stop tökéletes színt adnak. A ceruza forma precíz és egyszerű felvitelt tesz lehetővé. A vízálló formula nem kenődik el és nem áll össze, 24 órán át tart, és magas pigmenttartalmú színeket kínál. A lágy textúra könnyen siklik a bőrön és már egyetlen vonással tökéletes eredményt ad. Lássuk, mit tudnak a gyakorlatban!

astor_perfect_stay.jpg

Astor Perfect Stay Eye Shadow + Liner WP - 300 Mysterious White, 110 Sunny Gold, 100 Creamy Taupe, 710 Cosmic Grey

A csomagomban rögtön négy ceruza is lapult, így négy színt próbáltam ki. A 300 Mysterious White egy fémes fehér, a 110 Sunny Gold egy élénk narancsos arany, a 100 Creamy Taupe egy hideg középbarna, a 710 Cosmic Grey pedig egy sötétszürke árnyalat. Mindegyik ceruza selyemfényű finish-t ad.

astor_perfect_stay_nyitva.jpg

A ceruzák elég ducik, a hegyük szerintem inkább színezéshez ideális, nem vékonyabb vonal rajzolására. Pont annyira puhák, hogy kényelmesen lehessen velük dolgozni.

astor_perfect_stay_minta.jpg

Mindegyik szín gazdagon pigmentált, és már a fenti mintákon is látszik, hogy könnyű velük pontosan és precízen dolgozni. Egyedül a barna esetében számítottam sötétebb és mélyebb színre, mondjuk ettől még nincs vele gond. Azt nem mondanám, hogy egyetlen vonással már tökéletes eredményt adnak, de nem is kell megfeszülni a satírozgatásban, amikor használjuk őket.

Ezek a színek egyébként nagyon jól használhatók együtt is, pl. a fehér a belső szemzugba, az arany a mozgó szemhéjra, a barna a szem külső sarkába és a mélyítővonalra, a szürke szintén a szem külső sarkába.

astor_perfect_stay_ceruza_szem.jpg

Két perces szefestés az Astor Perfect Stay Eye Shadow + Liner WP ceruzákkal

Én úgy használom őket, hogy közvetlenül felviszem a szemhéjamra, majd egy lapos árnyékolóecset segítségével összemosom a színeket. A színek nagyon könnyen összedolgozhatók egymással. A széleket a lapos esettel, majd egy pufi satírozó ecsettel dolgozom el (ehhez nem árt némi bőr színű, matt szemfesték). Aki ügyes, az használhatja a kezét is erre a célra, de nekem kényelmesebb ecsetet használni. Arra érdemes figyelni, hogy viszonylag hamar megszáradnak, és akkor már nem satírozhatók olyan szépen.

Minden szemfestékhez használok szemhéj alapot, így ezeknél a ceruzáknál is. Attól tartottam, hogy por állagú szemfestékkel való fixálás nélkül el fognak mászkálni és összeállnak az apró ráncokban, de ez egyáltalán nem történt meg. Egész nap tartják magukat, sőt még egy edzést is képesek túlélni, így a vízállóság ígéretét is tartják. 24 órát persze nem tartottam magamon őket, de reggeltől estig bírják. Lemosni elég nehéz őket, még a Lancome Bi-Facil után is nyomokban láthatóak voltak rajtam másnap reggel.

Ha könnyen használható, tartós szemfestéket kerestek, akkor érdemes kipróbálni őket. Az áruk 1.900 Ft körül van, úgyhogy inkább akcióban érdemes beszerezni őket.

Ti próbáltátok már őket?

Kommentek

comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása